Str 6 z 10 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2022-10-09 20:25:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Co wy robicie z taka iloscia grzybow? no dobra, troche suszonych zawsze mam ale ja daje do barszczu lub jakiejs kapusty, zupy grzybowej, sosu ale przeciez codziennie tego nie jem. Tym bardziej, ze to sie troche wrzuca, nie kilo. W occie tez lubie ale znowu- sloik na miesiac.
Do czego je jeszcze dodajecie? |
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2022-10-09 20:50:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Suszone idą do bigosu u mnie, mrożone to na zupy, sosy i do pierogów. Czasami robię też sos z suszonych, ale nie jest tak dobry jak że świeżych/mrożonych.
Poza tym, dla mnie grzyby to właśnie te leśne. Jak robię coś z pieczarek np zupę to jest to zupa pieczarkowa, nie grzybowa. Grzybowa jest z leśnych ![]() [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 09-10-2022 20:56 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2022-10-09 20:58:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
No to podobnie jak ja. Oprocz pierogow,bo tego nie robie. No ale czasem daje do kotletow z cieciorki czy soczewicy. Tak sie zastanawialam czy sa jakies inne zastosowania.
Ciagle nie wiem jakim cudem zuzywacie takie ilosci grzybow ![]() |
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2022-10-09 21:03:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Risotto z borowikami. Rarytas.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2022-10-09 21:42:13 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2022-10-09 21:03:26, Gwontownik napisał(a): Risotto z borowikami. Rarytas. o, pomysl jest. Mrozone, suszone? bo swieze to wiadomo na raz. |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2022-10-09 21:47:08 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ja stosuje świeże. Jak nie ma to mrożone. Ale tylko borowiki, żadne inne.
Wpisz w googla 'porcini', jest wiele przepisów na włoskie dania z sosami i makaronami. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 09-10-2022 21:50 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2022-10-09 22:35:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wczoraj jadłam pyszną pizzę z borowikami. W pubie w okolicy gdzie sama zbierałam grzyby. Widocznie oni też zbierają.
Ja już więcej nie będę zbierać. To co poszło do suszenia, to już jest w trakcie. To tego gotuję się mega zupa, która częściowo będzie zamrożona. Zawsze można potem wyjąć te grzyby i wrzucić do kapusty czy pierogów. Już dostałam zamówienie od koleżanki na pierogi z kapustą i grzybami. Mam jeszcze tackę kurek do zrobienia. Jutro będzie jajecznica, a reszta do zamrożenia albo pójdzie na sos. Carpe diem.
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2022-10-09 22:57:32 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2022-10-09 21:42:13, dominikana36 napisał(a): Cytat: 2022-10-09 21:03:26, Gwontownik napisał(a): Risotto z borowikami. Rarytas. o, pomysl jest. Mrozone, suszone? bo swieze to wiadomo na raz. Suszone z Waitrose doskonale się nadają. Ja bardzo lubię sos grzybowy z ziemniakami lub z chlebem. Niektórzy robią też z polędwiczką, ale dla mnie grzyby to rarytas sam w sobie i nie potrzebuję tam żadnego mięsa ![]() O jejciu wdarł się błąd. [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 09-10-2022 23:38 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ZlotaPerla2 | Post #9 Ocena: 0 2022-10-10 09:06:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Gdzie te grzyby rosną? ja chcę prawdziwka!
Mrożone grzyby nie, suszone najwięcej aromatu, Świeże mogę jeść codziennie same na maśle, sosy, zupy, zapiekanki. Ale nie ma! 😵💫🥲 Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2022-10-10 10:00:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2022-10-10 09:06:28, ZlotaPerla2 napisał(a): Gdzie te grzyby rosną? ja chcę prawdziwka! W lesie? ![]() |