Postów: 126 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2014-08-02 14:17:51 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie może i na forum zabraknąć akcji "jabłko"
Specjalnie się wybrałem na zakupy i kupiłem polskie jabłka. www.facebook.com/MojaWyspa http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/31576/Bardzo-lubie-jablka-bardzo-lubie-jablka Aby nie było politycznie a jednak przede wszystkim smacznie ja dzisiaj upiekę najprostszą na świecie szarlotkę Kilogram jabłek obieram i kroje w ćwiartki. Wrzucam na rozgrzane masło na patelnie, obficie posypuje cukrem i cynamonem. Jak się cukier skameralizuje odstawiam z ognia. Kostkę masła rozgniatam z mąką i cukrem na kruszonkę. Wykładam jabłka na blachę, dodaje rodzynek i że akurat mam to pokrojonej w drobną kostkę pigwy. Kruszonka na wierzch i jazda do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na około 40 minut. Dla żony z sosem waniliowym a dla dzieci z lodami. Zdjęcie nie moje. Na zdjęciu szarlotka Tomka Dekera. Palce lizać. Kto następny z przepisem na jabłka? Trzy pierwsze osoby które wrzucą tutaj przepis "na jabłka" otrzymają od nas koszulki z logo portalu Moja Wyspa. Smacznego ps. Polskie jabłka kupiłem w Farmfood frozen, ale wiem że Iceland , Asda i Tesco również polskie jabłka sprzedają |
Nie_z_tej_bajki | Post #2 Ocena: 0 2014-08-02 14:24:26 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Aż mi ślinka pociekła, mniaaam .
A ja ostatnio miałam fazę na tarte jabłka z cukrem - pychotka! 3 dni temu natomiast robiłam kompot z jabłek i gruszek - przepyszny schłodzony, w sam raz na upały . Kurcze, chyba upiekę ciasto . Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
|
WiedzmaPlePle | Post #3 Ocena: 0 2014-08-02 14:31:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Pomysl sie podoba:BBC News: D
Ja tez chce koszulke, choc przepisow to akurat nie znam: / : ) W czasie wojny milcza prawa!
|
Post #4 Ocena: 0 2014-08-02 14:41:18 (10 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2014-08-02 14:46:53 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Dzem z jabłek. Obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy na cwiartki lub oseme. Wrzucamy do gara i na wolniutkim ogniu smazymy do potrzsbnej konsystencji. Dosladza kazdy tyle ile lubi. W tamtym roku do gara dorzucilem pomarancze i cdanberry. Pychota.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-08-02 14:49:22 (10 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
MamaMyszow | Post #7 Ocena: 0 2014-08-02 15:26:25 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
A ja nie wlazlam tu w chcialam powiedziec napisalam... racuchy dzis byly. Z jablkami
|
Onieznajomy | Post #8 Ocena: 0 2014-08-02 15:29:47 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
dzem z mirabelek
i smaczna i zdrowa zypka szczawiowa jablka w nadmiernych ilosciach podobno wspaniale przeczyszczaja nie przerywajac snu |
WiedzmaPlePle | Post #9 Ocena: 0 2014-08-02 15:30:09 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Cytat: 2014-08-02 15:26:25, MamaMyszow napisał(a): A ja nie wlazlam tu w chcialam powiedziec napisalam... racuchy dzis byly. Z jablkami Przepis podaj, dostaniesz koszulke. A jak nie chcesz koszulki, to przeslesz do mnie ; ) W czasie wojny milcza prawa!
|
MamaMyszow | Post #10 Ocena: 0 2014-08-02 15:33:59 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-08-02 15:30:09, WiedzmaPlePle napisał(a): Cytat: 2014-08-02 15:26:25, MamaMyszow napisał(a): A ja nie wlazlam tu w chcialam powiedziec napisalam... racuchy dzis byly. Z jablkami Przepis podaj, dostaniesz koszulke. A jak nie chcesz koszulki, to przeslesz do mnie ; ) Zsiadle mleko, jajka, budyn, troche cukru, odrobina maki zeby sie zlepilo ladnie do kupy. Ogrom miekkich jablek, u mnie dzieci kroja, to znaczy, ze kroimy byle jak (braeburn dzisiaj), no i na patelnie. Ja potem jeszcze do piekarnika wrzucam. Ostaly sie ino 2 |