Str 3 z 6 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
agarudii |
Post #1 Ocena: 0 2012-02-15 10:56:14 (13 lat temu) |
 Posty: 4781
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
dla mnie ta jest super jak ktos lubi szpinak.
makaron swiderki, czy jakikolwiek w sumie gotuje, wsypuje do zaroodpornego naczynia. w garnku podsmazam mieso mielone, do tego szpinak mrozony( taki w kostkach) podsmazam to razem, zalewam smietana i wciskam duuuuuuuzo czosnku + jakas wegeta, maggi. zalewam tym makaron, posypuje serem, do pieca i pych gotowa  [ Ostatnio edytowany przez: agarudii 15-02-2012 10:57 ] Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
 
|
 |
|
|
keramczak |
Post #2 Ocena: 0 2012-03-16 11:58:17 (13 lat temu) |
 Posty: 5983
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Dobrze jest tez wysmarowac forme(naczynie zaroodporne) margaryna i nastepnie bulka tarta.Osobiscie uwazam ze z pyrkami sa lepsze niz z makaronem  #MajsterNaStulecie
|
 
|
 
|
|
|
Post #3 Ocena: 0 2012-03-16 17:46:24 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|
gosiaczek3006 |
Post #4 Ocena: 0 2012-03-16 17:50:50 (13 lat temu) |
 Posty: 2554
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Cytat:
2012-03-16 17:46:24, nuska napisał(a):
Kurde a mi sie przypomnialy takie dworcowe zapiekanki z Rzeszowa. Taka wielka buła a na niej mnóstwo pieczarek i tona sera plus ketchup. Oj jak smakowały,i czlowiek wtedy nie myslał ze to szkodzi i talia nie rosła od tej tony sera. Mniam.
U nas w Kielcach nadal takie robi "Piekarnia pod telegrafem" Bulka,duzo poieczarek i ser...dodaja jeszcze cebulke prazona pychaaa  ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
 
|
 |
|
almero |
Post #5 Ocena: 0 2012-04-06 00:11:12 (13 lat temu) |
 Posty: 79
Z nami od: 13-12-2007 Skąd: London |
W Londynie tez takie sa
Dociekliwi znajda na MW info
Nie moge napisac gdzie,bo znowu zniknie temat.
Ps.Dzial ogloszen zaprasza...
Ps2.Ada,czy tak wypada??? Uwaga moderatora: Bardzo wypada...![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|
 
|
 |
|
|
nomercy |
Post #6 Ocena: 0 2012-04-06 08:34:19 (13 lat temu) |
 Posty: 143
Z nami od: 24-10-2010 Skąd: z Warmii, bo temu jeb..mu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje. K..wa mac, nie cierpie drobiu |
Cytat:
2012-02-14 15:11:05, Bestia napisał(a):
Cytat:
2012-02-14 14:43:48, macadi napisał(a):
Cytat:
2012-02-14 12:19:47, Bestia napisał(a):
Ziemniaki w talarki, kielbaska w paski, boczek albo przyrumienione miesko. Warstwowo ziemniaki-miesko-cebula, pomidory, papryka, co mam pod reka , sol pieprz. Zalac bulionem, ew dodac troszke jakijs margaryny. Do piekarnika na ok 1 godz.
ziemniaki surowe czy wczesniej ugotowane ? a pomidory i papryka?
Wszystko surowe. Ja do tego daje co mam. Ale cebula najwazniejsza rzecz w tyym, no i ziemniory.
Ta zapiekanke mozna znalezc na forach kilinarnych pod roboczym tytulem "Chlopskie szczescie"    [ Ostatnio edytowany przez: nomercy 06-04-2012 08:35 ] Tera to nie, ale sie dowiaduj...
|
 
|
 
|
|
znowu-ciupek |
Post #7 Ocena: 0 2012-04-11 13:29:44 (13 lat temu) |
 Posty: 4642
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2012-02-14 12:19:47, Bestia napisał(a):
Ziemniaki w talarki, kielbaska w paski, boczek albo przyrumienione miesko. Warstwowo ziemniaki-miesko-cebula, pomidory, papryka, co mam pod reka , sol pieprz. Zalac bulionem, ew dodac troszke jakijs margaryny. Do piekarnika na ok 1 godz.
Coś podobnego tylko jeszcze włoska kapusta tam była jadłem kiedyś jak pracowałem w pubie.Taki chłopak z Tychów zrobił to na staff food.Mówił że to slaskie prażuchy.Dobre to było
|
 
|
 |
|
keramczak |
Post #8 Ocena: 0 2012-04-18 20:07:13 (13 lat temu) |
 Posty: 5983
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
|
 
|
 
|
|
keramczak |
Post #9 Ocena: 0 2013-02-25 21:21:53 (12 lat temu) |
 Posty: 5983
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Przepis wyglada super,zapiekana cukinia nabita pomidorami,szynka i serem http://dancia.bloog.pl/id,333368610,title,Znow-zapiekanka,index.html?ticaid=510216[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 25-02-2013 21:22 ] #MajsterNaStulecie
|
 
|
 
|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2013-02-25 22:00:55 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|