MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najlepszy robot kuchenny.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 4 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zuza11

Post #1 Ocena: 0

2012-10-12 07:45:54 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Nic dodać ,nic ująć!*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #2 Ocena: 0

2012-10-12 07:59:51 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2012-10-12 00:26:28, NoNickname napisał(a):

Moc silnika tylko 500W i misa o poj.2 litrów - jedno i drugie stanowczo za mało :-8
No może ,jak ktoś mało gotuje/piecze tylko dla siebie to wystarczy,ale już np.z wyrobieniem większej porcji ciasta będzie problem,zresztą widać to na załączonym filmie,jak mała jest zaprezentowana porcja.
Dla takiej ilości to nawet nie chciałoby mi się brudzić misy...

Hmmm, a ja na stronie producenta znalazłam info, że urządzenie ma moc 1500. Cytuję: Moc całkowita Thermomixa TM 31 to 1500W – moc znamionowa silnika 500W i 1000W systemu grzejnego.

Dlatego interesują mnie opinie "realnych" osób, bo w całym polskim internecie niewiele jest uwag użytkowników tego urządzenia. Albo wypowiadają się przedstawiciele handlowi - piszą peany, albo druga strona - ludzie, którzy nie korzystają z urządzenia, ale mają bardzo dużo krytycznych uwag, czasami nawet agresywnych (może konkurencja, bo przecież wiele powstało urządzeń thermomiksopodobnych).
Spośród moich znajomych urządzenie ma 11 osób. Sześć używa go kilka razy dziennie, cztery ok. 5-6 razy w tygodniu, a jedna raz na kilka miesięcy. Zbieram się od kilku miesięcy do kupna, ale cena odstręcza. Z drugiej strony Kitchen Aid w wersji podstawowej z nakładką do mielenia zboża kosztuje mniej więcej tyle samo.
Ech :-(
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2012-10-12 08:02:02 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja kupilam swego Kenwood ze wzgledu wlasnie na silnik - pozwala mi na wyrabianie ciezkich ciast lub duzej porcji - misa ma ponad 4 l pojemnosci - co przy mojej rodzince ma znaczenie . Ciasto na chleb wyrabiam z 1,5 kg maki i robot stoi w miejscu a nie skacze po calym blacie, moge go zostawic a w tym czasie robic cos innego.

No i zgadzam sie z artykulem w poscie powyzej- jak kucharka/rz marny lub nie lubi sie gotowania to zaden robot tego nie zmieni
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2012-10-12 08:22:06 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #5 Ocena: 0

2012-10-12 08:47:38 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Mi najbardziej zależy na funkcji mielenia zbóż i strączków typu ciecierzyca, soczewica. Z tego co wiem, Thermomix robi to dobrze. Czy poza Kitchen Aid jakieś inne miksery mają nakładki do mielenia?

Sprawdziłam - Kitchen Aid ma moc jeszcze mniejszą - tylko 300. Natomiast model dla profesjonalistów - tam jest większa moc silnika - 315.

Kenwood ma 1400, więc sporo. Ciekawa jestem, jak to wpływa na pracę tych maszyn. Najlepiej byłoby je wszystkie wypróbować :-)

Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2012-10-12 08:49:40 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-10-12 08:55:55 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

kasia, zależy co i ile robisz i na jak długo chcesz go kupić.

są tacy co na obiad zmiksują 1 marchewkę i twierdzą że się nagotowaliiiiiii

A inny pół dnia w kuchni i maszyna przez ten czas bez przerwy coś robi.

budowa tego super multi robota co tylko chyba w nocy nie zadowoli to właśnie maszynka dla tych co gotują okazjionalnie, jedzą niewiele i ze tak powiem delikatnie.

Tam gdzie podczas gotowania rusza jak w piekielnej kuchni ramseya albo ciupka hehe to nie ma miejsca na takie zabawki.

do mieszania ciast moc silnika 750W to jest niezbędne minimum.
A przecież jazda na krawędzi wytrzymałości urządzenia nie jest dla niego zdrowe.

Chyba zbiorę się i zacznę poszukiwania tego chifa lub proponowany przez ciupka model
, może uda się kupić na ebay nieudany prezent.

młoda już kreci nosem że za dużo gratów na blacie no ale...
ile można jeść makaron z sosem z niemiksowanymi pomidorami hihihi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2012-10-12 08:58:06 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #9 Ocena: 0

2012-10-12 09:02:54 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Wojtek, dzięki. Teraz to już nic nie wiem :-] Fajnie to wygląda!

Krak, ale model zaproponowany przez Ciupka, czyli o ile się nie myle - Kitchen Aid ma moc 300 :-P

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2012-10-12 09:07:43 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,