rybę do octu (dla smaku) cebulę wyjałowić wrzątkiem (żeby straciła smak)...
...posypcie jeszcze konserwantami -i będzie prawie jak ze sklepu
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
Str 2 z 4 |
|
---|---|
staryznajomy | Post #1 Ocena: 0 2013-12-19 16:45:03 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
...jak rany...
rybę do octu (dla smaku) cebulę wyjałowić wrzątkiem (żeby straciła smak)... ...posypcie jeszcze konserwantami -i będzie prawie jak ze sklepu ![]() ![]() ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2013-12-19 16:46:32 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ale ile postoi
![]() ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2013-12-19 16:51:54 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Natija | Post #4 Ocena: 0 2013-12-19 17:01:58 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Moja mama też z odrobiną octu robiła śledzie i ja też daje ocet.. Pycha
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Natija 19-12-2013 17:04 ] Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
staryznajomy | Post #5 Ocena: 0 2013-12-19 17:28:38 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
jak ktoś lubi ocet -to może nawet pokropić ptasie mleczko (po zlizaniu czekolady).
z opowieści sąsiada śledź najlepiej smakuje na kutrze. jeszcze nie smakowałem. podobno najważniejsze jest sprawdzenie kierunku wiatru. po walnęciu głową śledzia o burtę -przy odrywaniu głowy i patroszeniu pazurem -brudzi spodnie (jak się źle stanie). i tu kończy się stary kaszubski przepis na ciepłe sushi. przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2013-12-19 17:46:36 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Rany, ale smaka zrobiliscie na te sledzie. Chyba zaraz sie zapakujemy w jezdzidlo i po rybe
![]() |
Wielim | Post #7 Ocena: 0 2013-12-19 18:14:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Śledź w oleju to podstawa do swiatecznego kieliszka
![]() Sałatki , inne ryby czy tez pierogi nie mają takiego wzięcia jak goście na jednego przyjdą ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2013-12-19 18:19:46 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
aniusia935 | Post #9 Ocena: 0 2013-12-19 19:28:27 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2013 Skąd: Belfast |
A ja cebulki nie wyparzam, octu też nie dodaje
![]() ![]() ![]() A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2013-12-19 19:39:10 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
do sylwestra to ze 3 kg sledzi tylko troszke cebulki i oleju zostanie
![]() |