MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przekaski i inne male dania .

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2019-11-27 18:08:53 (6 lat temu)

dominikana36

Posty: 3427

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

Z polskich u mnie furore zawsze robi pasztet z soczewicy i nasza zwykla salatka jarzynowa.Juz mnie pytali czy przyniose w tym roku :) Oni ja uwielbiaja. A i jeszcze ryba po grecku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

queenOfChocolat

Post #2 Ocena: 0

2019-11-27 18:25:01 (6 lat temu)

queenOfChocolate

Posty: 459

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

Skąd: male...

Cytat:

2019-11-27 13:43:24, Adacymru napisał(a):
Paszteciki odgrzane w mikrofali będą mokre i gumowate raczej.

To mąja być polskie czy jakiekolwiek przekąski?

wolałabym cos bardziej polskiego, choc każda kuchnia moze byc, byle była mało skomplikowana i albo podawana na zimno, albo do odgrzania w mikrofali. Na dodatek musi byc szybka, bo dzien wczesniej mam wieczorne wyscie, wiec nie bede miała za duzo czasu cos pichcic...

dominikana36 mogę poprosic przepis na pasztet? go pewnie moge zrobic kilka dni wczesniej

[ Ostatnio edytowany przez: queenOfChocolate 27-11-2019 18:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2019-11-27 18:57:53 (6 lat temu)

dominikana36

Posty: 3427

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

wiesz ja nie mam jakiegos stalego. Taki "na oko". Generalnie daje zielona soczewice, pieczarki, cebule, marchewke, czosnek , koncentrat pomidorowy. Jak nie chcesz dodac jajek zeby byl weganski to mozesz uzyc slodkiego ziemniaka. Ja pieczarki, cebule i czosnek kroje drobno, marchewke tre na tarce i to dusze z knocentratem pomidorowy (wazne zeby caly sok odparowal). Soczewice gotuje I w malakserze miele ale nie na calkowita papke. Ziemniak gotuje i gniote. Potem to wszystko mieszam w malakserze znowu i do formy. Pieke az sie upiecze :) (piekarnik mam zepsuty od lat I nie za bardzo da sie ustawic temperature, ja go znam wiec umiem wlaczyc tak zeby bylo dobrze :). Doprawiasz jak chcesz- mozna kolendra, cuminem, kurkuma, slodka chilli (wtedy wychodzi orientalny troche) albo mozna dodac ziele angielskie , imbir, lisc laurowy, pieprz -wtedy jest klasyczny. Mozna tez dodac starty seler lub korzen pietruszki (przygotowac jak marchewke) jesli ktos lubi. Wazne zeby masa byla gesta (nie musi byc jednolita), inaczej bedzie sie rozpadal. Dobry jest I na zimno I na cieplo.

[ Ostatnio edytowany przez: dominikana36 27-11-2019 18:59 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2019-11-27 19:05:08 (6 lat temu)

dominikana36

Posty: 3427

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

A mozna dodac jeszcze orzechy wloskie- (dokladnie zmielone, zeby nikt sobie zebow nie polamal)- zeby bylo czuc smak to szklanke na blache. Tylko trzeba uwazac czy nie sa gorzkie bo wtedy pasztet do wywalenia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,