MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 34 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2020-10-29 22:57:36 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-29 20:09:48, gosian napisał(a):
Mojej mamy przepis
Makrela wędzona rozdrobniona
Ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę
Jajko ugotowane pokrojone
Majonez
Wszystko wymieszać.. Pychota


Obawiam się, że to przepis nie jednej "mamy" ;-) - moja dodawała jeszcze cebulkę (to i ja dodaję :-p )
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2020-11-01 09:38:31 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Pasta z bakłażana

Jakoś z tym warzywem jest mi średnio po drodze. Nimeniej ta pasta mnie totalnie zaskoczyła. Duży plus za smak. Całą robote odwala tu pasta miso i suszone pomidory z zalewy.

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2020-11-01 09:42:59 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

A już miałam nadzieję, na coś do jedzenia :-]

Ale te krakersy apetycznie wyglądają - co to za ciasteczka? :-]
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niebieskieucho

Post #4 Ocena: 0

2020-11-04 20:20:42 (5 lat temu)

niebieskieucho

Posty: 2582

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Mnie najbardziej na śniadanie pasuje jajecznica z jednego jajka i trzech do czterech żółtek na maśle, bez pieczywa (może być tez na eko-smalcu). Białka idą do naleśników lub placków ziemniaczanych.

--
https://www.youtube.com/watch?v=VWUJQqljHzI
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2020-12-20 11:15:11 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Schab gotowany w zalewie z ziołami i herbata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2020-12-20 11:47:04 (4 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5742

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

A ja wczoraj robiłem. Prawdziwy, domowy, ze świńskiej głowy i golonek.Obrazek
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2020-12-20 12:01:15 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

WOW!
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #8 Ocena: 0

2020-12-21 09:12:04 (4 lata temu)

daavid

Posty: 6765

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Skąd: Birmingham

Code:
 

Cytat:

2020-10-28 13:10:26, ZosiaS napisał(a):
Paprykarz

280 g filetów z dorsza
200 g wędzonej makreli (Piri Piri)
150 g filetów z pstrąga wędzonego

225 g marchwi
150 g selera
75 g pietruszki
100 g cebuli

70 g koncentratu pomidorowego
10 g musztardy
2-3 kulki ziela angielskiego
2 liście laurowe
cukier (1-2 łyżeczki, do smaku)
sól (ok. 1 łyżeczki)
papryka mielona słodka (ok. 1 łyżeczki)
chili lub inny związek X (do smaku)

olej do smażenia
ryż ugotowany (1 – 1,5 szklanki po ugotowaniu)

Rozdrobnić i wymieszać wszystkie ryby (dorsza uprzednio usmażyć).
Na tłuszczu od smażenia ryby, zeszklić potarte warzywa i poszatkowaną cebulę.
Dodać wszystkie przyprawy oprócz musztardy.
Zalać gorącą wodą, tak żeby warzywa były przykryte, dusić do miękkości (nadmiar płynu powinien odparować).
Dodać musztardę i ryby.
Podusić jeszcze chwilę i doprawić do smaku, wymieszać z ryżem.

Smacznego!

Dokładnie tych ryb użyłam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek



Mam spore wątpliwości co do tego dorsza. Jak nie mam dostępu do naprawdę świeżych ryb, praktycznie prostu z połowu lub nie chce płacić za nie fortuny (są ponoć specjalne sklepy gdzie rybka jest świeża, ale kosmicznie droga) to wolę ryby mrożone bo te są zamrażane jeszcze na statku. Ta z obrazka ma już kilkanaście dni.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2020-12-21 09:22:01 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2020-12-20 11:47:04, Gwontownik napisał(a):
A ja wczoraj robiłem. Prawdziwy, domowy, ze świńskiej głowy i golonek.Obrazek


Nie jestem może fanem salcesonu, ale ten wygląda bardzo smacznie. Brawo Gwontownik
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2020-12-21 15:12:50 (4 lata temu)

stanislawski

Posty: 7978

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Cytat:

2020-12-20 11:47:04, Gwontownik napisał(a):
A ja wczoraj robiłem. Prawdziwy, domowy, ze świńskiej głowy i golonek.Obrazek


Z tej strony cię znałem.
Wygląda ekstra. Możesz się podzielić przepisem?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Strona 34 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,