MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co to za mąka?

 

Postów: 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gruby666

Post #1 Ocena: 0

2016-01-26 21:53:20 (8 lat temu)

Gruby666

Posty: 23

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-01-2016

Skąd: Woking

Jaka jest różnica między self raising flour a plain flour? Gdy wpisuje ta pierwsza w translator to wychodzą jakieś brednie:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

violettaphotogr

Post #2 Ocena: 0

2016-01-26 21:55:48 (8 lat temu)

violettaphotography

Posty: 1563

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Skąd: ...

self-raising to doslownie samorosnaca
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

epsilon

Post #3 Ocena: 0

2016-01-26 21:58:40 (8 lat temu)

epsilon

Posty: 503

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Skąd: samotnia

Self rising -dodany juz proszek do pieczenia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2016-01-26 22:22:44 (8 lat temu)

ewamik

Posty: 4126

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Skąd: London

Self raising-maka z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
"Taką mąkę możecie przygotować sami w domu, dodając (wg Nigelli Lawson) pół łyżeczki sody oczyszczonej i pół łyżeczki proszku do pieczenia na każde 150 g plain flour. Używając self - raising flour nie dodajecie już do ciasta dodatkowych spulchniaczy z przepisu (lub niewielką ich ilość). Oczywiście każda inna mąka self-raising jest również z dodatkiem spulchniaczy." -źródło MOje wypieki

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 26-01-2016 22:44 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,