Str 2 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-02-08 23:44:42 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-02-08 23:47:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
A mnie smiesza takie szkolne techniki sprzedazy naszych sprzedawcow, o pardon - przedstawicieli handlowych...
I co niby - teraz mam szukac mrozonek tej firmy czy jak? "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-02-08 23:50:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-02-08 23:38:12, Dwunasty napisał(a): Cytat: 2011-02-08 23:28:13, Vivienne napisał(a): Cytat: 2011-02-08 22:36:30, Dwunasty napisał(a): Prawda jest taka ze nawet średnio uzdolniony kulinarnie facet, jeśli tylko chce jest w stanie ugotować coś smacznego w 45 minut... Wystarczy zebu mu się chciało poszukać przepisu... Mrożonki? dlaczego nie? ale nie jako sposób na odżywianie. Jamie Oliver robi to w 30 minut. Mam na mysli obiad trzydaniowy. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Vivienne</i> 08-02-2011 23:28 ] nie zawsze to jest obiad ![]() ![]() taa to tak jak idzie sie do restauracji, najbardziej wymyślne danie ma być gotowe max 25 minut. Tyle że co najmniej kilkanascie osób przygotowuje go od 7 rano, a na zamówienie jest tylko smażone i podawane ![]() a robicie czasami bakłażany i takie coś podobne do ogórka? fajna sprawa jako dodatek no i też na szybko to drugie to tylko w kostke i na patelnie podsmaża się na maśle, posolić popieprzyć i gotowe w 5 minut. czasami to jem z bułką a czasami jako dodatek do obiadu. A Bakałazana to jak kotleta, w panierkę i jajko i na masło, albo oliwe, ale masło jest smaczniejsze. To smażenie nie wymaga wysokiej temperaty. tylko masło nie margaryna :/ jak ktoś nie może masła to olej/oliwa Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2011-02-08 23:51:25 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
poczekaj,poczekaj się temat rozwinie i się zacznie wciskanie
![]() Moze jakiś nowy nick dołączy i zacznie się dyskusja pomiędzy nowymi "userami". Wystarczy przypomnieć reklamę na forum e-papierosa ![]() Co post to nowy zachwycony się pojawiał i wszyscy do jednego sklepu walili ![]() |
kolezanka_szkla | Post #5 Ocena: 0 2011-02-08 23:53:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
takie cos podobnego do ogorka to kabaczek, czy cukinia? O ktore Ci chodzilo? Robie jedno i drugie.
Nie lubie smazyc na masle, bo niezdrowe. Wole olej. Jakis czas temu znajomy kucharz - Wloch powiedzial miz, ze smazenie na oliwie jest niezdrowe... Ja juz glupia chyba jestem coraz bardziej. Myslalam, ze na oliwie najzdrowiej... "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
|
|
izabela1967 | Post #6 Ocena: 0 2011-02-08 23:54:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Pembrokeshire |
Cytat: 2011-02-08 23:47:57, kolezanka_szklanka napisał(a): A mnie smiesza takie szkolne techniki sprzedazy naszych sprzedawcow, o pardon - przedstawicieli handlowych... I co niby - teraz mam szukac mrozonek tej firmy czy jak? Jasne że szukać i kupować, kupować, kupować (bo prowizja)... ![]() ![]() |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2011-02-08 23:54:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-02-08 23:51:25, Dwunasty napisał(a): i wszyscy do jednego sklepu walili ![]() i blisko mieli ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Vivienne | Post #8 Ocena: 0 2011-02-08 23:55:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2011-02-08 23:53:36, kolezanka_szklanka napisał(a): takie cos podobnego do ogorka to kabaczek, czy cukinia? O ktore Ci chodzilo? Robie jedno i drugie.... Potwierdza sie teza, ze mezczyzni maja problem z rozroznieniem kolorow. Zawsze baklazana sole i zostawiam na okolo 20 minut, zeby stracil goryczke. |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2011-02-09 00:03:41 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-02-08 23:53:36, kolezanka_szklanka napisał(a): takie cos podobnego do ogorka to kabaczek, czy cukinia? O ktore Ci chodzilo? Robie jedno i drugie. Nie lubie smazyc na masle, bo niezdrowe. Wole olej. Jakis czas temu znajomy kucharz - Wloch powiedzial miz, ze smazenie na oliwie jest niezdrowe... Ja juz glupia chyba jestem coraz bardziej. Myslalam, ze na oliwie najzdrowiej... tak dzieki, cukinia ![]() generalnie smażenie jest nie zdrowe. ![]() ![]() na cos trzeba jednak umrzeć ![]() a na poważnie to wystarczy zachować równowagę i urozmaicenie to będzie OK. nasi dziadowie nie mieli margaryny tylko masło i przetrwali tysiące lat, a nawet pod grunwaldem dali rade i turków z pod Wiednia przepędzili, więc można jeść masło i olej i będzie Ok. Wg mnie masło powinny odstawić tyle te osoby ktore mają zachwiany cholesterol, masło zawiera bardzo wiele pozytywnych składników. No i daje w pewnych sytuacjach lepszy, łagodniejszy powiedział bym atlasowy smak. Na oliwie czy oleju masz po prostu inny. No i masła nie da się używać tam gdzie potrzeba uzyskać wyższą temperaturę. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
kolezanka_szkla | Post #10 Ocena: 0 2011-02-09 00:12:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Wszystko ladnie i pieknie, tyle tylko, ze ja z rodziny lekarskiej pochodze i mam brata flebologa. On mowi, ze na masle - bron boze.
A poniewaz ja mam problem z zylami - staram sie jakos sobie to zycie przedluzyc... Luuubie cukinie... Z dan z patelni to uwielbiam najbardziej boczniaki i kanie przyrzadzone jak kotlety... "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|