MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ogorki kiszone, wino wisniowe

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rododendron

Post #1 Ocena: 0

2012-08-11 22:26:56 (13 lat temu)

rododendron

Posty: 18

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2012

Skąd: Wrexham

Cytat:

2012-08-11 22:23:52, nomercy napisał(a):
kabanosy "Krakusa" w Asdzie po 2 funciaki za pacze mozna zanabyc


No coz, nawet Walijczyk (wlasciwie w polowie, matka z Poznania) wyczuje roznice, domaga sie prosto z masarnii w Polsce ;P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nomercy

Post #2 Ocena: 0

2012-08-11 22:29:21 (13 lat temu)

nomercy

Posty: 143

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2010

Skąd: z Warmii, bo temu jeb..mu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje. K..wa mac, nie cierpie drobiu

no ale te sa Polskie tyle ze zapakowane, a swiezaki to w polskich sklepach tez dostepne
Po sasiedzku, moge ci podrzucic :-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: nomercy 11-08-2012 22:29 ]

Tera to nie, ale sie dowiaduj...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

rododendron

Post #3 Ocena: 0

2012-08-11 22:31:30 (13 lat temu)

rododendron

Posty: 18

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2012

Skąd: Wrexham

Nie, dziekuje, jak pisalem nizej, jestem wege. Ale dam cynk Walijczykowi ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2012-08-12 00:59:57 (13 lat temu)

andyopole

Posty: 13526

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

kaszubskie zrobione, juz sie zagotowuja. Kiszone, zalewa zrobiona, zalana w sloiki, papryka pokrojona, ulozona w sloiki, zrobic zalewe, zalac i wolna sobota, jak fajnie, u mnie wybila siedemnasta. wieczorem przyjdzie kolega, karkowka zapeklowana kilka godzin temu... mniam...., piwko sie chlodzi.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-08-12 12:39:32 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

dużo czosnku i chrzanu, powoduje że ogórek się kisi a nie plesnieje.


bardzo dobry pomysł jest wrzucić kilka liści z czarnej porzeczki.

teraz jak byliśmy w Polsce Beata z mamą robily chyba z dwieście słoikow.

Najdziwniejsze jest to że ogórki robione przez mamę Beaty, po otwarciu, a nawet jak się go przegryzie, to musuja tak jak by były w szampanie zrobione.
Zawsze chrupiące jak by były konserwowe, a nie kiszone.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

rododendron

Post #6 Ocena: 0

2012-08-12 14:41:26 (13 lat temu)

rododendron

Posty: 18

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2012

Skąd: Wrexham

Cos pieknego!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-08-12 14:56:28 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2012-08-12 14:41:26, rododendron napisał(a):
Cos pieknego!!!


No też na dziwić się nie mogę, co ciekawe Beata kilka razy próbowała robić czy to w Polsce, czy w UK, I nawet miała z domu liście porzeczki, i kurde nie były takie same.
Na pewno też ważna jest sól by była nie jodowana.

Być może jakość wody, nie mam pojęcia i nie możemy dojść do tego co robimy źle i dlaczego w domu Beaty się udaje.
Ale to chyba tak jak z winem, bo to też fermentacja.
Jeden element zły i do kitu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2012-08-12 15:37:10 (13 lat temu)

stanislawski

Posty: 7978

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Skąd: Narnia

Czy ktoś tu robi ser?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-08-12 15:44:59 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

maslanke, lub kefir do mleka, ale to już nie to samo. bo mleko spasteryzowane wcześniej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

antek38

Post #10 Ocena: 0

2012-08-12 17:47:16 (13 lat temu)

antek38

Posty: 39

Kobieta

Z nami od: 28-07-2007

Skąd: Slough

Moje ogorki kiszone robie zawsze tak samo oto przepis
5 litrow wody zagotowac dodac
25 dkg soli najlepiej kamiennej
230ml octu i zagotowac i zalewac wrzatkiem sloiki lub butelki
a w sloiki daje ogorki,czosnek koper kilka ziaren ziela angielskiego i kilka listkow liscia laurowego nie daje chrzanu
moge dac sprubowac jesli ktos bedzie w okolicy bo wlasnie zaczalam sezon sloikowy buraczki salatki i ogorki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,