Str 6 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andyopole |
Post #1 Ocena: 0 2016-11-27 22:09:32 (8 lat temu) |
 Posty: 13526
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2016-11-27 22:06:39, mancun napisał(a):
A u mnie pieprzowka naciaga na leczenie swiatecznego obzarstwa
Akurat będzie gotowa gdy wątroba się upomni. Zwyczajnie namaczasz pieprz w alkoholu czy dodajesz coś jeszcze? [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 27-11-2016 23:07 ]
|
 
|
 
|
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2016-11-27 23:17:44 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|
andyopole |
Post #3 Ocena: 0 2016-11-27 23:20:36 (8 lat temu) |
 Posty: 13526
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2016-11-27 23:17:44, mancun napisał(a):
Cytat:
2016-11-27 22:09:32, andyopole napisał(a):
Cytat:
2016-11-27 22:06:39, mancun napisał(a):
A u mnie pieprzowka naciaga na leczenie swiatecznego obzarstwa
Akurat będzie gotowa gdy wątroba się upomnienia. Zwyczajnie namaczasz pieprz w alkoholu czy dodajesz coś jeszcze?
Apage, satanas! Pieprz w alkoholu? Fujjjj...
Robie zaprawę z pieprzu i spirytusu, wystarcza na długo, bo potem używa sie 50ml na 1l wódki (gotowej lub rozcieńczonego spirytusu). Do tego karmel i jechane.
To chyba mało pieprzne będzie? Ja to lubię ogniste turbo....   [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 27-11-2016 23:21 ]
|
 
|
 
|
|
|
Post #4 Ocena: 0 2016-11-27 23:28:06 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|
Marcelo87 |
Post #5 Ocena: 0 2016-11-28 00:15:55 (8 lat temu) |
 Posty: 68
Z nami od: 04-11-2011 Skąd: Leeds |
Musi być zabójczo dobre i skuteczne 3
|
 
|
 |
|
|
andyopole |
Post #6 Ocena: 0 2016-11-28 03:26:45 (8 lat temu) |
 Posty: 13526
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2016-11-27 23:28:06, mancun napisał(a):
Cytat:
2016-11-27 23:20:36, andyopole napisał(a):
Cytat:
2016-11-27 23:17:44, mancun napisał(a):
Cytat:
2016-11-27 22:09:32, andyopole napisał(a):
Cytat:
2016-11-27 22:06:39, mancun napisał(a):
A u mnie pieprzowka naciaga na leczenie swiatecznego obzarstwa
Akurat będzie gotowa gdy wątroba się upomnienia. Zwyczajnie namaczasz pieprz w alkoholu czy dodajesz coś jeszcze?
Apage, satanas! Pieprz w alkoholu? Fujjjj...
Robie zaprawę z pieprzu i spirytusu, wystarcza na długo, bo potem używa sie 50ml na 1l wódki (gotowej lub rozcieńczonego spirytusu). Do tego karmel i jechane.
To chyba mało pieprzne będzie? Ja to lubię ogniste turbo....   [ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 27-11-2016 23:21 ]
Nie jest malo pieprzne, zapewniam Cie.
Podaj jakieś szczegóły, proszę. Proporcje?
|
 
|
 
|
|
|
Post #7 Ocena: 0 2016-11-28 23:27:25 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|
andyopole |
Post #8 Ocena: 0 2016-11-29 02:55:48 (8 lat temu) |
 Posty: 13526
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Dzieki, na pierwzy rzut oka wyglada na skomplikowany ale juz sie wczytalem.
|
 
|
 
|
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2016-12-17 22:42:08 (8 lat temu) |
 Posty: 9916
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Śliwki były zalane prawie 3 tyg. Wydawało mi się jednak, że nie czuć za bardzo tych śliwek, więc po przecedzeniu zagotowalam je z wodą z cukrem i połączyłam wywar ze spirytusem. A teraz zastanawiam się czy jednak ta nalewka nie straci na trwałości? Co myślicie? Jeżeli będzie ją trzeba szybko wypić jakoś się zmusze do tego, bo zapowiada się bardzo interesująco  Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
 
|
 
|
|
ie2ox4-2b |
Post #10 Ocena: 0 2016-12-18 14:48:42 (8 lat temu) |
 Posty: 909
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Podobnie zrobiłem wiśnie w spirytusie. Wiśnie z cukrem w słoiki bez wody) i zagotowałem. Miałem spirytus i chciałem go przemycić, no to wlewałem do tych wiśni, podpalałem i zakręcałem... stały dość długo... około roku zanim się zużyły.
|
 
|
 |
|