![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Forumka napisala ze chce ugotowac na szybko,bez stania przy garach,domyslam sie ze bedzie gotowac roast dinner pierwszy raz.
Nie wyobrazam sobie ze chcialaby eksperymentowac w dzien Bozego Narodzenia jak pierwszy raz zrobic Yorkshire Czy roast potatoes. Co do wsrzyw to jej wybor-moze kupic swieze. Nigdzie Nie napisalam ze uzywam "tylko" swieze,ale fakt-w niedziele gotuje mrozone bo taki obiad mam co niedziele of 12 lat.
Podalam przyklad przygotowania obiadu dla laika,podobnie jak nie powiedzialabym Anglikowi zeby kupil zywego karpia I przygotowal na wigilie czy gotowal bigos lub robil wszystkie rodzaje ryb od poczatku.
Co do mojego gotowania-gotuje z mrozonych warzyw bo w smaku dla wszystkich moich domownikow Czy gosci Nie ma roznicy,jest mi wygodniej bo tylko wyjme co chce 10 minut I gotowe a poza tym nie wiem czy chcialaby stac przy garach.czasem dzieci przychadza do domu ze szkoly I w progu krzycza-chicken and Yorkshire! Godzina I gotowe bo wszystko w zamrazalce. Od kilku lat robie domowe roast potatoes,osobiscie jednak smakuja mi bardziej te mrozone,przygotowane tylko wlozyc do piekarnika.
Idac tokiem rozumowania,wywnioskowalam ze czesc forumowiczow zaklada ze wszystkie polskie gospidynie zabijaja w wigilie karpia,robia wszystkie potrawy from scratch-czyli zero butelek,torebek Czy sloikow. Kazdy prxygotowuje potrawy swiateczne jak moze Czy jak mu zdolnosci/kieszen pozwala.czyli wigilia mojej mamy jest do kitu bo kupuje zwykle filety rybne a plywajacego zywego karpia w wannie widzialam ostatnio jak mialam 14 lat,?
Karpia zywego wtedy w wigilie widzialam ale nie widzialam w wigilie caly dzien mojej mamy bo gotowala caly dzien. Chyba wole juz te filety z mintaja I pomoc w ubieraniy choinki niz tego karpia...
Czasem priorytety mamy rozne. Ale czasem jest,jak to moja mama mowi,zesr.j sie a zastaw sie.chocby na jeden dzien pokaz wszystkim... nawet jezeli chcemy wszystkim pokazac sie w swieta dlaczego Nie ulatwiac sobie zycia?
[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 01-12-2016 07:52 ]