MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdzie sie wybrac na grzyby w uk?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 6 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2022-10-09 20:25:28 (3 lata temu)

dominikana36

Posty: 3397

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

Co wy robicie z taka iloscia grzybow? no dobra, troche suszonych zawsze mam ale ja daje do barszczu lub jakiejs kapusty, zupy grzybowej, sosu ale przeciez codziennie tego nie jem. Tym bardziej, ze to sie troche wrzuca, nie kilo. W occie tez lubie ale znowu- sloik na miesiac.
Do czego je jeszcze dodajecie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2022-10-09 20:50:10 (3 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Suszone idą do bigosu u mnie, mrożone to na zupy, sosy i do pierogów. Czasami robię też sos z suszonych, ale nie jest tak dobry jak że świeżych/mrożonych.

Poza tym, dla mnie grzyby to właśnie te leśne. Jak robię coś z pieczarek np zupę to jest to zupa pieczarkowa, nie grzybowa. Grzybowa jest z leśnych :-)


[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 09-10-2022 20:56 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2022-10-09 20:58:33 (3 lata temu)

dominikana36

Posty: 3397

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

No to podobnie jak ja. Oprocz pierogow,bo tego nie robie. No ale czasem daje do kotletow z cieciorki czy soczewicy. Tak sie zastanawialam czy sa jakies inne zastosowania.
Ciagle nie wiem jakim cudem zuzywacie takie ilosci grzybow:).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-10-09 21:03:26 (3 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5720

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Risotto z borowikami. Rarytas.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2022-10-09 21:42:13 (3 lata temu)

dominikana36

Posty: 3397

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

Cytat:

2022-10-09 21:03:26, Gwontownik napisał(a):
Risotto z borowikami. Rarytas.


o, pomysl jest. Mrozone, suszone? bo swieze to wiadomo na raz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-10-09 21:47:08 (3 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5720

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Ja stosuje świeże. Jak nie ma to mrożone. Ale tylko borowiki, żadne inne.
Wpisz w googla 'porcini', jest wiele przepisów na włoskie dania z sosami i makaronami.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 09-10-2022 21:50 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2022-10-09 22:35:35 (3 lata temu)

Richmond

Posty: 29534

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Wczoraj jadłam pyszną pizzę z borowikami. W pubie w okolicy gdzie sama zbierałam grzyby. Widocznie oni też zbierają.

Ja już więcej nie będę zbierać. To co poszło do suszenia, to już jest w trakcie. To tego gotuję się mega zupa, która częściowo będzie zamrożona. Zawsze można potem wyjąć te grzyby i wrzucić do kapusty czy pierogów. Już dostałam zamówienie od koleżanki na pierogi z kapustą i grzybami.

Mam jeszcze tackę kurek do zrobienia. Jutro będzie jajecznica, a reszta do zamrożenia albo pójdzie na sos.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-10-09 22:57:32 (3 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2022-10-09 21:42:13, dominikana36 napisał(a):
Cytat:

2022-10-09 21:03:26, Gwontownik napisał(a):
Risotto z borowikami. Rarytas.


o, pomysl jest. Mrozone, suszone? bo swieze to wiadomo na raz.

Suszone z Waitrose doskonale się nadają.

Ja bardzo lubię sos grzybowy z ziemniakami lub z chlebem. Niektórzy robią też z polędwiczką, ale dla mnie grzyby to rarytas sam w sobie i nie potrzebuję tam żadnego mięsa :-)

O jejciu wdarł się błąd.




[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 09-10-2022 23:38 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #9 Ocena: 0

2022-10-10 09:06:28 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Posty: 4083

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Skąd: Pothole town

Gdzie te grzyby rosną? ja chcę prawdziwka!

Mrożone grzyby nie, suszone najwięcej aromatu,

Świeże mogę jeść codziennie same na maśle, sosy, zupy, zapiekanki. Ale nie ma! 😵💫🥲
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2022-10-10 10:00:18 (3 lata temu)

dominikana36

Posty: 3397

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

Cytat:

2022-10-10 09:06:28, ZlotaPerla2 napisał(a):
Gdzie te grzyby rosną? ja chcę prawdziwka!



W lesie?:-]tzn tak mysle bo ja nie zbieram.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,