MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Amatorskie wypieki chleba na zakwasie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Embit83

Post #1 Ocena: 0

2013-08-23 18:45:18 (12 lat temu)

Embit83

Posty: 497

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Skąd: Londyn

Chlebek upieczony. Chętnie bym zrobił prezentację ale nie mam zielonego pojęcia jak dodać fotki. Ktoś pomoże?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #2 Ocena: 0

2013-09-18 18:29:33 (12 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Takie tam sniadanie ze swiezo upieczonymi chlebami
:-]
ten mniejszy to razowy,wiekszy zytni z pomidorami suszonymi,slonecznikiem,sezamem i pestkami dyni...Obrazek
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2013-09-18 19:11:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #4 Ocena: 0

2014-12-10 20:58:09 (10 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Zakwas zdechl,chetnych do podzialu ,brak wiec trzeba zaczynac od zera :-(
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

keramczak

Post #5 Ocena: 0

2014-12-20 12:17:19 (10 lat temu)

keramczak

Posty: 5983

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Mam pytanie do osob pieczacych chleb.
Z ostatniego zakwasu odlozylem do lodówki ok 100 gram zaczynu i teraz zapomniałem w jakich proporcjach robi się nowy zakwas???
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

tadek1217

Post #6 Ocena: 0

2014-12-20 21:16:00 (10 lat temu)

tadek1217

Posty: 203

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2008

Skąd: Altrincham

Cytat:

2014-12-20 21:11:38, tadek1217 napisał(a):
Cytat:

2014-12-20 12:17:19, keramczak napisał(a):
Mam pytanie do osob pieczacych chleb.
Z ostatniego zakwasu odlozylem do lodówki ok 100 gram zaczynu i teraz zapomniałem w jakich proporcjach robi się nowy zakwas???


Z tego co mi wiadomo to najlepiej dać minimum 100g mąki i 100ml wody . Ja mogę się z Tobą podzielić zakwasem , hehe jeśli będzie Ci się opłacało podjechać.
"Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2014-12-20 21:19:23 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7186

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

... aż ja sobie zakwas zaczęłam po odkryciu tematu :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 20-12-2014 21:39 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Person_One

Post #8 Ocena: 0

2014-12-20 21:39:07 (10 lat temu)

Person_One

Posty: 189

Kobieta

Z nami od: 18-03-2013

Skąd: londyn

ja do tego ktory mam w lodowce dokladam tyle maki i wody ile bede potrzebowala do chleba plus cos extra aby znow cos odlozyc, odstawiam to na ok 3 godziny w cieple miejsce i mam nowy zakwas a reszte znow chowam do ladowki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tadek1217

Post #9 Ocena: 0

2014-12-20 21:49:13 (10 lat temu)

tadek1217

Posty: 203

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2008

Skąd: Altrincham

Cytat:

2014-12-20 21:19:23, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
... aż ja sobie zakwas zaczęłam po odkryciu tematu :-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 20-12-2014 21:39 ]



To na świeta upieczesz już swój chlebek? Naprawdę warto , smak niesamowity
"Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2014-12-20 21:53:50 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7186

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

Oooooj upiekę oczywiście... Już się doczekać nie mogę ;-). Nosiłam się z zamiarem już od jakiegoś czasu, dwa chlebki upiekłam nawet ( bez zakwasu, ale pyyyyszne ), ale ten na zakwasie mi po głowie chodził ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,