MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomysł na ryby.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-04-08 13:02:38 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2016-04-08 13:18:36 (8 lat temu)

cris82

Posty: 10563

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Skąd: .

Z ryb to polecam zapiekanke z dorsza w smietanie i porze niektorzy jak to jedza to nie wierza ze to ryba za to wszystkim smakuje :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #3 Ocena: 0

2016-04-08 13:23:42 (8 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Cytat:

2016-04-08 13:02:38, 12miko12 napisał(a):
A wiecie, że mnie od ryb całkowicie odrzuciło - nie jestem w stanie przełknąć żadnej ryby - odruch ... - czy to normalne? :-]


Mnie na ryby odrzucalo jak w ciazy bylam :)
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #4 Ocena: 0

2016-04-08 13:25:20 (8 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Cytat:

2016-04-08 13:18:36, cris82 napisał(a):
Z ryb to polecam zapiekanke z dorsza w smietanie i porze niektorzy jak to jedza to nie wierza ze to ryba za to wszystkim smakuje :)


Mmmm brzmi znakomicie,ale nie dla mojego Frania,po cebuli/porze boli Go brzuszek.
Ale sama sprobuje :)
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #5 Ocena: 0

2016-04-08 13:29:56 (8 lat temu)

cris82

Posty: 10563

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Skąd: .

Robi sie bardzo latwo smazysz platy przyprawionego dorsza jedynie na mace ukladasz w naczyniu zaroodpornym zalewasz smietana 18% i krojac por w talarki ukladasz warstwe u gory zeby ladnie przykrylo calosc pozniej 30min do piekarnika 200c i wylaczasz zostawiajac ja w srodku zeby sobie doszla palutki lizac ; o

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2016-04-08 14:30:14 (8 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Brzmi pysznie ten dorsz w śmietanie, muszę spróbować.
Ja robię też zupę z muszli z warzywami, najcześciej na rosole albo samym wywarze z warzyw (marchew, por, seler naciowy, trochę chilli) i jem z makaronem typu nitki.
W morrisonie kupuje już obrane i chyba nawet są obgotowane lekko.


[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 08-04-2016 14:32 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #7 Ocena: 0

2016-04-08 14:42:01 (8 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Kurde cris,tak mi smaka narobiles,ze zrobie sobie a co tam :) A mlody dostanie pulpeciki z rybki z ryzem :)
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

madzik2506

Post #8 Ocena: 0

2016-11-22 11:26:18 (7 lat temu)

madzik2506

Posty: 12

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 21-11-2016

Skąd: Londyn

Cytat:

2016-04-08 11:08:35, SweetLiar napisał(a):
A fishcakes próbowałaś? Przepisu ci nie podam bo ja robię je na tzw oko, ale każda ryba będzie pasować.


mozesz podac przepis na te fishcakes? każdy jaki znajdę w sieci jest inny i wogóle mi coś nie wychodzi :( może z Twojego bedzie ok

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2016-11-22 13:40:04 (7 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2016-11-22 11:26:18, madzik2506 napisał(a):
Cytat:

2016-04-08 11:08:35, SweetLiar napisał(a):
A fishcakes próbowałaś? Przepisu ci nie podam bo ja robię je na tzw oko, ale każda ryba będzie pasować.


mozesz podac przepis na te fishcakes? każdy jaki znajdę w sieci jest inny i wogóle mi coś nie wychodzi :( może z Twojego bedzie ok

Wiesz, ja na początku robiłam taki błąd, że nie chłodziłam kotlecików przed smażeniem, a schłodzone są bardziej zwarte. I też mi nie wychodziło. Teraz kotleciki po przygotowaniu wkładam do lodówki (najcześciej robię je wieczorem, a smażę dopiero następnego dnia. Filet z ryby gotuje zazwyczaj w mleku, może to też ma jakieś znaczenie *DONT_KNOW*


[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 22-11-2016 13:56 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewkaszczyg

Post #10 Ocena: 0

2017-08-10 08:49:12 (7 lat temu)

ewkaszczyg

Posty: 28

Kobieta

Z nami od: 23-05-2014

Skąd: Londyn

Ja najczęściej piekę rybkę. Uwielbiam, gdy jest zamarynowana w curry.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,