MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakie ciepłe potrawy na szybko?

« poprzednia strona

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 9 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stokrotka8888

Post #1 Ocena: 0

2011-03-12 18:20:12 (14 lat temu)

stokrotka8888

Posty: 414

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: stockport

Cytat:

2011-02-09 18:23:58, mamamyszy napisał(a):
Berenika, nie mrozone, a swieze. Przyznaje, ciezko je dostac, a jak sa to tylko w lidlu. Wlewa sie smietanke 36% na patelnie, jak sie zacznie z niej wytapiac tluszczyk wrzuca sie grzyby, po kilku minutach gotowe. Po usmazeniu delikatnie posolic i na chlebek, a tluszczyk ze smietanki, mmmmmmmmmmmm... pychota :-)

Ja tam rydzow w lidlu niddy nie widzialam, ale mozna dostac w niektorych warzywniakach pod koniec lata (np.Bramhal Lane, Stockport). Podobnie jak buraczki z lisciami na botwinke - moze troche za bardzo wyrosniete, ale i tak zupka wychodzi pycha:-D.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agaciorka

Post #2 Ocena: 0

2011-03-27 17:35:28 (14 lat temu)

agaciorka

Posty: 70

Kobieta

Z nami od: 26-03-2011

Skąd: Londyn

Na szybko mozna przyzadzic ryz z warzywami- kupuje w sainsburym, i podsmazyc pokrojona w kostke piers z kurczaka. Wymieszac i włola :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-03-27 17:53:34 (14 lat temu)

kociefraszki

Posty: 4551

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Skąd: Keadby

Stokrotko, buraczki na bocwinke spokojnie na bazarku kupuje. Widzialam je nawet ostatnio.:-o Istotnie, przerosniete ale zupka jak mowisz - cymesik.
Natomiast szybkie zarelko u mnie to improwizacje wszelkie jednogarnkowe, typu podsmaz miesko i cebule, wrzuc dowolne jarzyny (moga byc mrozone rowniez), jak masz ochote to na grzybowo, paprykowo badz ogolnie, dopraw, dodus i papu. Obowiazkowo lyzka ma stac. Spaghetti czy to al tonno, czy bolognese, jeszcze szybciej carbonara... Wariacje z drobiem w tle - filety w rozmaitych sosach, czy to pod ziemniaki czy pod ryz... Na szybkiego mozna sporo i niekoniecznie byle jak. :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

stokrotka8888

Post #4 Ocena: 0

2011-03-29 22:00:29 (14 lat temu)

stokrotka8888

Posty: 414

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: stockport

A carbonara jak zrobic zeby wyszlo? Bo mi nie wychodzi :( Kiedys jadalam czasem wloskie prawdziwe, na moj delikttny zoladek zbyt ciezkostrawne i odchorowywalam to za kazdym razem kilka godzin. Ale jakie bylo pyszne!:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2011-03-29 22:09:52 (14 lat temu)

kociefraszki

Posty: 4551

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Skąd: Keadby

Ten jest w porzadku:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art129.html

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

stokrotka8888

Post #6 Ocena: 0

2011-04-01 23:05:00 (14 lat temu)

stokrotka8888

Posty: 414

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: stockport

Dzieki kociefraszki, wyprobuje przepis jak tylko bede miala znowu czas na gotowanie:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

konrad202

Post #7 Ocena: 0

2011-04-26 09:39:02 (14 lat temu)

konrad202

Posty: 51

Mężczyzna

Z nami od: 16-02-2011

Skąd: Londyn

Moja propozycja to spagetti wg własnego przepisu: podsmażamy cebulke z przyprawami tj. vegetą i pieprzem, dodajemy pokrojone pomidory z puszki i przecier pomidorowy, oraz starty ser żółty. Doprawiamy bazylią, tymiankiem, granulowanym czosnkiem, papryką słodką i ostrą. Podajemy z makaronem posypanym startym żółtym serem. Jeśli ktoś lubi do sosu może dodać podsmażone mięso mielone. Smacznego!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andypolo

Post #8 Ocena: 0

2011-04-26 11:22:05 (14 lat temu)

andypolo

Posty: 2980

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Skąd: C-L-S

Cytat:

2011-04-26 09:39:02, konrad202 napisał(a):
Moja propozycja to spagetti wg własnego przepisu: podsmażamy cebulke z przyprawami tj. vegetą i pieprzem, dodajemy pokrojone pomidory z puszki i przecier pomidorowy, oraz starty ser żółty. Doprawiamy bazylią, tymiankiem, granulowanym czosnkiem, papryką słodką i ostrą. Podajemy z makaronem posypanym startym żółtym serem. Jeśli ktoś lubi do sosu może dodać podsmażone mięso mielone. Smacznego!


...granulowanym czosnkiem? Toć profanacja!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,