MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Postów: 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2010-12-22 14:24:54 (14 lat temu)

Anthrax

Posty: 1594

Z nami od: 31-01-2009

pytanie do znawczyn i znawcow

1. czy mozna upiec udziec barani / sztuke wolowa dzien wczesniej i podgrzac na nastepny dzien w calym kawalku?

2. jesli tak, to jak?

3. czy nie straci na smaku i aromacie

wszelkie porady mile widziane
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2010-12-22 14:46:40 (14 lat temu)

karjo1

Posty: 21289

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Mozna, jesli skroci sie czas pieczenia i na nastepny dzien dopiecze np. z pol godziny.
przydaja sie zapakowanie w rekaw foliowy, coby nie wysuszyc na wior miesa.
Smacznego!

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2010-12-22 14:53:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2010-12-22 15:01:28 (14 lat temu)

kik1976

Posty: 6561

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

na drugi dzien mozna pddusic, dodajac troche wody, mieso powinno nabrac formy. tylko nie przelac, ma sie dusic, a nie gotowac.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2010-12-22 15:16:10 (14 lat temu)

Anthrax

Posty: 1594

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-12-22 14:46:40, karjo1 napisał(a):
Mozna, jesli skroci sie czas pieczenia i na nastepny dzien dopiecze np. z pol godziny.
przydaja sie zapakowanie w rekaw foliowy, coby nie wysuszyc na wior miesa.
Smacznego!


pytania dodatkowe

1. czy od razu piec w tym rekawie?

domyslam sie ze to o to chodzi?

Obrazek

2. czy zostawic mieso na noc w tym rekawie?

3. czy pol godziny wystarczy na podgrzanie dopieczenie 2kg miesa?


-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2010-12-22 15:28:22 (14 lat temu)

karjo1

Posty: 21289

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zostawialam na noc w rekawie.
Pol godziny do nagrzanego piekarnika powinno wystarczyc.
Zakladam, ze mieso bedzie siedzialo np. noc przed pieczeniem w zalewie/przyprawach i z tym powedruje do rekawa.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2010-12-22 15:33:10 (14 lat temu)

Anthrax

Posty: 1594

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-12-22 15:28:22, karjo1 napisał(a):
Zostawialam na noc w rekawie.
Pol godziny do nagrzanego piekarnika powinno wystarczyc.
Zakladam, ze mieso bedzie siedzialo np. noc przed pieczeniem w zalewie/przyprawach i z tym powedruje do rekawa.


w zalewie????

nic o zalewach nie wiem, mozesz podpowiedziec?

btw dzieki za cierpliwosc
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2010-12-22 15:35:28 (14 lat temu)

kik1976

Posty: 6561

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Skąd: Neverland

anthrax na necie jest mase przepisow, w google wpisz pieczen i ci wyskoczy cala litania.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 22-12-2010 15:36 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2010-12-22 15:36:46 (14 lat temu)

Anthrax

Posty: 1594

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-12-22 15:35:28, kik1976 napisał(a):
anthrax na necie jest mase przepisow, w google wpisz pieczen i ci wyskoczy cala litania.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 22-12-2010 15:36 ]




dzieki, ale ja chce sprawdzone od rodaczek
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2010-12-22 15:42:05 (14 lat temu)

karjo1

Posty: 21289

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ze sprawdzonych zakupownaych Knorr staropolska przyprawa do pieczenia i podobna - korzenna.
Z domowych pomyslow, troche wina (najlepiej czerwone, im tansze tym lepsze), miod, cynamon, gozdziki, oliwa/spirytus - wodka, oliwa, czosnek, ziola prowansalskie (duzo) - do wyboru smak, upackane w tym mieso w glebokim naczyniu, po kilku godzinach mozna odwrocic, po nocy do piekarnika z cala zawartoscia.
Aaa, swietnie wychodzi wbicie noza w srodek miesa i naszpikowanie go suszonymi morelkami/sliwkami.
PS. miesa, nie noza :-]
PS.2 powyzsze skladniki miesz sie na zimno (tylko miod ma byc lejacy sie), do uzyskania gestosci jogurtu/kwasnej smietany.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 22-12-2010 16:01 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,