Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-04-08 13:02:38 (8 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2016-04-08 13:18:36 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Z ryb to polecam zapiekanke z dorsza w smietanie i porze niektorzy jak to jedza to nie wierza ze to ryba za to wszystkim smakuje
|
Samurajka | Post #3 Ocena: 0 2016-04-08 13:23:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2016-04-08 13:02:38, 12miko12 napisał(a): A wiecie, że mnie od ryb całkowicie odrzuciło - nie jestem w stanie przełknąć żadnej ryby - odruch ... - czy to normalne? Mnie na ryby odrzucalo jak w ciazy bylam Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
|
Samurajka | Post #4 Ocena: 0 2016-04-08 13:25:20 (8 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2016-04-08 13:18:36, cris82 napisał(a): Z ryb to polecam zapiekanke z dorsza w smietanie i porze niektorzy jak to jedza to nie wierza ze to ryba za to wszystkim smakuje Mmmm brzmi znakomicie,ale nie dla mojego Frania,po cebuli/porze boli Go brzuszek. Ale sama sprobuje Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2016-04-08 13:29:56 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Robi sie bardzo latwo smazysz platy przyprawionego dorsza jedynie na mace ukladasz w naczyniu zaroodpornym zalewasz smietana 18% i krojac por w talarki ukladasz warstwe u gory zeby ladnie przykrylo calosc pozniej 30min do piekarnika 200c i wylaczasz zostawiajac ja w srodku zeby sobie doszla palutki lizac ; o
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2016-04-08 14:30:14 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Brzmi pysznie ten dorsz w śmietanie, muszę spróbować.
Ja robię też zupę z muszli z warzywami, najcześciej na rosole albo samym wywarze z warzyw (marchew, por, seler naciowy, trochę chilli) i jem z makaronem typu nitki. W morrisonie kupuje już obrane i chyba nawet są obgotowane lekko. [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 08-04-2016 14:32 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Samurajka | Post #7 Ocena: 0 2016-04-08 14:42:01 (8 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Kurde cris,tak mi smaka narobiles,ze zrobie sobie a co tam A mlody dostanie pulpeciki z rybki z ryzem
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
|
madzik2506 | Post #8 Ocena: 0 2016-11-22 11:26:18 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-11-2016 Skąd: Londyn |
Cytat: 2016-04-08 11:08:35, SweetLiar napisał(a): A fishcakes próbowałaś? Przepisu ci nie podam bo ja robię je na tzw oko, ale każda ryba będzie pasować. mozesz podac przepis na te fishcakes? każdy jaki znajdę w sieci jest inny i wogóle mi coś nie wychodzi może z Twojego bedzie ok |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2016-11-22 13:40:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2016-11-22 11:26:18, madzik2506 napisał(a): Cytat: 2016-04-08 11:08:35, SweetLiar napisał(a): A fishcakes próbowałaś? Przepisu ci nie podam bo ja robię je na tzw oko, ale każda ryba będzie pasować. mozesz podac przepis na te fishcakes? każdy jaki znajdę w sieci jest inny i wogóle mi coś nie wychodzi może z Twojego bedzie ok Wiesz, ja na początku robiłam taki błąd, że nie chłodziłam kotlecików przed smażeniem, a schłodzone są bardziej zwarte. I też mi nie wychodziło. Teraz kotleciki po przygotowaniu wkładam do lodówki (najcześciej robię je wieczorem, a smażę dopiero następnego dnia. Filet z ryby gotuje zazwyczaj w mleku, może to też ma jakieś znaczenie [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 22-11-2016 13:56 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ewkaszczyg | Post #10 Ocena: 0 2017-08-10 08:49:12 (7 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2014 Skąd: Londyn |
Ja najczęściej piekę rybkę. Uwielbiam, gdy jest zamarynowana w curry.
|