MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najlepszy robot kuchenny.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2012-10-12 23:12:41 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-12 23:05:52, x_fish napisał(a):
Tez fajny ten Kenwood.
Tutaj za £785

Te Kenwood'y też są fajne.Przymierzałem się do podobnego.Tylko jak już wcześniej wspominałem nic nie jest niezniszczalne...Jak sie hardkorowo używa to wszystko potrafi wystawić kopyto.Dostać częsci do takich statków to trochę szukania a KA ma w ofercie praktycznie wszystko co potrafi się zepsuć....Szczotki,przekładnie i inne takie.
To jak ze samochodami...Wszystkie się psują,ale najlepsze te które można szybko i łatweo naprawić:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-10-12 23:15:02 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2012-10-12 23:31:54 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-10-12 23:15:02, hwojtek napisał(a):
Części do Kenwood można dostać bez problemu tym bardziej, że KENWOOD to brytyjska firma.

Bardzo mi sie ten Kenwood podoba i nawet pobawiłem się takim sprzętem ale jednak...różnica w cenie między nim a KA nie jest aż tak duża i wybrałbym to drugie.co nie znaczy że komuś kto nie korzysta z tego sprzętu aż tak często jak u nas sie uzytkuje nie wystarczą jego możliwości i jakosc
Gdyby mozna było stworzyć coś co będzie tak ładne jak ten z Kenwooda i tak dobre jak z KA to możnaby pozamiatac na rynku AGD.Byleby nie było droższe od Zepter'a*ROFL**ROFL*

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #4 Ocena: 0

2012-10-12 23:40:41 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Chefy Kenwooda sa rowniez w wersjach przemyslowych, nie wiem jakie ceny nowe egzemplarze osiagaja, ale na ebayu uzywki nie odbiegaja od domowych uzywek, a mozna sie domyslic, zywotnosc bedzie duzo wieksza. Tak naprade nie wiem czym sie roznia oprocz wagi :)

[ Ostatnio edytowany przez: Dinth1906 12-10-2012 23:42 ]

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-10-12 23:52:21 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-10-12 23:40:41, Dinth1906 napisał(a):
Chefy Kenwooda sa rowniez w wersjach przemyslowych, nie wiem jakie ceny nowe egzemplarze osiagaja, ale na ebayu uzywki nie odbiegaja od domowych uzywek, a mozna sie domyslic, zywotnosc bedzie duzo wieksza. Tak naprade nie wiem czym sie roznia oprocz wagi :)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Dinth1906</i> 12-10-2012 23:42 ]

Wsród tzw.domestic Ken raczej jest nie do pobicia.Nie wiem jakl z jego niezawodnością bo nie miałem okazji go katować tak jak katuje sie te z KA w każdej jednej knajpie.Cena nowego egzemplarza nie jest niska (można by kupić z 10 takich z dolnej półki) to chyba zobowiazuje do czegoś

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2012-10-13 00:09:26 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja uzywam niemal codziennie mojego Kenwood i naprawde jestem zadowolona - jak narazie odpukac nic mi nie nawalilo - po za tym serwis gwarancyjny jest 5 lat - wystarczy tylko wypelnic formularz dolaczony do robota przy zakupie i wyslac na adres tam podany. Koszt moze duzy ale przy mojej wielodzietnej rodzinie naprawde sprawdza sie . Do kupna skloniluy mnie opinie Anglikow ktorzy maja starsze wersje Kenwood - niektore juz po ponad dzieciec i wiecej lat i wciaz nie maja zadnych problemow , zadnych usterek itp.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-10-13 00:14:20 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-10-13 00:09:26, littleflower napisał(a):
Ja uzywam niemal codziennie mojego Kenwood i naprawde jestem zadowolona - jak narazie odpukac nic mi nie nawalilo - po za tym serwis gwarancyjny jest 5 lat - wystarczy tylko wypelnic formularz dolaczony do robota przy zakupie i wyslac na adres tam podany. Koszt moze duzy ale przy mojej wielodzietnej rodzinie naprawde sprawdza sie . Do kupna skloniluy mnie opinie Anglikow ktorzy maja starsze wersje Kenwood - niektore juz po ponad dzieciec i wiecej lat i wciaz nie maja zadnych problemow , zadnych usterek itp.

Taki jak wspomniałem z tzw.domestic jest Ken i potem...długo nic.Z wersji pro jednak KA pomimo swojej zawodności która jednak daje się we znaki

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #8 Ocena: 0

2012-10-13 13:04:48 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2012-10-12 08:02:02, littleflower napisał(a):
Ja kupilam swego Kenwood ze wzgledu wlasnie na silnik -pozwala mi na wyrabianie ciezkich ciast lub duzej porcji - misa ma ponad 4 l pojemnosci - co przy mojej rodzince ma znaczenie . Ciasto na chleb wyrabiam z 1,5 kg makii robot stoi w miejscu a nie skacze po calym blacie, moge go zostawic a w tym czasie robic cos innego.

No i zgadzam sie z artykulem w poscie powyzej- jak kucharka/rz marny lub nie lubi sie gotowania to zaden robot tego nie zmieni

Moc silnika i pojemność,jak już wcześniej napisałam, ma też dla mnie decydujące znaczenie.

Na forum producenta,natknęłam się na taki post:
"Jedyny raz wyskoczył mi błąd- chciałam zemlec mięsko na pasztet i bylo go zbyt dużo. Od tamtego czasu (dobre siedem czy osiem lat) nie wyskoczył mi błąd ani też nie miałam problemów"

Ja potrzebuję w kuchni "kombajnu",a nie "zabawki",do której sypiąc produkty, muszę patrzeć na wagę,żeby czasami nie sypnąć 5gramów za dużo,bo mi zaraz zabawka stanie.

Przejrzałam przepisy na forum. W Thermomixie można np.wyrobić ciasto tylko z 650 g mąki i do tego należy uważać/cyt.pochodzi z instrukcji obsługi/:
"Przy wyrabianiu ciasta lub siekaniu żywności w naczyniu miksującym może nastąpić zachwianie równowagi, co w pewnych okolicznościach może doprowadzić do przemieszczenia się całego urządzenia.
W związku z tym nie należy pozostawiać urządzenia w trakcie jego pracy bez nadzoru, ponieważ może ono spaść z miejsca, na którym jest postawione."

Rzeczą wiadomą jest,że żadnego pracującego urządzenia nie należy zostawiać bez nadzoru,ale dla takiej ilości,to bez obrazy,nawet nie chciałoby mi się przy nim stać...

Robot potrzebny mi jest do "odwalenia" najcięższej roboty, czyli do: tarcia warzyw/głównie ziemniaków/,wyrabiania ciasta i mielenia mięsa - w naprawdę dużych ilościach.

Powiem tak,dla kogoś kto przygotowuje małe porcje i lubi się bawić,to pewnie fajne urządzenie,ale dla kogoś kto jest "szybki", "sprawny" w kuchni i ma do ugotowania obiad dla rodzinki,która lubi dużo zjeść,to raczej zbędny wydatek.
Zresztą,przeglądając te przepisy,w podanym przez producenta czasie przygotowania posiłków,ja nie dysponując tym cudem techniki,gotuję 3razy większe porcje.

Nie twierdzę,że Thermomix jest złym urządzeniem,może być nawet bezawaryjne,ale dla mnie całkowicie nieprzydatne,bo często gotuję i zawsze duże porcje tak jak littleflower.

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #9 Ocena: 0

2012-10-13 17:21:37 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Hmmm, chcialbym jeszcze dodac jedna rzecz - oby wiecej takich tematow tu na forum :)

Do góry stronyOffline

slicznakobietka

Post #10 Ocena: 0

2012-10-13 17:47:59 (13 lat temu)

slicznakobietka

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Ja mam Boscha i moge szczerze go polecic jest super i cena przystepna:)

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,