MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakie ciepłe potrawy na szybko?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-02-08 23:44:42 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2011-02-08 23:47:57 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: L5

A mnie smiesza takie szkolne techniki sprzedazy naszych sprzedawcow, o pardon - przedstawicieli handlowych...
I co niby - teraz mam szukac mrozonek tej firmy czy jak?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-02-08 23:50:24 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2011-02-08 23:38:12, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2011-02-08 23:28:13, Vivienne napisał(a):
Cytat:

2011-02-08 22:36:30, Dwunasty napisał(a):
Prawda jest taka ze nawet średnio uzdolniony kulinarnie facet, jeśli tylko chce jest w stanie ugotować coś smacznego w 45 minut...
Wystarczy zebu mu się chciało poszukać przepisu...

Mrożonki? dlaczego nie? ale nie jako sposób na odżywianie.


Jamie Oliver robi to w 30 minut. Mam na mysli obiad trzydaniowy.;-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Vivienne</i> 08-02-2011 23:28 ]




nie zawsze to jest obiad:))) i to jest J.Olivier, no i to jest telewizja:))) Ale fajne żarełko robi.

taa to tak jak idzie sie do restauracji, najbardziej wymyślne danie ma być gotowe max 25 minut.
Tyle że co najmniej kilkanascie osób przygotowuje go od 7 rano, a na zamówienie jest tylko smażone i podawane :-]

a robicie czasami bakłażany i takie coś podobne do ogórka?

fajna sprawa jako dodatek no i też na szybko
to drugie to tylko w kostke i na patelnie podsmaża się na maśle, posolić popieprzyć i gotowe w 5 minut.
czasami to jem z bułką a czasami jako dodatek do obiadu.


A Bakałazana to jak kotleta, w panierkę i jajko i na masło, albo oliwe, ale masło jest smaczniejsze.
To smażenie nie wymaga wysokiej temperaty. tylko masło nie margaryna :/ jak ktoś nie może masła to olej/oliwa
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2011-02-08 23:51:25 (14 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

poczekaj,poczekaj się temat rozwinie i się zacznie wciskanie:))))

Moze jakiś nowy nick dołączy i zacznie się dyskusja pomiędzy nowymi "userami". Wystarczy przypomnieć reklamę na forum e-papierosa:)))
Co post to nowy zachwycony się pojawiał i wszyscy do jednego sklepu walili:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2011-02-08 23:53:36 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: L5

takie cos podobnego do ogorka to kabaczek, czy cukinia? O ktore Ci chodzilo? Robie jedno i drugie.

Nie lubie smazyc na masle, bo niezdrowe. Wole olej. Jakis czas temu znajomy kucharz - Wloch powiedzial miz, ze smazenie na oliwie jest niezdrowe... Ja juz glupia chyba jestem coraz bardziej. Myslalam, ze na oliwie najzdrowiej...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

izabela1967

Post #6 Ocena: 0

2011-02-08 23:54:10 (14 lat temu)

izabela1967

Posty: 810

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Skąd: Pembrokeshire

Cytat:

2011-02-08 23:47:57, kolezanka_szklanka napisał(a):
A mnie smiesza takie szkolne techniki sprzedazy naszych sprzedawcow, o pardon - przedstawicieli handlowych...
I co niby - teraz mam szukac mrozonek tej firmy czy jak?


Jasne że szukać i kupować, kupować, kupować (bo prowizja)...:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-02-08 23:54:46 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2011-02-08 23:51:25, Dwunasty napisał(a):
i wszyscy do jednego sklepu walili:)

i blisko mieli :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Vivienne

Post #8 Ocena: 0

2011-02-08 23:55:56 (14 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Skąd: London

Cytat:

2011-02-08 23:53:36, kolezanka_szklanka napisał(a):
takie cos podobnego do ogorka to kabaczek, czy cukinia? O ktore Ci chodzilo? Robie jedno i drugie....


Potwierdza sie teza, ze mezczyzni maja problem z rozroznieniem kolorow.
Zawsze baklazana sole i zostawiam na okolo 20 minut, zeby stracil goryczke.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #9 Ocena: 0

2011-02-09 00:03:41 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2011-02-08 23:53:36, kolezanka_szklanka napisał(a):
takie cos podobnego do ogorka to kabaczek, czy cukinia? O ktore Ci chodzilo? Robie jedno i drugie.

Nie lubie smazyc na masle, bo niezdrowe. Wole olej. Jakis czas temu znajomy kucharz - Wloch powiedzial miz, ze smazenie na oliwie jest niezdrowe... Ja juz glupia chyba jestem coraz bardziej. Myslalam, ze na oliwie najzdrowiej...

tak dzieki, cukinia :)
generalnie smażenie jest nie zdrowe.:-] ale gotowane mięso nie zawsze to jest to :)
na cos trzeba jednak umrzeć :)

a na poważnie to wystarczy zachować równowagę i urozmaicenie to będzie OK.
nasi dziadowie nie mieli margaryny tylko masło i przetrwali tysiące lat, a nawet pod grunwaldem dali rade i turków z pod Wiednia przepędzili, więc można jeść masło i olej i będzie Ok.

Wg mnie masło powinny odstawić tyle te osoby ktore mają zachwiany cholesterol, masło zawiera bardzo wiele pozytywnych składników.
No i daje w pewnych sytuacjach lepszy, łagodniejszy powiedział bym atlasowy smak. Na oliwie czy oleju masz po prostu inny.
No i masła nie da się używać tam gdzie potrzeba uzyskać wyższą temperaturę.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-02-09 00:12:03 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: L5

Wszystko ladnie i pieknie, tyle tylko, ze ja z rodziny lekarskiej pochodze i mam brata flebologa. On mowi, ze na masle - bron boze.
A poniewaz ja mam problem z zylami - staram sie jakos sobie to zycie przedluzyc...

Luuubie cukinie...
Z dan z patelni to uwielbiam najbardziej boczniaki i kanie przyrzadzone jak kotlety...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,