Str 4 z 9 |
|
---|---|
kolezanka_szkla | Post #1 Ocena: 0 2011-02-09 09:56:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Kwiatku tez sie zastanawiam nad tymi kaniami i boczniakami... Ja za pare dni jade do Polski, to sobie zjem hehehe. Musze poszukac, moze tu tez mozna cos znalezc. Jak odszukam - dam Ci znac.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
ragazza | Post #2 Ocena: 0 2011-02-09 10:08:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
A ja polecam risotto, np z kurczakiem, z pieczarkami, z warzywami. Pyszne, proste i szybkie. Tylko nie warto oszczezdaz na ryzu - musi byc arborio albo inny do risotto, ale na pewno nie zwykly bo zrobi sie ciapa. Do tego jesli dodamy parmezan, zaserwujemy biale winko to mozna zrobic wytworna kolacje w 25 min.
![]() |
Rivil | Post #3 Ocena: 0 2011-02-09 10:09:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
Wroce do tematu, przynajmniej na chwile.
Mrozonkom jak i parowkowym skrytozercom mowie stanowczo NIE. A co do szybkich posilkow to mam kilka przepisow. Pasta carbonara, spagetti, chinszczyzna na szybko, albo szybkie ale dlugo marynujace ![]() Jeszcze tak mi sie przypomnialo ![]() Chili con carne tez jest szybkie, burito, lub kurczak curry zapakowac do pity i mamy domowego kebaba ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Rivil 09-02-2011 10:40 ] Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|
Post #4 Ocena: 0 2011-02-09 10:37:36 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
littleflower | Post #5 Ocena: 0 2011-02-09 12:26:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
dzieki- poszukam tych boczniakow w sklepie
co do ryzu to nawet zwykly ugotowany w mikrofalowce jest sypki i nie mam przypalonych garnkow ![]() warzywa typu brokuly , kalafior wsadzam do worka foliowego, zawiazuje i do mikrofali na 10-15 min bez wody - jest pyszny i o wiele lepszy smak ma i kolor "golabki na lewa strone" robie w pol godz niecale- gdy ryz gotuje sie w mikrofali w tym czasie w robocie siekam cieniutko kapuste, cebulke mieso, posmazam cebulke i mieso, wszystko razem mieszam z przyprawami i ryzem, ukladam kulki na blasze zapiekam chwile i podlewam sosem pomidorowym wlasnej roboty lub grzybowym zapiekam az sie sos zagotuje i zagestni i gotowe "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-02-09 14:17:24 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
clockwork_orang | Post #7 Ocena: 0 2011-02-09 14:20:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
jak to dobrze, ze mam niezlego kebaba na rogu... 10min. i mam cieple zarcie
![]() |
Post #8 Ocena: 0 2011-02-09 14:35:00 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Rivil | Post #9 Ocena: 0 2011-02-09 14:37:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
A ja chce kuchenke na gaz
![]() ![]() Niestety jakos nie moglem nigdzie znalezc mieszkania z gazowa kuchenka ![]() Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|
ragazza | Post #10 Ocena: 0 2011-02-09 14:42:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
A co Wy z tymi boczniakami robicie? Tzn z czym to sie je?
![]() Rydze uwielbiam ale nigdy nie widzialam w zdanym sklepie. |