Mrozone juz nie nigdy nie bedzie takie same traci wszystkie walory.
Co do jedzenia raczek: Ostrzegam, ze link nie dla wrazliwych!!!
Ostroznie z tym linkiem- zawiera drastyczne zdjecia!!!
[ Ostatnio edytowany przez: Demiqa 09-11-2013 14:01 ]
Str 3 z 3 |
|
---|---|
Demiqa | Post #1 Ocena: 0 2013-11-09 14:00:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-10-2013 Skąd: Manchester |
Krakn wszystkie owoce morza MUSZA byc swieze i nie mrozone by byly dobre.Wszelakie krewetki, muszle itp. Do kilku dni tylko trzymaja w lodowce i pozniej niestety kosz.
Mrozone juz nie nigdy nie bedzie takie same traci wszystkie walory. Co do jedzenia raczek: Ostrzegam, ze link nie dla wrazliwych!!! Ostroznie z tym linkiem- zawiera drastyczne zdjecia!!! [ Ostatnio edytowany przez: Demiqa 09-11-2013 14:01 ] |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-11-09 14:36:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Wiem że FDM, muszą być świeże, dlatego małże ,nimi się rzuca o zlew, lub podrzuca na misce żeby sprawdzić czy są silnie zamknięte.
Ja swego czasu się tego na przyrządzałem codziennie po kilkadziesiąt porcji :> Od ślimaków, i obierania malutkich krewetek z hityni i wnętrzności, po Homary grilowane długie na pół metra z kleszczami większymi niż dłoń i wielkie krewetki. Dawniej w domu to na co dzień gotowaliśmy owoce morza, w ogóle jedliśmy mieszanką kuchni Francuskiej i egipskiej, ja dorzucałem swoje polskie smaki, ale bez wieprzowiny bo moja kobieta nie mogła jej jeść. A twojego linka to faktycznie, raczej nikt nie powinien otwierać. Chińskie restauracji i kuchnia to był hit lat 70 tych w USA i na całym zachodnim świecie. Ale już nie jest. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|