2020-10-19 15:05:25, galadriel napisał(a):
Chyba miod
To ma więcej sensu, zwłaszcza, że jogurt miodowy jest w składzie.
Str 33 z 36 |
|
---|---|
ZosiaS | Post #1 Ocena: 0 2020-10-19 15:09:25 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-19 15:05:25, galadriel napisał(a): Chyba miod To ma więcej sensu, zwłaszcza, że jogurt miodowy jest w składzie. |
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2020-10-19 15:41:29 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-19 15:09:25, ZosiaS napisał(a): Cytat: 2020-10-19 15:05:25, galadriel napisał(a): Chyba miod To ma więcej sensu, zwłaszcza, że jogurt miodowy jest w składzie. Miód. Wkradł mi się błąd. Jak wymieszałam składniki to spróbowałam i było trochę za mało słodkie więc dodałam miodu jeszcze trochę ![]() Już poprawiłam post ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
ZosiaS | Post #3 Ocena: 0 2020-10-19 16:01:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-19 15:41:29, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Cytat: 2020-10-19 15:09:25, ZosiaS napisał(a): Cytat: 2020-10-19 15:05:25, galadriel napisał(a): Chyba miod To ma więcej sensu, zwłaszcza, że jogurt miodowy jest w składzie. Miód. Wkradł mi się błąd. Jak wymieszałam składniki to spróbowałam i było trochę za mało słodkie więc dodałam miodu jeszcze trochę ![]() Już poprawiłam post ![]() Dzięki, Ty czasem tak eksperymentujesz, że pomyślałam, że dodajesz miso dla zdrowotności. 😊 Skoro post poprawiony, to można ten OT do kosza, szkoda psuć wątek. |
ZosiaS | Post #4 Ocena: 0 2020-10-28 13:10:26 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Paprykarz
280 g filetów z dorsza 200 g wędzonej makreli (Piri Piri) 150 g filetów z pstrąga wędzonego 225 g marchwi 150 g selera 75 g pietruszki 100 g cebuli 70 g koncentratu pomidorowego 10 g musztardy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe cukier (1-2 łyżeczki, do smaku) sól (ok. 1 łyżeczki) papryka mielona słodka (ok. 1 łyżeczki) chili lub inny związek X (do smaku) olej do smażenia ryż ugotowany (1 – 1,5 szklanki po ugotowaniu) Rozdrobnić i wymieszać wszystkie ryby (dorsza uprzednio usmażyć). Na tłuszczu od smażenia ryby, zeszklić potarte warzywa i poszatkowaną cebulę. Dodać wszystkie przyprawy oprócz musztardy. Zalać gorącą wodą, tak żeby warzywa były przykryte, dusić do miękkości (nadmiar płynu powinien odparować). Dodać musztardę i ryby. Podusić jeszcze chwilę i doprawić do smaku, wymieszać z ryżem. Smacznego! Dokładnie tych ryb użyłam: ![]() ![]() ![]() |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2020-10-28 13:20:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Dziekuje bardzo, bede robic.
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2020-10-28 15:14:49 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Robilam wczesniej w podobny sposób ale z samych wędzonych, próbować musze tez tego przepisu. Ja właśnie spałaszowałam 2/3 wędzi ej makreli, kupiłam w Lidlu za grosze w ubiegłym tygodniu. Pycha.
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2020-10-28 16:04:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja też jak do tej pory robiłam to z samej wędzonej ryby. Przepis zapisany.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2020-10-28 21:25:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dzieki za przepis, bede testowac.
|
ZosiaS | Post #9 Ocena: 0 2020-10-29 17:09:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja również wcześniej robiłam tylko z ryby wędzonej i nie smakowało mi, ot kolejna pasta z makreli, tylko z warzywami. Nie to że niedobre, ale odległe od paprykarza.
Ten mix bardzo mi odpowiada, jestem ciekawa czy Wam również będzie smakować. |
gosian | Post #10 Ocena: 0 2020-10-29 20:09:48 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Mojej mamy przepis
Makrela wędzona rozdrobniona Ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę Jajko ugotowane pokrojone Majonez Wszystko wymieszać.. Pychota Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|