MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mrożona wołowina - jaki kolor?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sto-krotka

Post #1 Ocena: 0

2012-09-30 16:10:49 (13 lat temu)

sto-krotka

Posty: 389

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Skąd: North West

Cytat:

2012-09-30 16:00:46, tyniek napisał(a):
Może zsiniał ze złości.
Kto tam wie co takiemu stekowi w głowie siedzi.

Normalnie nie przejmuj się.
Dawaj go na patelnię, a potem swemu facetowi na talerz.

Sama trochę odczekaj...na efekty.
Cytat:
Hehe;) Taki tez mam zamiar;). A tak na serio to dziekuje wszystkim za szybkie odpowiedzi:)

... serva me, servabo te...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-09-30 17:42:27 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Mięso rozmrazaj w zimnej wodzie z dodatkiem soli.

Angielska wołowina jest sezonowana przez 21 dni, a nie tak jak w polsce, prosto z uboju do sklepu.
Sezonowanie ma na celu wykruszenie mięsa.
Ten sam sposób robi się z dziczyzna.
Stąd jak otwieramy wołowinę z paczki ma dziwny aromat hihi

Gdy robimy np gulasz mozna po zgrilowaniu na patelni aż mięso będzie mocno spieczone, wlewamy tłuszcz i polewamy trochę octu balsamico vinegrette , gdy odparuje ocet zalewamy wodą.
Dzięki vinegrette, lub wino mięso dodatkowo kruszeje, ocet sie ulatnia i jest pyszne.


Kiedyś widziałem, jak laska mięso rozmrazala na kaloryferze hihi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

MrMaverick1971

Post #3 Ocena: 0

2012-09-30 17:50:27 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

Cytat:

2012-09-30 17:42:27, krakn napisał(a):
Mięso rozmrazaj w zimnej wodzie z dodatkiem soli.

Angielska wołowina jest sezonowana przez 21 dni, a nie tak jak w polsce, prosto z uboju do sklepu.
Sezonowanie ma na celu wykruszenie mięsa.
Ten sam sposób robi się z dziczyzna.
Stąd jak otwieramy wołowinę z paczki ma dziwny aromat hihi

Gdy robimy np gulasz mozna po zgrilowaniu na patelni aż mięso będzie mocno spieczone, wlewamy tłuszcz i polewamy trochę octu balsamico vinegrette , gdy odparuje ocet zalewamy wodą.
Dzięki vinegrette, lub wino mięso dodatkowo kruszeje, ocet sie ulatnia i jest pyszne.


Kiedyś widziałem, jak laska mięso rozmrazala na kaloryferze hihi

Mysle, ze juz za pozno na te rady...mieso zostalo zjedzone (prawdopodobnie):-]

Zalozycielka tego tematu prosila o szybka rade, a to co Ty proponujesz to cala procedura obrobki miesa:)

Kobieta zadala pytanie , czy sina wolowina jest ok i dostala odpowiedz, ze jest ok i po co komplikujesz jej zycie w kuchni z tymi poradami:-8
Sie jej facet dowie i bedzie wymagal bog wie czego*ROFL*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sto-krotka

Post #4 Ocena: 0

2012-09-30 18:09:25 (13 lat temu)

sto-krotka

Posty: 389

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Skąd: North West

Krakn nastepmym razem (juz bez pospiechu) skorzystam z Twojej porady:)

Wszystkim jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi;)
Steki po dokladnych obwachaniu zostaly zjedzone:)
... serva me, servabo te...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2012-09-30 19:41:41 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2012-09-30 21:07:43 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7186

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

Jak się doda soli ( kurczak, wołowina itd ), mięso nie wchłania wody ;-).
To tak jak np. (m.in) :-p masło na patelni się nie spali, jeśli posypiesz na patelnię troszkę soli ;-).
Ziemniaki w słonej zupie się nie rozgotują ( nie ugotują w sumie ) - ( żurek, grochówka itp ). Itd, itd... ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 30-09-2012 21:08 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-09-30 21:27:13 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

wołowe mięso zanim zaczniesz smażyć na tłuszczu, dobrze jest zgrilować.

bardzo mocno podgrzana sucha patelnia i wtedy kładziesz mięso, gdy się zapiecze szybko obracasz na drugą stronę by zamknąć wewnątrz smak i wilgoć.

Nadal zapiekasz aż robi się mocno zapieczone.
Potem tłuszcz, ew cebulka zapiekasz i następnie woda przyprawy zależy jaki smak sosu ma być i gotujesz aż wszytko miękie.

z tym octem mozna też i kurczaki ale to mieso samo w sobie jest miękkie i szybko mieknie.
Kurczaka to czasami zamiast octu to troszkę sosu sojowego, ale to ma bardzo intensywny smak tak że trzeba wiedzieć co się chce uzyskac.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-09-30 21:39:09 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2012-09-30 17:50:27, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2012-09-30 17:42:27, krakn napisał(a):
Mięso rozmrazaj w zimnej wodzie z dodatkiem soli.

Angielska wołowina jest sezonowana przez 21 dni, a nie tak jak w polsce, prosto z uboju do sklepu.
Sezonowanie ma na celu wykruszenie mięsa.
Ten sam sposób robi się z dziczyzna.
Stąd jak otwieramy wołowinę z paczki ma dziwny aromat hihi

Gdy robimy np gulasz mozna po zgrilowaniu na patelni aż mięso będzie mocno spieczone, wlewamy tłuszcz i polewamy trochę octu balsamico vinegrette , gdy odparuje ocet zalewamy wodą.
Dzięki vinegrette, lub wino mięso dodatkowo kruszeje, ocet sie ulatnia i jest pyszne.


Kiedyś widziałem, jak laska mięso rozmrazala na kaloryferze hihi

Mysle, ze juz za pozno na te rady...mieso zostalo zjedzone (prawdopodobnie):-]

Zalozycielka tego tematu prosila o szybka rade, a to co Ty proponujesz to cala procedura obrobki miesa:)

Kobieta zadala pytanie , czy sina wolowina jest ok i dostala odpowiedz, ze jest ok i po co komplikujesz jej zycie w kuchni z tymi poradami:-8
Sie jej facet dowie i bedzie wymagal bog wie czego*ROFL*

szybko to mozna numerek w kuchni na blacie, a nie wolowine.
no chyba że po angelskiemu.
jeszcze krowa ryczy i krwawi, a ci ją rzreją *ROFL*


nnnoo i teraz ja chlop się dowie to ... *IN LOVE**ROFL*
będzie się działo :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2012-09-30 21:44:17 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7186

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

Wołowina, to najlepsza na "bitki" !- mniaaaaaaaaam :-D.
Ale dusić się muszą też sporo, żeby była kruchutka...
Jak robię z kilograma mięcha, to zawsze mam nadzieję, że zostanie na drugi dzień. I zawsze dupa :-]. Można sobie jedynie patelnię na drugi dzień wylizać... z sosiku :-].
Choć ostatnio też nie koniecznie, bo Młody zaczął gustować w "resztkach ziemnniaków z samym sosikiem" ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

MrMaverick1971

Post #10 Ocena: 0

2012-09-30 21:51:45 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Posty: 5457

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Skąd: Bedford

Cytat:

2012-09-30 21:27:13, krakn napisał(a):
wołowe mięso zanim zaczniesz smażyć na tłuszczu, dobrze jest zgrilować.

bardzo mocno podgrzana sucha patelnia i wtedy kładziesz mięso, gdy się zapiecze szybko obracasz na drugą stronę by zamknąć wewnątrz smak i wilgoć.

Nadal zapiekasz aż robi się mocno zapieczone.
Potem tłuszcz, ew cebulka zapiekasz i następnie woda przyprawy zależy jaki smak sosu ma być i gotujesz aż wszytko miękie.

z tym octem mozna też i kurczaki ale to mieso samo w sobie jest miękkie i szybko mieknie.
Kurczaka to czasami zamiast octu to troszkę sosu sojowego, ale to ma bardzo intensywny smak tak że trzeba wiedzieć co się chce uzyskac.

Co wy tam wiecie.

Tutaj jest gosc, ktory wie wszystko na temat stejkow i kultury fizycznej, walk wrecz, wakacji zagraniczych, jazdy bez trzymanki na rowerze, muzyki disco i polo, oraz jak zyc zdrowo i bezpiecznie, takze nie sluchajcie innych porad...posluchajcie tego pana i wezcie sobie do serca jak sie robi stejki *ROFL*

ps. Lepszy od Gordon Ramsey*DONT_KNOW**ROFL*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,