
Str 3 z 3 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2019-11-27 18:08:53 (6 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Z polskich u mnie furore zawsze robi pasztet z soczewicy i nasza zwykla salatka jarzynowa.Juz mnie pytali czy przyniose w tym roku
![]() |
queenOfChocolat | Post #2 Ocena: 0 2019-11-27 18:25:01 (6 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
Cytat: 2019-11-27 13:43:24, Adacymru napisał(a): Paszteciki odgrzane w mikrofali będą mokre i gumowate raczej. To mąja być polskie czy jakiekolwiek przekąski? wolałabym cos bardziej polskiego, choc każda kuchnia moze byc, byle była mało skomplikowana i albo podawana na zimno, albo do odgrzania w mikrofali. Na dodatek musi byc szybka, bo dzien wczesniej mam wieczorne wyscie, wiec nie bede miała za duzo czasu cos pichcic... dominikana36 mogę poprosic przepis na pasztet? go pewnie moge zrobic kilka dni wczesniej [ Ostatnio edytowany przez: queenOfChocolate 27-11-2019 18:27 ] |
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2019-11-27 18:57:53 (6 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
wiesz ja nie mam jakiegos stalego. Taki "na oko". Generalnie daje zielona soczewice, pieczarki, cebule, marchewke, czosnek , koncentrat pomidorowy. Jak nie chcesz dodac jajek zeby byl weganski to mozesz uzyc slodkiego ziemniaka. Ja pieczarki, cebule i czosnek kroje drobno, marchewke tre na tarce i to dusze z knocentratem pomidorowy (wazne zeby caly sok odparowal). Soczewice gotuje I w malakserze miele ale nie na calkowita papke. Ziemniak gotuje i gniote. Potem to wszystko mieszam w malakserze znowu i do formy. Pieke az sie upiecze
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: dominikana36 27-11-2019 18:59 ] |
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2019-11-27 19:05:08 (6 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
A mozna dodac jeszcze orzechy wloskie- (dokladnie zmielone, zeby nikt sobie zebow nie polamal)- zeby bylo czuc smak to szklanke na blache. Tylko trzeba uwazac czy nie sa gorzkie bo wtedy pasztet do wywalenia.
|