MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nazwy mięs po angielsku

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Postów: 78

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

monikacookies

Post #1 Ocena: 0

2011-11-17 20:48:05 (12 lat temu)

monikacookies

Posty: 288

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

Skąd: manchester

pomoze ktos przetlumaczyc co to za miesa m.in.:Stewing Beef, Beef Medallion Steak,Diced Beef,Beef Roasting Joint, Beef Brisket Slow Roast,Sirloin Steaks,Beef Topside/Top Rump Silverside Jnts, Beef Casserole Steak?
u mnie w domu je sie tylko kurczaka,juz mam dosc!czas przyrzadzic konkretne mieso,ale nie wiem jaka jest roznica,jaka to czesc wolowiny i jak to sie je...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2011-11-17 20:59:17 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Obrazek

Obrazek



ja szukam takich informacji w google images

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-11-17 21:00:51 (12 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

a co to google?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2011-11-17 21:02:32 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Vivienne

Post #5 Ocena: 0

2011-11-17 21:03:24 (12 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Skąd: London

Cytat:

2011-11-17 20:48:05, monikacookies napisał(a):
pomoze ktos przetlumaczyc co to za miesa m.in.:Stewing Beef, Beef Medallion Steak,Diced Beef,Beef Roasting Joint, Beef Brisket Slow Roast,Sirloin Steaks,Beef Topside/Top Rump Silverside Jnts, Beef Casserole Steak?
u mnie w domu je sie tylko kurczaka,juz mam dosc!czas przyrzadzic konkretne mieso,ale nie wiem jaka jest roznica,jaka to czesc wolowiny i jak to sie je...


Na opakowaniach podawane jest zastosowanie mies: np. na stek, do wolnego duszenia, pokrojone w kawalki
Tutaj mala podpowiedz:
http://www.recipes4us.co.uk/Beef%20Cuts.htm

Najczesciej kupuje wolowine do wolnego duszenia. Lubimy wolowine po burgundzku czy w sosie smietanowym.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-11-17 21:05:16 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: L5

a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem....
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2011-11-17 21:10:02 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Posty: 1760

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Skąd: London

Cytat:

2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisał(a):
Oni mają dosyć dziwne nazwy. Np ten Stewing Beef to po prostu wołowina na potrawkę (do duszenia). Cholera wie z jakiej części krowy to pochodzi.

Sprzedam Ci przepis. Facetem jestem, więc nic w tym przepisie zepsuć nie można.
Kup sobie gammon joint. O np takiego z Tesco: tutaj.
Teoretycznie to jest do pieczenia. Coś w rodzaju golonki.

Zdejmij tą tłustą skórkę i ugotuj to. Wiesz - ziele angielskie, liść laurowy tego typu rzeczy. Palce lizać.

Wołowinę polecam albo do potrawek, albo na steki (to też proste jeżeli wie się jak to robić).

Ja tez juz bardzo dluugiego czasu zastanawiam sie co to jest i co by z tym zrobic bo ladnie wyglada, myslalam ze to moze jakas szynka czy cos;-)
P.s smieszna sytuacja z przed chyba 3 czy 4 lat, pracowalam w coffe shop i czasami smazylismy bekon. no i mielismy na stanie zawsze w lodowce. No to ja ktoregos razu na sniadanie zrobilam sobie taka kanapke z surowym bekonem, bo lubie:-] Jak oni zobaczyli co ja robie to malo im oczy nie wypadly, i pytanie jak ja to moge jesc:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2011-11-17 21:12:01 (12 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisał(a):

Zdejmij tą tłustą skórkę i ugotuj to.


nie ściągaj skórki przed ugotowaniem:)
a wywar doskonały do sosów czy pod grochówkę będzie:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2011-11-17 21:14:30 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Posty: 1760

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Skąd: London

Cytat:

2011-11-17 21:05:16, kolezanka_szklanka napisał(a):
a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem....

allspice berries
Jak masz ground allspice to jest mielony a berries to masz w calosci;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monikacookies

Post #10 Ocena: 0

2011-11-17 21:18:30 (12 lat temu)

monikacookies

Posty: 288

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

Skąd: manchester

a ktory z tych mies nada sie najlepiej na gulasz,to chyba najprosciej przyrzadzic...:P
na stekach sie nie znam,to musi byc odpowiednio wysmazone itd.i chyba to dosc twarde mieso...
mam tez ochote na karkowke,ale jak tego poszukac?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,