Str 3 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-06-10 11:36:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
osinka17 | Post #2 Ocena: +1 2012-06-10 11:51:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
Cytat: 2012-06-06 14:11:51, clockwork_orange napisał(a): z nozy, to polecam ceramiczne... np. http://www.hiendkitchen.com/category/nowa-kategoria--20 ![]() mam zestaw ceramicznych... jedenmiupadl ostrzem na podloge i sie zrobil mini ubytek, drugi zniszczylam ze swojej glupoty-kroilam lody i zlamalam noz... polecam sabatier... dostalam w grudniu duzy zestaw, sa rewelacyjne...wszystkie inne wyrzucilam Pozdrawiam
|
Post #3 Ocena: 0 2012-06-10 12:02:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-06-10 12:27:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ups, faktycznie myliłem się, Gerlach to polska firma, nie wiem dlaczego wydawało mi się inaczej.
A co noży ceramicznych. To znaczy takich które są robione z pyłu ceramicznego i poddane takiemu ciśnienu że robi się z nich twardy materiał. Miałem kiedyś przyjemność uczyć się robić sushi, gościu japoniec miał własnie taki nóż jest niesamowity, ale zastosowanie właściwie tylko do ryb KYOCERA KNIFE Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #5 Ocena: 0 2012-06-16 15:57:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
-misiek- | Post #6 Ocena: 0 2012-06-16 16:49:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2007 Skąd: Bolton |
Cytat: 2012-06-06 13:04:43, krakn napisał(a): Gerlach to niemiecka firma, nazwa od miasteczka, ![]() ![]() ![]() No teraz to żeś przesadził ![]() Gerlach to Polska firma założona w 1760 roku w Warszawie... Gerlach -o firmie widze,że już ktoś krakn-a poprawił więc by nie było że powielam post to dodam iż Gerlach to najwyższy szczyt Tatr ![]() [ Ostatnio edytowany przez: -misiek- 16-06-2012 16:53 ] |
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2012-06-16 18:10:02 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-06-10 12:27:45, krakn napisał(a): A co noży ceramicznych. To znaczy takich które są robione z pyłu ceramicznego i poddane takiemu ciśnienu że robi się z nich twardy materiał. Miałem kiedyś przyjemność uczyć się robić sushi, gościu japoniec miał własnie taki nóż jest niesamowity, ale zastosowanie właściwie tylko do ryb KYOCERA KNIFE ![]() ![]() |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-06-16 18:24:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-06-16 18:10:02, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-06-10 12:27:45, krakn napisał(a): A co noży ceramicznych. To znaczy takich które są robione z pyłu ceramicznego i poddane takiemu ciśnienu że robi się z nich twardy materiał. Miałem kiedyś przyjemność uczyć się robić sushi, gościu japoniec miał własnie taki nóż jest niesamowity, ale zastosowanie właściwie tylko do ryb KYOCERA KNIFE ![]() ![]() no my w knajpie mieliśmy japońca jakiegoś, podobno jakiś mistrzuniu był, Jak rozesłali zaproszenia, to wielcy tego świata musieli czekać na swoją kolejkę nawet 2 tygodnie ![]() A rachunki płacili takie że szkoda gadać, nie jedna rodzina nie wydaje miesięcznie tyle co oni za "obiad" Bo to włoska knajpa dla VIPów była, ponieważ był "martwy sezon" na Trufle (ta restauracja jest w Londynie znana z zakupów i sprzedaży najdroższych i największych trufli na świecie) Szefunio wpadł na pomysł że będą serwowali sushi. A że przez dwa tygodnie przypadło mi pomaganie mistrzowi to pozwolił mi dotknąć jego noży. Niestety moja rola kończyła się na przygotowaniu półproduktu z ryby, czyli oczyszczenie i czasami filetowanie. Podobno nigdy się nie tępią jeżeli używasz wg jego przeznaczenia. A chodzi o to ze ceramika nie narusza struktury, ani smaku ryby, do tego jest sama odporna na przyjmowanie rybiego smaku. gościu ciął tak cieniutkie plasterki ryby że plastry były przeźroczyste. Nie wiem czy udało by mi się uciąć tak żyletką ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dinth1906 | Post #9 Ocena: 0 2012-06-16 22:19:12 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
50 funtów ale rozumiem ze na jeden?
Ja używam Lockharta i polecam go |
Post #10 Ocena: 0 2012-09-01 20:10:46 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|