Str 4 z 5 |
|
---|---|
Embit83 | Post #1 Ocena: 0 2013-08-23 18:45:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Chlebek upieczony. Chętnie bym zrobił prezentację ale nie mam zielonego pojęcia jak dodać fotki. Ktoś pomoże?
|
keramczak | Post #2 Ocena: 0 2013-09-18 18:29:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Takie tam sniadanie ze swiezo upieczonymi chlebami
![]() ten mniejszy to razowy,wiekszy zytni z pomidorami suszonymi,slonecznikiem,sezamem i pestkami dyni... ![]() #MajsterNaStulecie
|
Post #3 Ocena: 0 2013-09-18 19:11:23 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
keramczak | Post #4 Ocena: 0 2014-12-10 20:58:09 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Zakwas zdechl,chetnych do podzialu ,brak wiec trzeba zaczynac od zera
![]() #MajsterNaStulecie
|
keramczak | Post #5 Ocena: 0 2014-12-20 12:17:19 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Mam pytanie do osob pieczacych chleb.
Z ostatniego zakwasu odlozylem do lodówki ok 100 gram zaczynu i teraz zapomniałem w jakich proporcjach robi się nowy zakwas??? #MajsterNaStulecie
|
|
|
tadek1217 | Post #6 Ocena: 0 2014-12-20 21:16:00 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2008 Skąd: Altrincham |
Cytat: 2014-12-20 21:11:38, tadek1217 napisał(a): Cytat: 2014-12-20 12:17:19, keramczak napisał(a): Mam pytanie do osob pieczacych chleb. Z ostatniego zakwasu odlozylem do lodówki ok 100 gram zaczynu i teraz zapomniałem w jakich proporcjach robi się nowy zakwas??? Z tego co mi wiadomo to najlepiej dać minimum 100g mąki i 100ml wody . Ja mogę się z Tobą podzielić zakwasem , hehe jeśli będzie Ci się opłacało podjechać. "Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."
|
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2014-12-20 21:19:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
... aż ja sobie zakwas zaczęłam po odkryciu tematu
![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 20-12-2014 21:39 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Person_One | Post #8 Ocena: 0 2014-12-20 21:39:07 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2013 Skąd: londyn |
ja do tego ktory mam w lodowce dokladam tyle maki i wody ile bede potrzebowala do chleba plus cos extra aby znow cos odlozyc, odstawiam to na ok 3 godziny w cieple miejsce i mam nowy zakwas a reszte znow chowam do ladowki
|
tadek1217 | Post #9 Ocena: 0 2014-12-20 21:49:13 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2008 Skąd: Altrincham |
Cytat: 2014-12-20 21:19:23, Nie_z_tej_bajki napisał(a): ... aż ja sobie zakwas zaczęłam po odkryciu tematu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 20-12-2014 21:39 ] To na świeta upieczesz już swój chlebek? Naprawdę warto , smak niesamowity "Gdy raz staniesz się człowiekiem drogi, ona w końcu upomni się o Ciebie..."
|
Nie_z_tej_bajki | Post #10 Ocena: 0 2014-12-20 21:53:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Oooooj upiekę oczywiście... Już się doczekać nie mogę
![]() ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |