Str 9 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
stokrotka8888 |
Post #1 Ocena: 0 2011-03-12 18:20:12 (14 lat temu) |
 Posty: 414
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
Cytat:
2011-02-09 18:23:58, mamamyszy napisał(a):
Berenika, nie mrozone, a swieze. Przyznaje, ciezko je dostac, a jak sa to tylko w lidlu. Wlewa sie smietanke 36% na patelnie, jak sie zacznie z niej wytapiac tluszczyk wrzuca sie grzyby, po kilku minutach gotowe. Po usmazeniu delikatnie posolic i na chlebek, a tluszczyk ze smietanki, mmmmmmmmmmmm... pychota
Ja tam rydzow w lidlu niddy nie widzialam, ale mozna dostac w niektorych warzywniakach pod koniec lata (np.Bramhal Lane, Stockport). Podobnie jak buraczki z lisciami na botwinke - moze troche za bardzo wyrosniete, ale i tak zupka wychodzi pycha  .
|
 
|
 |
|
|
agaciorka |
Post #2 Ocena: 0 2011-03-27 17:35:28 (14 lat temu) |
 Posty: 70
Z nami od: 26-03-2011 Skąd: Londyn |
Na szybko mozna przyzadzic ryz z warzywami- kupuje w sainsburym, i podsmazyc pokrojona w kostke piers z kurczaka. Wymieszac i włola
|
 
|
 |
|
kociefraszki |
Post #3 Ocena: 0 2011-03-27 17:53:34 (14 lat temu) |
 Posty: 4551
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Stokrotko, buraczki na bocwinke spokojnie na bazarku kupuje. Widzialam je nawet ostatnio.  Istotnie, przerosniete ale zupka jak mowisz - cymesik.
Natomiast szybkie zarelko u mnie to improwizacje wszelkie jednogarnkowe, typu podsmaz miesko i cebule, wrzuc dowolne jarzyny (moga byc mrozone rowniez), jak masz ochote to na grzybowo, paprykowo badz ogolnie, dopraw, dodus i papu. Obowiazkowo lyzka ma stac. Spaghetti czy to al tonno, czy bolognese, jeszcze szybciej carbonara... Wariacje z drobiem w tle - filety w rozmaitych sosach, czy to pod ziemniaki czy pod ryz... Na szybkiego mozna sporo i niekoniecznie byle jak.
|
 
|
 
|
|
stokrotka8888 |
Post #4 Ocena: 0 2011-03-29 22:00:29 (14 lat temu) |
 Posty: 414
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
A carbonara jak zrobic zeby wyszlo? Bo mi nie wychodzi  Kiedys jadalam czasem wloskie prawdziwe, na moj delikttny zoladek zbyt ciezkostrawne i odchorowywalam to za kazdym razem kilka godzin. Ale jakie bylo pyszne!
|
 
|
 |
|
kociefraszki |
Post #5 Ocena: 0 2011-03-29 22:09:52 (14 lat temu) |
 Posty: 4551
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Ten jest w porzadku:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art129.html
|
 
|
 
|
|
|
stokrotka8888 |
Post #6 Ocena: 0 2011-04-01 23:05:00 (14 lat temu) |
 Posty: 414
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: stockport |
Dzieki kociefraszki, wyprobuje przepis jak tylko bede miala znowu czas na gotowanie
|
 
|
 |
|
konrad202 |
Post #7 Ocena: 0 2011-04-26 09:39:02 (14 lat temu) |
 Posty: 51
Z nami od: 16-02-2011 Skąd: Londyn |
Moja propozycja to spagetti wg własnego przepisu: podsmażamy cebulke z przyprawami tj. vegetą i pieprzem, dodajemy pokrojone pomidory z puszki i przecier pomidorowy, oraz starty ser żółty. Doprawiamy bazylią, tymiankiem, granulowanym czosnkiem, papryką słodką i ostrą. Podajemy z makaronem posypanym startym żółtym serem. Jeśli ktoś lubi do sosu może dodać podsmażone mięso mielone. Smacznego!
|
 
|
 |
|
andypolo |
Post #8 Ocena: 0 2011-04-26 11:22:05 (14 lat temu) |
 Posty: 2980
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Cytat:
2011-04-26 09:39:02, konrad202 napisał(a):
Moja propozycja to spagetti wg własnego przepisu: podsmażamy cebulke z przyprawami tj. vegetą i pieprzem, dodajemy pokrojone pomidory z puszki i przecier pomidorowy, oraz starty ser żółty. Doprawiamy bazylią, tymiankiem, granulowanym czosnkiem, papryką słodką i ostrą. Podajemy z makaronem posypanym startym żółtym serem. Jeśli ktoś lubi do sosu może dodać podsmażone mięso mielone. Smacznego!
...granulowanym czosnkiem? Toć profanacja!
|
 
|
 |
|