MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2015-12-20 17:33:16 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Znalazłem zdjęcie jak gościu sobie sam zrobił ciekawą wedzarke
Obrazek

Uwaga moderatora: Poprawiłem

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Kierownik_Pocia

Post #2 Ocena: 0

2015-12-20 17:40:06 (8 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Posty: 927

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Skąd: Manchester

Uwaga usera. Widzę.
*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Kierownik_Pociagu 20-12-2015 18:00 ]

Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2015-12-20 20:09:49 (8 lat temu)

stanislawski

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Pierwszą rzecz uwędziłem.
Po próbach jest tak: węgiel palę do momentu aż się przestanie palić. Na to wrzucam grubsze kawałki drewna namoczone. Po godzinie i znów gdzieś po dwóch - gałązki i itp., coś pachnącego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2015-12-20 22:03:58 (8 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Mam nadzieję że ten węgiel to drzewny...
No i co to jest: gałązki i coś pachnącego?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2015-12-20 22:17:00 (8 lat temu)

stanislawski

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Sorry, chodzi o drewno z drzew owocowych.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-12-20 23:58:56 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

albo jałowiec, ale nie dużo bo jednak to żywiczne jest, dość oryginalny jest buk, ale nie każdemu może odpowiadać.
Kiedyś z racji tego ze wykarczowałem spory bo około 25 Arowy sad pod budowę domu miałem masę czereśni i wiśni.
Też miało za dużo żywicy, jak się dodało niedużo i mocno namoczonego to było OK, ale jak tylko na tym to np skórę z ryb trzeba było wywalić.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2015-12-21 00:08:58 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2015-12-20 01:27:34, darraj napisał(a):
Bez obrazy,jak dla mnie to bardziej wyglada jak pieczenie a nie we dzenie.Uwazam ze tradycyjna metoda(drewno!)jest najlepsza.Zawsze wedze w przeddzien wigili i po raz pierwszy postaram pokazac jak to wyglada. Nie neguje inych metod,ale to jest moja wielopkoleniowa tradydcja.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>darraj</i> 20-12-2015 01:43 ]




Nieważne metody, liczy się efekt końcowy. Każdy ma swoje pomysly. Nie wiem gdzie wyczytałes ale używam do wedzenia właśnie drewna a nie żadnego substytutu.
Ktoś tam wyżej napisał że do peklowania używa cebuli. Lubię cebulę bardzo ale wg mnie do peklowania zupełnie się nie nadaje. Każdy robi jak lubi.*BRAVO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

krakn

Post #8 Ocena: 0

2015-12-21 00:14:20 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

też próbowałem z cebulą kiedyś i mi nie podeszło. A jadalne kasztany?
Kiedyś we Francji mój sąsiad właśnie peklował w jadalnych kasztanach, potem razem z tymi kasztanami wieszał do wędzarki. Pod koniec wędzenia opiekał nad ogniem tak żeby kasztany pękały. Tylko pamiętać by poprzecinać kasztanom skorupki bo inaczej będą jak pociski :))
Mięso miało ciekawy aromat, kasztany też miały inny smak niż zwykłe pieczone na patelni czy w maszynce
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2015-12-21 00:25:00 (8 lat temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Ja dodaje do peklowania kilka owoców jałowca roztartych w mozdzierzu razem z innymi przyprawami. Do wedzenia też rzucam kilka w ogień. Nie można dać za dużo bo mięso będzie gorzkie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2015-12-21 01:05:04 (8 lat temu)

stanislawski

Posty: 7976

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Cytat:

2015-12-21 00:25:00, andyopole napisał(a):
Ja dodaje do peklowania kilka owoców jałowca roztartych w mozdzierzu razem z innymi przyprawami. Do wedzenia też rzucam kilka w ogień. Nie można dać za dużo bo mięso będzie gorzkie.


Dodałem ilości śladowe.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,