Str 2 z 2 |
|
---|---|
macadi | Post #1 Ocena: 0 2012-09-03 22:18:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Nie z tej bajki, nie jestem pewna o ktora przyprawe Ci chodzi ale chili to sa
po prostu zmielone suszone ostre papryczki. A chili con carne to jedna z bardziej popularnych potraw , bardzo latwa i szybka w robocie. My kupujemy gotowy mix przypraw, dodajemy do posmazonego miesa z cebula, do tego puszka czerwonej fasoli i juz. |
Nie_z_tej_bajki | Post #2 Ocena: 0 2012-09-04 07:33:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Macadi - ja wiem co to jest chili
![]() Nawet sobie takie papryczki wyhodowalam ![]() A na chili con corne juz wlasnie wszystko kupilam ![]() Dzieki ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 04-09-2012 07:33 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
macadi | Post #3 Ocena: 0 2012-09-04 10:15:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
A no to sorry. A o jaka przyprawe pytalas? Napisz jak wyszla potrawa
![]() ![]() |
KaskaM | Post #4 Ocena: 0 2012-09-04 10:19:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Magda hmmmm ale chyba nie o batatach myslisz??duze pyry-to jacket potato a bataty to te podluzne-slodkie w kolorze lekko pomaranczowym/czy zblizonym
![]() p.s. ja uwielbiam pure z batatow. |
macadi | Post #5 Ocena: 0 2012-09-04 11:35:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Ja na te pomaranczowe mowie slodki ziemniak ale to chyba tylko kalka z angielskiego
![]() ![]() |
|
|
Nie_z_tej_bajki | Post #6 Ocena: 0 2012-09-04 12:22:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Kaska - w PL jadlam takie duze, lekko slodkawe.
Dlatego myslalam, ze to to ![]() Macadi - pytalam o przyprawe do potrawy chili con corne ![]() ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
niebieskieucho | Post #7 Ocena: 0 2024-09-10 21:40:57 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Wątek stary, ale bardzo lubię ostre sosy i mam zamiar takowy sobie skonstruować. I nie chodzi mi o gotowce z chemią, tylko o tworzone samemu. Interesująco wygląda sos robiony przez szwedzkiego kucharza, ale problem w tym, że wymienionych przez niego składników nigdzie nie mogę znaleźć. Głównie chodzi mi o speecy-spicy i tatsi-tatsi.
-- Gdzie kucharek sześć, tam siódma odpoczywa Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|