MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nalewki produkcja domowa :-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 6 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2016-11-27 22:09:32 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 12801

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2016-11-27 22:06:39, mancun napisał(a):
A u mnie pieprzowka naciaga na leczenie swiatecznego obzarstwa ;)


Akurat będzie gotowa gdy wątroba się upomni. Zwyczajnie namaczasz pieprz w alkoholu czy dodajesz coś jeszcze?

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 27-11-2016 23:07 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #2 Ocena: 0

2016-11-27 23:17:44 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2016-11-27 23:20:36 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 12801

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2016-11-27 23:17:44, mancun napisał(a):
Cytat:

2016-11-27 22:09:32, andyopole napisał(a):
Cytat:

2016-11-27 22:06:39, mancun napisał(a):
A u mnie pieprzowka naciaga na leczenie swiatecznego obzarstwa ;)


Akurat będzie gotowa gdy wątroba się upomnienia. Zwyczajnie namaczasz pieprz w alkoholu czy dodajesz coś jeszcze?


Apage, satanas! Pieprz w alkoholu? Fujjjj...
Robie zaprawę z pieprzu i spirytusu, wystarcza na długo, bo potem używa sie 50ml na 1l wódki (gotowej lub rozcieńczonego spirytusu). Do tego karmel i jechane.


To chyba mało pieprzne będzie? Ja to lubię ogniste turbo....*YAHOO**DRINK*

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 27-11-2016 23:21 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #4 Ocena: 0

2016-11-27 23:28:06 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Marcelo87

Post #5 Ocena: 0

2016-11-28 00:15:55 (7 lat temu)

Marcelo87

Posty: 68

Mężczyzna

Z nami od: 04-11-2011

Skąd: Leeds

Musi być zabójczo dobre i skuteczne 3:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2016-11-28 03:26:45 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 12801

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2016-11-27 23:28:06, mancun napisał(a):
Cytat:

2016-11-27 23:20:36, andyopole napisał(a):
Cytat:

2016-11-27 23:17:44, mancun napisał(a):
Cytat:

2016-11-27 22:09:32, andyopole napisał(a):
Cytat:

2016-11-27 22:06:39, mancun napisał(a):
A u mnie pieprzowka naciaga na leczenie swiatecznego obzarstwa ;)


Akurat będzie gotowa gdy wątroba się upomnienia. Zwyczajnie namaczasz pieprz w alkoholu czy dodajesz coś jeszcze?


Apage, satanas! Pieprz w alkoholu? Fujjjj...
Robie zaprawę z pieprzu i spirytusu, wystarcza na długo, bo potem używa sie 50ml na 1l wódki (gotowej lub rozcieńczonego spirytusu). Do tego karmel i jechane.


To chyba mało pieprzne będzie? Ja to lubię ogniste turbo....*YAHOO**DRINK*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 27-11-2016 23:21 ]




Nie jest malo pieprzne, zapewniam Cie.


Podaj jakieś szczegóły, proszę. Proporcje?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #7 Ocena: 0

2016-11-28 23:27:25 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2016-11-29 02:55:48 (7 lat temu)

andyopole

Posty: 12801

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Dzieki, na pierwzy rzut oka wyglada na skomplikowany ale juz sie wczytalem.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

gosian

Post #9 Ocena: 0

2016-12-17 22:42:08 (7 lat temu)

gosian

Posty: 9827

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Śliwki były zalane prawie 3 tyg. Wydawało mi się jednak, że nie czuć za bardzo tych śliwek, więc po przecedzeniu zagotowalam je z wodą z cukrem i połączyłam wywar ze spirytusem. A teraz zastanawiam się czy jednak ta nalewka nie straci na trwałości? Co myślicie? Jeżeli będzie ją trzeba szybko wypić jakoś się zmusze do tego, bo zapowiada się bardzo interesująco :-8
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ie2ox4-2b

Post #10 Ocena: 0

2016-12-18 14:48:42 (7 lat temu)

ie2ox4-2b

Posty: 909

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Skąd: Oxford

Podobnie zrobiłem wiśnie w spirytusie. Wiśnie z cukrem w słoiki bez wody) i zagotowałem. Miałem spirytus i chciałem go przemycić, no to wlewałem do tych wiśni, podpalałem i zakręcałem... stały dość długo... około roku zanim się zużyły.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,