MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najlepszy robot kuchenny.

« poprzednia strona

Strona 12 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 12 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2017-11-17 13:36:00 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Anula1234 slyszalam o tym sprzecie ale wspomniałam o cenie ktora miała mnie nie zabić. 1000 f za robota kuchennego mnie zabilo 😁

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2017-11-17 14:41:18 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2017-11-17 13:33:49, zosiasamosia napisał(a):
Cytat:

2017-11-17 12:22:33, karjo1 napisał(a):
Mam Bosch MUM4. Blender, szatkownice, wyrabianie ciasta sa ok, wygodne, proste skladanie, mycie.
Natomiast miaszynka do mielenia jest do niczego, za slaby silnik, niewiele brakuje, by poszedl z dymem, nie radzi sobie nawet z delikatnym miesem ;).
Wczesniej byl ktorys z Zelmerow, nie do zajezdzenia, mielenie korpusow kurczakow dla futer szlo jak z bajki.
Niestety, pogubione czesci po przeprowadzkach i tak sie skonczylo.

No patrz Kario, w moim MUMie, (bardzo starym, mam go jakieś 13-14 lat) maszynka do mielenia śmiga jak szalona.
Kolejny powód, aby dbać o staruszka, niech działa jak najdłużej.

Gdybym miała kupić coś dla siebie, byłby to kitchenaid.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zosiasamosia</i> 17-11-2017 13:38 ]

Kitchen aid też mnie pociągał ale na próbę pożyczyłem od przyjaciół. Ciężki, zajmuje dużo miejsca, bardzo drogie przystawki. Dla mnie najgorsze było to że na najwolniejszych obrotach wypierniczyl make z miski po całej kucnhni. Tak minęły testy. Do zwykłych rzeczy używam taniego Black & Decker a drożdżowe i tak zagniatam ręcyma. *YAHOO*

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2017-11-17 15:54:29 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

No patrz Kario, w moim MUMie, (bardzo starym, mam go jakieś 13-14 lat) maszynka do mielenia śmiga jak szalona.

Dbaj, dbaj, bo te nastepne, to jakies wydelikacone pokolenia ;).

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2017-11-17 16:18:19 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2017-11-17 15:54:29, karjo1 napisał(a):
Cytat:

Dbaj, dbaj, bo te nastepne, to jakies wydelikacone pokolenia ;).

To prawda, teraz juz nikt nie bawi sie w naprawianie.
My tutaj mamy taka siec sklepow zelaznych, glownie z narzedziami o nazwie Harbor Freight. Maja tam rozne proste ale takze elektronarzedzia w najtanszym chinskim standardzie. Wyrzynarke kiedys wymienialem do skutku, dopiero trzecia jako taka dzialala, urznalem co trzeba i oddalem jako niezadowolony klient. Oni wiedza ze to wszystko to jednorazowki nie zadaja zadnych pytan, mowia tylko, pokaz paragon i idz sobie wez nastepna z polki.
Pomiedzy narzedziami znalazlem kiedys maszynke do mielenia miesa za $50, raz musialem wymienic ale druga hula juz kilka lat. Chyba Chinczyk byl wypoczety I dobrze poskladal.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2017-11-17 16:23:27 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

narzeczona kupila termomixa ogolnie sprytna rzecz chlebki wyrabia musy zupy i inne duperele jak placki ziemniaczane ale osobiscie nie dalbym tej kasy tylko wiadomo ja to ja wole placki na tarce trzec ze tak to ujme ; )
podobno biedronka zrobila dobra podrobke termomixa za 1tys plnow

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2017-11-17 16:31:30 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

wg. mnie nie warte tych pieniedzy, lepiej wydac na inne rzeczy, bardziej praktyczne.

Wiedzialem o istnieniu tego cuda ale teraz sprawdzilem cene. U nas $1440. Nigdy w zyciu nie dam takich pieniedzy.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 17-11-2017 16:33 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2017-11-17 19:27:00 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Na ten termomix bym się nie zdecydowała. No chyba, ze przestane mieć inne pomysły na co wydać kasę. Najczęściej w domu używam miksera i blendera. Zależy mi na takim, który będzie mógł robić gładkie pasty kanapkowe, smoothie, pesto, puree ...żeby zmielił orzechy itp.
Wpadłam na ten wpis Olgi i jest co poczytać. Troche chyba potrwa zanim się zdecyduje

Na razie mam zaplanowane inne wydatki więc jeśli zdecyduje się na jakiś droższy sprzęt( ale nie 1000 f ) to ten wydatek będzie musiał chwilę poczekać

No chyba, że ...wiecie :-) ja za miesiąc zaraz przed świętami mam urodziny , potem imieniny no i jest gwiazdka :-] Paypal chyba znacie ? :-]

ktory blender wybrac wedlug Olgi Smile
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2017-11-17 19:40:16 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2017-11-17 12:22:33, karjo1 napisał(a):
Mam Bosch MUM4. ... za slaby silnik, niewiele brakuje, by poszedl z dymem, nie radzi sobie nawet z delikatnym miesem ;).
Wczesniej byl ktorys z Zelmerow, nie do zajezdzenia...

W UK tez mialem Zelmera przywiezionego z Polski, taki z obrotowa misa. Gdy robilem w nim ciasto na chleb (nieduzo, na jedna blaszke) to tez czuc bylo swad przygrzanej izolacji ale nigdy nie odmowil wspolpracy. Moja Mama z powodzeniem nadal go uzywa. Polskie appliances wcale nie sa takie najgorsze.
Kiedys gdy sie to kalkulowalo pojechalismy do morawskiej Ostravy na jakies zakupy. Szwendajac sie po sklepach podeszlismy pogapic sie na czeskie roboty kuchenne. Gdy ogladalismy co tam maja podszedl jakis Czech I nie wiedzac skad jestesmy bo sie nie odzywalismy, poradzil: "to nekupujte, to je hovno, jedte do Polska, tam maji lepsi..."

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2017-11-30 20:03:45 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2017-11-17 19:27:00, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

No chyba, że ...wiecie :-) ja za miesiąc zaraz przed świętami mam urodziny , potem imieniny no i jest gwiazdka :-]

Proście a będzie Wam dane :-]

Dziękuję cudownym przyjaciołom za wcześniejszy prezent urodzinowy

*KISSING*

Obrazek

Czas teraz na jakieś testowanie sprzętu :-)

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,