![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Postów: 52 |
|
---|---|
keramczak | Post #1 Ocena: 0 2012-02-14 12:06:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Czesc macie jakies sprawdzone przepisy na zapiekanki z makaronem lub z pyrkami???Z gory dziekuje
![]() ![]() ![]() #MajsterNaStulecie
|
Post #2 Ocena: 0 2012-02-14 12:19:47 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
becia60 | Post #3 Ocena: 0 2012-02-14 12:35:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2012 Skąd: DD |
Mam sprawdzony zmodyfikowany przepis na zapiekankę, ale z naleśnikami ew, plackami tortelini.
Szpinak gotuję, dodaje jarzynkę, jajko i czosnek. Do żarodoprnego naczynia na dno kłade nalesnika lub placek t., kolejno, szpinak, plasterki wędliny np. szynka,plasterki lub tarty ser żólty. Powtarzam warstwy,kończę plackiem i posypuje serem. Zalewam śmietaną zmieszaną z mlekiem i zapiekam około pół godziny w 150-180 stopniach. Taką zapiekanką można przekładac mięsem mielonym jak na kotlety i serem żóltym, zalac sosem pomidorowym. Można farsz zrobic jak na pierogi ruskie i wtedy zalewamy śmietaną z mlekiem. I ostatnia moja propozycja farszu, jak do pierogów z kapustą, wtedy zalewamy bulionem. Smacznego! |
almero | Post #4 Ocena: 0 2012-02-14 12:38:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2007 Skąd: London |
|
Post #5 Ocena: 0 2012-02-14 12:47:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-02-14 12:50:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dangerous__girl | Post #7 Ocena: 0 2012-02-14 12:59:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Ja robie taka nietypowa zapiekanke, bo na szybko na patelni. moj maz poprostu uwielbia i nigdy nie moze sie doczekac az wyjdzie z piekarnika, dlatego wszystko na szybko na patelni.
smaze cebule w kostce, pieczarki w talarki, do tego czerwona papryka i szynka w kostke. wszystko razem smaze, do tego wrzucam wczesniej ugotowany makaron(swiderki), gdy makaron sie podsmazy, wlewam rozbite jajka z sola, pieprzem i ziolami prowansalskimi, i odrobina slodkiej smietany. smaze wszystko razem az jajka sie delikatnie zetna, i na to wsypuje dosc duza ilosc sera startego na plasterki i czekam az ser sie roztopi, tak zeby byl ciagnacy i tak gotowy podaje z ketchupem. moj pan duzo je, takze czesto robie mu takie sniadanie na szybko. a on to kocha, srednio raz lub dwa w tygodniu, robie mu "makaronik" on to tak nazywa ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2012-02-14 13:14:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dangerous__girl | Post #9 Ocena: 0 2012-02-14 13:54:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Wszystko zalezy jak lubisz
![]() po dodaniu ziol odrazu inny zapach i smak. dla mnie lepszy. aha i koniecznie ten ser w plasterki na tarce. robilam wczesniej na tych duzych oczkach na tarce, ale nie bylo czuc sera ani sie tak fajnie nie ciagnal, a teraz wlasnie wczoraj zrobilam na plastry i bylo naprawde super. I na taka pelna patelnie wszystkiego po dodaniu juz makaronu daje ok 5-6 jajek. [ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 14-02-2012 13:56 ] |
becia60 | Post #10 Ocena: 0 2012-02-14 14:16:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2012 Skąd: DD |
Na patelnię, też polecam pychotę.
Topimy np.smalec, wrzucamy resztki pokrojonych wędlin, obsmażamy, dodajemy pokrojoną cebulę , szklimy,wsypujemy ugotowany ryż,mieszamy, wsypujemy pokrojony surowy ogórek, mieszamy, wsypujemy pokrojony surowy pomidor, mieszamy,posypujemy żółtym serem, mieszamy-smacznego! Można dodac dowolne warzywa, ew. przyprawy czy keczup. |