MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kremówka najprawdziwsza polska

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2014-06-08 11:35:05 (11 lat temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Tak, w tworzeniu karpatki, nie ma co wykazywać nadgorliwości...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-06-08 12:22:42 (11 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2014-06-08 09:37:30, ie2ox4-b napisał(a):
Z tym wygarbianiem się to jest napisane żeby przekłuwać, wtedy jest bardziej "francuskie", takie pod czeskie, plaskatsze.


No ale te wygarbienia są ok i potrzebne, dolny blat i tak trochę sądzie pod naciskiem kremu. Krem na karpatke to masło i masa budyniowa.
Dość ciężkie.

Kremowka to raczej Krem budyniowy, choć czasami kombinują kremami. Ale ciasto francuskie jest gęste, wielokrotnie walkowane i składane żeby zrobiło się chrupkie kilkanascie albo nawet kilkadziesiąt warstw. Inne zrobione ciasto. Do ciasta dobrze jest dać pół na pół masło z margaryna, ale może być też samo masło.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,