Postów: 17 |
|
---|---|
ctomek | Post #1 Ocena: 0 2013-01-02 19:43:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
Jakie mięso powinienem kupić? Gammon joint? bo surowej szynki jako ham nie widziałem nigdzie.
|
Post #2 Ocena: 0 2013-01-02 19:57:30 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ctomek | Post #3 Ocena: 0 2013-01-02 20:38:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
problem w tym że jedyne local to nie są local tylko halal ... zostaje mi więc tesco :D
|
Post #4 Ocena: 0 2013-01-02 20:40:25 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KaskaM | Post #5 Ocena: 0 2013-01-02 20:55:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
ctomek-a ty cokolwiek sie na tym znasz??????????????gammon jest peklowana szynka.nadaje sie do wedzenia swietnie i na szynke gotowana.tp tak na wstepie.trza umiec rozroznic mieso surowe od peklowanego...
|
|
|
ctomek | Post #6 Ocena: 0 2013-01-02 20:56:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
wiki mówi że gammon to noga, czyli szynka
![]() 4.12 za kilogram to taniej niż 7.99, a taka domowa nie jest naładowana fosforanami (e450, e451) które służą temu by mięso zatrzymywało wodę- przez co kilogram szynki w składnikach zawiera np 78% mięsa i wodę. O ile w Polsce można znaleźć wędlinę bez e451 i e450 to tutaj nie ma opcji. Jak będziecie dzwonić do rodziny w Polsce to popytajcie o przepisy na szynkę i zarzućcie- co region to inne metody ![]() |
ctomek | Post #7 Ocena: 0 2013-01-02 20:58:39 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2012 Skąd: Londyn |
Kasia- jakbym się na tym znał to bym nie pytał tylko gotował
![]() |
KaskaM | Post #8 Ocena: 0 2013-01-02 21:02:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
ctomek-jak slysze jak ktos kto ni ma bladego pojecia zaczyna robic z siebie geniusza to mi rece opadaja.Gammon joint jest bez kosci.Ja ja nacieram ziolami/czy czym tam chcesz/zawijasz w folie aluminiowa i do piekarnika.szyneczka palce lizac.chyba nie rozumiesz co znaczy mieso peklowane.
|
KaskaM | Post #9 Ocena: 0 2013-01-02 21:07:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Cytat: 2013-01-02 20:58:39, ctomek napisał(a): Kasia- jakbym się na tym znał to bym nie pytał tylko gotował ![]() ![]() |
KaskaM | Post #10 Ocena: 0 2013-01-02 21:17:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
aaa ja jak odwine z folii to smaruje miodem.ma piekna rumiana i przypieczona i pachnaca skorke-tylko trzeba uwazac bo miod szybko sie karmelizuje i pali.
|