Specjalnie się wybrałem na zakupy i kupiłem polskie jabłka.
www.facebook.com/MojaWyspa
http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/31576/Bardzo-lubie-jablka-bardzo-lubie-jablka
Aby nie było politycznie a jednak przede wszystkim smacznie ja dzisiaj upiekę najprostszą na świecie szarlotkę

Kilogram jabłek obieram i kroje w ćwiartki. Wrzucam na rozgrzane masło na patelnie, obficie posypuje cukrem i cynamonem. Jak się cukier skameralizuje odstawiam z ognia.
Kostkę masła rozgniatam z mąką i cukrem na kruszonkę.
Wykładam jabłka na blachę, dodaje rodzynek i że akurat mam to pokrojonej w drobną kostkę pigwy. Kruszonka na wierzch i jazda do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na około 40 minut.
Dla żony z sosem waniliowym a dla dzieci z lodami.
Zdjęcie nie moje. Na zdjęciu szarlotka Tomka Dekera. Palce lizać.

Kto następny z przepisem na jabłka?
Trzy pierwsze osoby które wrzucą tutaj przepis "na jabłka" otrzymają od nas koszulki z logo portalu Moja Wyspa.
Smacznego
ps. Polskie jabłka kupiłem w Farmfood frozen, ale wiem że Iceland , Asda i Tesco również polskie jabłka sprzedają
