Str 5 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-12-01 22:52:23 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-12-02 00:18:16 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2013-12-02 12:55:45 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-12-02 21:58:36 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #5 Ocena: 0 2013-12-06 08:13:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-11-13 10:44:16, Dwunasty napisał(a): Zraz wołowy "oszukany" z mięsa mielonego. Składniki: mięso wołowe mielone 12% tłuszczu jajko cebula papryka konserwowa ogórek kwaszony plasterek boczku wędzonego szynka ser żółty sól, pieprz, majeranek, łyżeczka musztardy. Sposób przyrządzenia: Drobno posiekaną cebule mieszamy z mięsem i jajkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Następnie porcje mięsa wykładamy na folie kuchenna (clingfilm) i formujemy cienki "placek". Smarujemy mięso musztardą(nie za dużo) a następnie układamy warstwowo: plasterek szynki, sera i boczku. Na środek dorzucamy pokrojonego w cienkie paski ogórka i paprykę. Całość zawijamy formując roladę. Obtaczamy wszystko delikatnie maką i wrzucamy na rozgrzana patelnie. Opiekamy z każdej strony tak aby mięso nabrało koloru, podlewamy wodą i dusimy przez około 40 minut. Ja przenoszę na ten czas do garnuszka ale równie dobrze można kontynuować na patelni. Podajemy z ziemniakami, kluskami, kasza lub pyzami. Jak kto lubi. Na zdjęciu ziemniaki z wody i sałatka z młodego szpinaku i pomidorków. ![]() Konkurs. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
|
|
Kasia_red | Post #6 Ocena: 0 2013-12-06 08:15:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-11-24 13:53:54, Natija napisał(a): Pyszne! ![]() Smakowało..a to juz jest coś! Miałam problem z uformowaniem rolady,jak dla mnie trzeba mieć trochę wprawy i potem przewracanie na patelni tez był problem bo chciało mi się to rozlecieć ale dałam radę,podane w całości. Dzięki za przepis! ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Kasia_red | Post #7 Ocena: 0 2013-12-06 08:17:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-11-24 15:01:03, Dwunasty napisał(a): Super. Te roladki to najłatwiej formować zawijając w cling film i skręcając końcówki. ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Kasia_red | Post #8 Ocena: 0 2013-12-06 08:19:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-11-27 16:42:51, Dwunasty napisał(a): Odbieram dzieci ze szkoły i pierwsze co słyszę : jesteśmy głodni i co na obiad...No właśnie jeszcze nic. Dlatego szybka , prosta i naprawdę smaczna pasta la vista a'la carbonara. Składniki: 2 piersi kurczaka, 3 plastry beconu wędzonego, 5-7 pieczarek, ząbek czosnku i 200ml śmietany(single), jedno jajko. Makaron, dzisiaj akurat penne. Pierwsze to wstawiam czajnik z gorącą woda i po zagotowaniu wlewam do garnka, łyżka soli, łyżka oliwy i wrzucam makaron. Na dużej patelni smażę bekon, po chwili dorzucam pokrojonego w kostkę kurczaka i po następnych powiedzmy 2 minutach pokrojone pieczarki, nie sole ale dodaje pieprzu z młynka. Jak to się trochę podsmaży zalewam rozpuszczonym w szklance wrzątku bulionem grzybowym (3/4 kostki). Odparowuje przez następne 2-3 minuty i całość zalewam śmietana i gotuje na wolnym ogniu aż nie zgęstnieje no i pasta w garnku nie bedzie al dente. Jak pasta jest gotowa do do sosu dodaje roztrzepane w szklance jajko z odrobina mleka. Szybko mieszam, odstawiam z gazu i dodaje makaron. Wszystko mieszam na patelni i gotowe. W wersji dla dorosłych najlepiej dodać posiekanej pietruszki i parmezanu. Niestety moje dzieci makaronu z zielonym nie jadają.pieczarki sobie "odławiają" Bagietka z masełkiem czosnkowym i obiad w 20 minut gotowy. Smacznego! W rzeczywistości wygląda o wiele lepiej aniżeli na zdjęciach ![]() ![]() ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Twinkle | Post #9 Ocena: 0 2013-12-07 18:55:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
mam pytanie do bardziej doswiadczony kucharzy
![]() zrobilam wczoraj w nocy ciasto(biszkopt z masa budyniowa i polewa ![]() lake...
|
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2013-12-07 19:03:12 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-12-07 18:55:33, Twinkle napisał(a): mam pytanie do bardziej doswiadczony kucharzy ![]() zrobilam wczoraj w nocy ciasto(biszkopt z masa budyniowa i polewa ![]() Ryzyka większego nie powinno być ale co się stanie z masą budyniową po rozmrożeniu to ciężko przewidzieć. Może być papka. |