Str 2 z 7 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-11-29 21:50:04 (11 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
gdanszczanka | Post #2 Ocena: 0 2012-11-29 22:00:30 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-11-29 21:50:04, tyniek napisał(a): Cytat: 2012-11-29 21:41:55, gdanszczanka napisał(a): Malo potraw Tyniek...Tradycjnie powinno bys dwanascie - czyli wszystkie plody ziemi... Moze, w miejsce walka, kilka ziemniakow sie do podrecznego zmiesci?? Oj tam mało. Kryzys jest, nie? Przez siedem lat były meat balls i fish and chips więc i tak nie będzie źle. Nie wiem, czy do 7 dojade,bo Karpia juz musze inna ryba zastapic, i nie wiem, ile mi sie uda roznosci przygotowac - ta "wojne" w kuchni sama musze przeprowadzic... Oh, jak to dobrze byc "brzydkim" mezczyzna - tylko jesc i chwalic "jakie dobre". Phi
|
keramczak | Post #3 Ocena: 0 2012-11-29 22:00:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
A wiesz Tynku co to sa makielki?
#MajsterNaStulecie
|
Post #4 Ocena: 0 2012-11-29 22:03:34 (11 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
keramczak | Post #5 Ocena: 0 2012-11-29 22:08:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Blad, niestety nie z makaronemale trop dobry.
#MajsterNaStulecie
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-11-29 22:09:50 (11 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
berenika | Post #7 Ocena: 0 2012-11-29 22:11:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Cytat: 2012-11-29 22:09:50, tyniek napisał(a): Cytat: 2012-11-29 22:03:34, Bestia napisał(a): Cytat: 2012-11-29 22:00:55, keramczak napisał(a): A wiesz Tynku co to sa makielki? Kluski z makiem, ale u nas sie tego nie jada. U mnie też się tego na Wigilię nie podaje. Zresztą jedną "kluskę" już mam...cały rok, więc w ten jeden dzień mogę sobie odpuścić... ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
keramczak | Post #8 Ocena: 0 2012-11-29 22:16:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
http://pychapsycha.blog.onet.pl/Makielki,2,ID276633423,nPierwszy komentarz mnie ,faktycznie bulka paryska mnie tez by mnie rozbawila
[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 29-11-2012 22:17 ] #MajsterNaStulecie
|
Sawanna | Post #9 Ocena: 0 2012-11-30 21:13:13 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
O ja dzisiaj rozmawiałam o makiełkach... podobno najlepsze robią na Śląsku?
U mnie tez pewnie 12 potraw nie będzie... ale pierogi z kapustą i grzybami obowiązkowe i zupka grzybowa z samych "prawdziwych główek" no, i kompot z suszu... A zamiast karpia mamy zawsze szczupaka. Już się nie mogę doczekać... Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
|
gdanszczanka | Post #10 Ocena: 0 2012-11-30 21:22:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-11-30 21:13:13, Sawanna napisał(a): O ja dzisiaj rozmawiałam o makiełkach... podobno najlepsze robią na Śląsku? U mnie tez pewnie 12 potraw nie będzie... ale pierogi z kapustą i grzybami obowiązkowe i zupka grzybowa z samych "prawdziwych główek" no, i kompot z suszu... A zamiast karpia mamy zawsze szczupaka. Już się nie mogę doczekać... Szczupaka - to tylko, jak moj braciak - wedkarz maniakalny - zlowi, a ja to cyba w salomona w tym roku uderze Phi
|