2013-12-19 23:33:53, ewa28300 napisał(a):
sledz ma byc w smaku ten tego, a nie w dotyku, w dotyku to kobieta

![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
walnę więc hasło "UWOLNIĆ ŚLEDZIA"

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 19-12-2013 23:44 ]
Str 4 z 4 |
|
---|---|
staryznajomy | Post #1 Ocena: 0 2013-12-19 23:44:13 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-12-19 23:33:53, ewa28300 napisał(a): sledz ma byc w smaku ten tego, a nie w dotyku, w dotyku to kobieta ![]() ![]() ![]() ![]() walnę więc hasło "UWOLNIĆ ŚLEDZIA" ![]() [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 19-12-2013 23:44 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
grekan | Post #2 Ocena: 0 2013-12-20 00:08:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2008 Skąd: Londyn Croydon |
A ja polecam sledzie swieze-zielone, najlepsze na swiecie.Filety z tego sledzia marynujemy przez 12h w zalewie ostudzonej o skladzie: woda z octem w stosunku 1:1/np. szklanka octu 6% i szklanka wody/, pokrojona cebula,sol,/ swieze sledzie morskie nie sa slone!/ ziele angielskie, lisc laurowy, pieprz ziarnisty. Ilosc zalewy zalezy od ilosci sledzi; zalewe trzeba zagotowac, ostudzic i wlozyc sledzie.Po 12h surowe mieso sledzia staje sie biale, sciete przez ocet.Nastepnie odsaczone sledzie przekladamy do oliwy slonecznikowej z dodatkiem papryki mielonej czerwonej, mozna tez dodac sparzonej cebuli/nie z zalewy!/.Palce lizac.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2013-12-20 08:50:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Fajny jest smak śledzi w occie vinegar, bardziej stonowany.
Możecie na początek zrobić sobie kilka sztuk na próbę. My zaczęliśmy kilka lat temu z przymusu bo nie moglibyśmy kupić octu spirytusowego. Teraz praktycznie zawsze tak robimy. Może mniej agresywnie współgra z kieliszkiem czystej ![]() Ale też daje radę ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Geronimo | Post #4 Ocena: 0 2013-12-20 20:07:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Cytat: 2013-12-20 08:50:13, krakn napisał(a): Fajny jest smak śledzi w occie vinegar, bardziej stonowany. Czy ocet vinegar to ocet z octu? ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2013-12-20 22:05:59 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
staryznajomy | Post #6 Ocena: 0 2013-12-20 22:11:01 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-12-20 22:05:59, ie2ox4 napisał(a): Cytat: 2013-12-19 23:44:13, staryznajomy napisał(a): (...) walnę więc hasło "UWOLNIĆ ŚLEDZIA" ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 19-12-2013 23:44 ] Czyli śledź ma wrócić na stół? bez różnicy gdzie ; ) przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Wielim | Post #7 Ocena: 0 2013-12-20 22:55:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
filety wlasnie zamoczylem na noc w wodzie z dodatkiem mleka i jutro zabieram sie za siekanie cebulki , do tej ilosci troche trzeba bedzie nasiekac wiec moze kilka piwek do siekania wziasc albo jakosc setke by wstrzymac lzawienie ...
|
Post #8 Ocena: 0 2013-12-20 22:58:52 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2013-12-21 17:50:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
sledzie juz zrobione , wyszlo prawie cale 5-cio litrowe wiaderko wiec zagrycha na pierwszy dzien swiat bedzie
![]() ![]() |