MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najlepszy robot kuchenny.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dinth1906

Post #1 Ocena: 0

2012-10-12 09:11:04 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-11 19:40:07, littleflower napisał(a):
Ja kupilam z Kenwood premier chef - podstwawowy zestaw cos ponad 300 f ale jest naprawde dobry, do tego mozna dokupic nakladki-akcesoria dodatkowe np do mielenia miesa, robienia lodow czy makaronu. Mnie sie sprawdza zwlaszacza kiedy musze wyrabiac ciezkie ciasto np na makaron chleb.

mam wlasnie ten tyle ze z innego sklepu

PC-_-Google-_-PlusBox-_-Kenwood+Limited&_%24ja%3Dkw%3A{keyword}%7Ccgn%3Apla%C2%AC22632227%7Ctsid%3A33956%7Ccn%3Apla%C2%AC22632227%7Cmt%3A{MatchType}%7Ccrid%3A19879381294&gclid=CKSnrc_N-bICFSfMtAod3n8Azw" target="_blank">robot

Rowniez polecam Kenwood, tylko ze ten model z podgrzewaniem miski (daje to dodatkowe zastosowania poczawszy od wyrastania ciasta, a skonczywszy na wyrobie domowych lodow) :)

Brakuje w nim jedynie wyciskarki owocow (nie chodzi mi o citrusy - tylko o twarde owoce). To cos w rodzaju nakladki do maszynki do mielenia miesa, tylko dodatkowo jest siateczka od spodu, ktora sok wyplywa. Jak ktos ma namiary na taki sprzet dobrej jakosci to prosze wrzuc linka :)

Jeszcze tylko dodam ze pierwszy raz slysze ze ten Thermomix to jakis taka "rewelacja". Uzywalem go w kuchni (nie swojej, restauracyjnej) wczesniej I moje doswiadczenia z nim nie nalezaly do najlepszych. Moze dlatego ze nie wiedzialem jaki on amazing powinnien byc :) W kazdym razie przedewszystkim sklada sie go niewyogdnie oraz zauwazylem ze miksowanie rzadkich plynow powoduje wyciekanie ich pod wieczkiem.

[ Ostatnio edytowany przez: Dinth1906 12-10-2012 09:28 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-10-12 09:45:06 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #3 Ocena: 0

2012-10-12 11:01:43 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Uciazliwe mycie I rozkladanie moze byc ... uciazliwe, szczegolnie jesli nie chce sie ryzykowac "cross-contamination", ale nei jest to jakas wada dyskwalifikujaca. Ale tez przez palce bym patrzyl na niektore jego feature'sy.
Nie chce nikogo odciagac od zakupu tego Thermomixa, nie jest az taki zly. Ale jednak jesli ktos sie upiera na niego to polecalbym go jako uzupelnienie, posiadajac juz duzego, prawdziwego robota typu Kenwood Chef oraz malego "oddolnego", czy jak sie to nazywa. W takim przypadku Thermomix rzeczywiscie moze byc bardzo przydatny.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-10-12 19:44:49 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Dinth1906, przesadziles.
Ten robocik w kuchni restauracyjnej?

Soorry wodzu pracowałem w restauracji, nie był to fast food, i bylo tylko 100 do 180 osób na kolacji, ale nie widzę szans by taki cudaczek dał radę.

To jest typowy sprzęt dla małej rodzinki, dwie osoby i pani domu robiaca obiadek łącząc z pracą multi level marketing.

Sprzęt w knajpie to zupełnie inna bajka.

Edit.

Soorry teraz doczytalem ze mamy takie samo zdanie.
To musiala byc porażka hihi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-10-12 20:00:07 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-10-11 23:12:39, blackmargo napisał(a):
zastanawiam sie nad uzyciem blendera do plackow po wegiersku
problem: to tylko sieka a nie sciera

prosze o podpowiedzi

Napisałem że jest to jakieś wyjście, robiłem w trybie awaryjnym.
Zjeść się dało.
Fakt że brakowalo wiorkowatosci, ale lepsze było i szybsze niż tarcie na tarce hihi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2012-10-12 20:12:23 (13 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Mój robot to jakiś awaryjny.:-!
Nie dość że nie gotuje codziennie.
To jeszcze muszę chodzić sam po zakupy i na koniec pyta czy kupiłem marchewke.:-?

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #7 Ocena: 0

2012-10-12 20:35:59 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2012-10-12 19:44:49, krakn napisał(a):
Dinth1906, przesadziles.
Ten robocik w kuchni restauracyjnej?

Soorry wodzu pracowałem w restauracji, nie był to fast food, i bylo tylko 100 do 180 osób na kolacji, ale nie widzę szans by taki cudaczek dał radę.

Krak, kojarzysz krakowską Chimerę? :-]
Moja znajoma tam pracuje i mówiła mi, że na bieżąco używają trzech thermomixów, bo faktycznie na taką liczbę klientów jak tam przychodzi, jeden nie wystarczył... To tak a'propos robocika w miejscu, gdzie przewijają się dzikie tłumy :-]
Zastanawiam się, do czego konkretnie go używają, muszę ją dopytać.

A teraz to mnie ten Kenwood intryguje bardzo, szczególnie po promocyjnej cenie... Ech *DONT_KNOW*
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2012-10-12 21:13:54 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-12 07:37:35, NoNickname napisał(a):

Na innym forum znalazłam o to taką wypowiedź:
"Witam,

Za tę cenę kupiłbym robota KENWOOD z Indukcją, albo robota KitchenAid który marzy mi się już dłuższy czas.
Porównując do wyżej wymienionego KitchenAid'a: nie zrobi pierożków ravioli, nie wywałkuje ciasta na lasagne pierniki, faworki czy sphagetti, nie wyciśnie makaronów, nie zrobi wiórek z warzyw, nie można w nim ubijać na zimno (w zimnej kąpieli), aż wreszcie nie mieli mięsa tylko je siecze - TEGO NIE ROBI THERMOMIX!
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że każdy jest inny i ma inne priorytety, ale polecam film na youtube - Thermomix Barszcz czerwony . Co z tego, że jest gotowany w pół godziny Ale jest rudy Czerwony Panowie i Panie - pewnych rzeczy nie da się ominąć albo nadrobić techniką .

Pozwoliłem sobie okroić tą wypowiedź do meritum sprawy choc pod każdym słowem bym się tam podpisał...
Cytat:

2012-10-12 08:55:55, krakn napisał(a):
Chyba zbiorę się i zacznę poszukiwania tego chifa lub proponowany przez ciupka model

Nie rozczarujesz się.Żeby być obiektywnym i nie słodzić...Kitchen Aid należy do awaryjnych sprzętów.Nie wiem czy to z racji tego że raczej wykorzystywane są "hardkorowo" czy może producent żyje ze sprzedaży części zamiennych jak nie przymieżająć onego czasu Daewoo ze sprzedaży części do Matiza?*ROFL**ROFL*

Jedno jest pewne...Psują się,ja sam załatwiłem jednego he he.Tyle że wszystko można do nich dokupić bez problemu i nawet ja potrafię to naprawić to raz.Dla mnie to zaleta bo z reguły wiekszość sprzętów psuje sie zaraz po okresie gwarancji.Dostanie części zamiennych do innych food procesorów to jak szukanie igły w stogu siana.Druga sprawa to że KA mozna chyba rozbudowywać bez konca (chyba że zasobność portfela to rozbudowywanie ogranicza).
Miałem przyjemność oglądać prezentację Thermomix'a i szczezre moze i by się przydał ale za te pieniądze już jest KA z kilkoma przystawkami.Więc nawet bym się nie zastanawiał.Gary Zeptera bardzo chetnie.Gdzieś tam na liscie zapotrzebowań kuchennych widnieją.Pierwszy jest Kitchen Aid jak się kiedys dorobię.Jak kogos stać to chyba lepszego wyboru nie ma obecnie na rynku.(dalej mówimy o food procesor'ach)
Co do mocy silnika w KA...Niby moc silnika niska ale jakos sprytnie rozwiazali przełożenie mocy ze silnika na elementy nazwijmy je końcowe (mowa o przystawkach).Tej maszynie nie brakuje mocy wogóle.sam jestem w szoku bo moje badziewie ma chyba 650 Watt i przy KA to jakaś pomyłka

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-10-12 21:19:32 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-10-12 21:32:55 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-10-12 21:19:32, x_fish napisał(a):
Nie znam ceny bo to byl prezent ale sam bym za niego nie dal jakis kosmicznych pieniedzy. Mimo wszystko ciesze sie, ze go mamy.

Jak zwykł mawiać kolega mój serdeczny "Bocian"...."za darmo to i ocet słodki":-]
Nie mówię że to zły sprzęt ale nie za te pieniądze (coś jak nie przymieżając IPhone he he)
Gdybym dostał za darmo na pewno znalazłby zastosowanie.tyle że za 200 funtów kupię kilka urządzeń które zrobia to samo (nawet nie wiem czy nie lepiej)
Co innego z garami Zepter'a...Gdyby były o połowę tańsze to pewnie bym kupił bo one też totalnego indolenta kulinarnego potrafią zachecić do gotowania.

Co do rzetelnosci opinii szefa kuchni n/t w/w urządzenia...
Z reguły kupując auto zasięgamy opinii mechaników,kupując komputer zasięgamy opinii albo informatyków.Ludzi którzy siedzą w tym po uszy.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,