MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nasze przepisy

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Twinkle

Post #1 Ocena: 0

2013-12-07 22:28:29 (12 lat temu)

Twinkle

Posty: 1021

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Skąd: Somerset

Cytat:

2013-12-07 19:03:12, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2013-12-07 18:55:33, Twinkle napisał(a):
mam pytanie do bardziej doswiadczony kucharzy:)
zrobilam wczoraj w nocy ciasto(biszkopt z masa budyniowa i polewa+petitki)sporo mi dzis zostalo i pytanie czy moge mrozic takie ciasto?

wlasnie tego sie obawiam,ze z budyniu bedzie papka,dzieki moze zostawie do jutra i zjemy przez cala niedziele:)

Ryzyka większego nie powinno być ale co się stanie z masą budyniową po rozmrożeniu to ciężko przewidzieć. Może być papka.
lake...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bonifazy7

Post #2 Ocena: 0

2013-12-08 12:01:55 (12 lat temu)

bonifazy7

Posty: 141

Kobieta

Z nami od: 28-04-2011

Skąd: london

Robie bardzo duzo ciast na bazie kremu budyniowego.Ciasto przekladam kremem budyniowym,wkladam do lodowki,lub zamrazarki.Ciasto jest najleprze nastepnego dnia.Nigdy nie mialam problemu z kremem.Nie ma mowy o zadnej papce.W tej chwili jemy metrowca z kremem budyniowym,ktory byl w zamrazarce.Pycha.
irena

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

Dwunasty

Post #3 Ocena: +1

2013-12-09 15:43:59 (12 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Wątróbka na szybko


Składniki:

Wątróbka drobiowa (asda 50p x 2)
2 plastry bekonu wędzonego.
Chleb czosnkowy.


Danie zaczynamy przygotowywanie od sałatki :

Szpinak, rukola, papryka żółta i czerwona, pomidorki koktajlowe, starta na grubych oczkach rzodkiewka i ogórek konserwowy, czerwona cebula i zielona cebulka. Wszystko mieszamy z dressingiem.

Dressing: 2 łyżki oleju z oliwek, łyżeczka octu, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka cukru, sól , pieprz, odrobina chili, łyżeczka musztardy francuskiej (ta z gorczycą) Mieszamy wszystko (najlepiej trzepaczka) w małej misce i dodajemy do sałatki.
Wstawiamy na 10 -12 minut do lodówki.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojony w paski bekon a gdy nabierze koloru dokładamy delikatnie oprószoną mąką wątróbkę, solimy(nie dużo) pieprzymy i smażymy około 6 minut na lekko-krwistą lub 9 minut na wypieczoną.
Podajemy na sałatce z chlebem czosnkowym.
Szybko i tanio., no i smacznie.
Na zdjęciu jest wątróbka z półtora opakowania bo resztę mi koty zżarły.

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

__lenka

Post #4 Ocena: 0

2013-12-10 23:15:19 (12 lat temu)

__lenka

Posty: n/a

Konto usunięte

Dwunasty!
Twoja rolada - przepyszna!!
Do tej pory roladki robiłam z kawałka mięsa lub kotletów, ale ten Twój pomysł to rewelacja*BRAVO*
Też miałam problem z zrolowaniem, ale miałam niecały kilogram mięska mielonego (dla Mojej Osobistej Wrednej Mendy 3/4 tej potrawy to tak w sam raz :-] )
Zrobiłam rolado-przekładańca z papryką konserwową,serem i boczkiem zapiekanego w piekarniku, do tego sosik pieczarkowy.
Ziemniaczki z koperkiem i surówka-mix różnej zieleniny, seler naciowy, starte buraczki, przyprawy ziołowe i troszkę oliwy z rzepaku z zimnego tłoczenia -> 30 min. *YAHOO*
la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kardam

Post #5 Ocena: 0

2013-12-11 15:22:08 (12 lat temu)

kardam

Posty: 2127

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Skąd: North East

Ryba pod pierzynką

Opakowanie ryby (ja zazwyczaj mam dorsza w zamrażalniku)
Dwie duże cebule
Opakowanie śmietany
Ryż
Coś na przystawkę

Nastawiamy piekarnik i wodę na ryż. Rozmrożoną rybę opruszamy przyprawami do ryb, solą, skrapiamy cytryną, odkładamy.
Cebulę szatkujemy, wrzucamy na rozgrzany olej, należy ją zeszklić. Następnie należy dodać śmietanę, wymieszać i trochę podgrzać. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu, na to wykładamy cebulę i wkładamy do piekarnika na 20-25 minut. W tym czasie gotujemy ryż i sporządzamy przystawkę.

Obrazek

Na zdjęciu widać porcję zapieczonej ryby w naczyniu :-)

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 11-12-2013 15:42 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #6 Ocena: 0

2013-12-14 08:15:17 (12 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Placki ziemniaczane

Obrazek

Skladniki:
ziemniaki
cebula
jajka
czosnek
sol

oraz
losos wedzony
crème fraîche
koperek
bialy pieprz

Przygotowanie:
Usmazyc placki, podawac z pypyrajda z lososia.

Smacznego!

[ Ostatnio edytowany przez: zosiasamosia 14-12-2013 08:20 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2013-12-14 18:57:17 (12 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Coś dla leniwych ale lubiących zjeść:))


Kurczak Kawalerski

Składniki:

Mały kurczak (asda 2f)
Frytki
Warzywka na sałatkę.
Przyprawy i woreczek do pieczenia.
Majeranek, czosnek.


Kurczaka wkładamy do woreczka(tutaj akurat ten),dodajemy dwa ząbki czosnku, majeranek.
Worek z kurczakiem wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 75 minut. W tym samym piekarniku pieczemy frytki.
Sałatka:
Młody szpinak, pomidory, ogórek zielony,czerwona cebula, rzodkiewka, wszystko razem mieszamy doprawiając solą, pieprzem i oliwą z oliwek.

Po upieczeniu kurczaka przecinamy go na pól, "faszerujemy" frytkami i siadamy przed TV.
Przygotowywania dania zajmuje około 10 minut z czego 7 sałatka::)
Oprócz talerza nic więcej do zmywania.
Koszt to około 4 funtów


Obrazek


Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #8 Ocena: 0

2013-12-15 13:38:20 (12 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Ciasto marchewkowe z amarantusem

Obrazek

Skladniki:
4 marchewki starte na drobnych oczkach
300 ml maki z amarantusa
100 ml maki pszennej
200 ml cukru brazowego
200 ml oleju
4 jajka
3 lyzeczki cynamonu
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
orzechy wloskie
rodzynki

Przygotowanie:
jajka utrzec cukrem na gladka mase
wymieszac sypkie skladniki, dodac je do masy jajecznej
caly czas mieszajac:
wlac olej
dodac marchewke
rodzynki oraz orzechy

Piec 55 minut w 180°C (z termoobiegiem)

Smacznego!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,