MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szynka domowej produkcji.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Postów: 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ctomek

Post #1 Ocena: 0

2013-01-02 19:43:45 (12 lat temu)

ctomek

Posty: 128

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Skąd: Londyn

Jakie mięso powinienem kupić? Gammon joint? bo surowej szynki jako ham nie widziałem nigdzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-01-02 19:57:30 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ctomek

Post #3 Ocena: 0

2013-01-02 20:38:15 (12 lat temu)

ctomek

Posty: 128

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Skąd: Londyn

problem w tym że jedyne local to nie są local tylko halal ... zostaje mi więc tesco :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2013-01-02 20:40:25 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KaskaM

Post #5 Ocena: 0

2013-01-02 20:55:09 (12 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

ctomek-a ty cokolwiek sie na tym znasz??????????????gammon jest peklowana szynka.nadaje sie do wedzenia swietnie i na szynke gotowana.tp tak na wstepie.trza umiec rozroznic mieso surowe od peklowanego...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ctomek

Post #6 Ocena: 0

2013-01-02 20:56:13 (12 lat temu)

ctomek

Posty: 128

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Skąd: Londyn

wiki mówi że gammon to noga, czyli szynka :)
4.12 za kilogram to taniej niż 7.99, a taka domowa nie jest naładowana fosforanami (e450, e451) które służą temu by mięso zatrzymywało wodę- przez co kilogram szynki w składnikach zawiera np 78% mięsa i wodę. O ile w Polsce można znaleźć wędlinę bez e451 i e450 to tutaj nie ma opcji.

Jak będziecie dzwonić do rodziny w Polsce to popytajcie o przepisy na szynkę i zarzućcie- co region to inne metody ;) co inne metody to pole do eksperymentów kulinarnych.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ctomek

Post #7 Ocena: 0

2013-01-02 20:58:39 (12 lat temu)

ctomek

Posty: 128

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Skąd: Londyn

Kasia- jakbym się na tym znał to bym nie pytał tylko gotował :) rybę świeżą mogę Ci pomóc wybrać bo na tym się znam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KaskaM

Post #8 Ocena: 0

2013-01-02 21:02:00 (12 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

ctomek-jak slysze jak ktos kto ni ma bladego pojecia zaczyna robic z siebie geniusza to mi rece opadaja.Gammon joint jest bez kosci.Ja ja nacieram ziolami/czy czym tam chcesz/zawijasz w folie aluminiowa i do piekarnika.szyneczka palce lizac.chyba nie rozumiesz co znaczy mieso peklowane.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #9 Ocena: 0

2013-01-02 21:07:29 (12 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

Cytat:

2013-01-02 20:58:39, ctomek napisał(a):
Kasia- jakbym się na tym znał to bym nie pytał tylko gotował :) rybę świeżą mogę Ci pomóc wybrać bo na tym się znam.
dzieki tyz sie znam:)a z ta szynka-natrzyj ja majerankiem i czosnkiem,oklep porzadnie i do lpdowy na 24 godz.potem we folie i do pieca.jak juz bedzie gotowa to ja odwin i chwile bez folii.nie powiem jak dlugo bo ja na oko robie.paluchy lizac.bez soli!!!peklowana jest czyli moczona w solance.smacznego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #10 Ocena: 0

2013-01-02 21:17:21 (12 lat temu)

KaskaM

Posty: 1030

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: dziura zabita dechami

aaa ja jak odwine z folii to smaruje miodem.ma piekna rumiana i przypieczona i pachnaca skorke-tylko trzeba uwazac bo miod szybko sie karmelizuje i pali.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,