1. czy mozna upiec udziec barani / sztuke wolowa dzien wczesniej i podgrzac na nastepny dzien w calym kawalku?
2. jesli tak, to jak?
3. czy nie straci na smaku i aromacie
wszelkie porady mile widziane
Postów: 27 |
|
---|---|
Anthrax | Post #1 Ocena: 0 2010-12-22 14:24:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
pytanie do znawczyn i znawcow
1. czy mozna upiec udziec barani / sztuke wolowa dzien wczesniej i podgrzac na nastepny dzien w calym kawalku? 2. jesli tak, to jak? 3. czy nie straci na smaku i aromacie wszelkie porady mile widziane -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2010-12-22 14:46:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Mozna, jesli skroci sie czas pieczenia i na nastepny dzien dopiecze np. z pol godziny.
przydaja sie zapakowanie w rekaw foliowy, coby nie wysuszyc na wior miesa. Smacznego! |
Post #3 Ocena: 0 2010-12-22 14:53:52 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2010-12-22 15:01:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
na drugi dzien mozna pddusic, dodajac troche wody, mieso powinno nabrac formy. tylko nie przelac, ma sie dusic, a nie gotowac.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Anthrax | Post #5 Ocena: 0 2010-12-22 15:16:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2010-12-22 14:46:40, karjo1 napisał(a): Mozna, jesli skroci sie czas pieczenia i na nastepny dzien dopiecze np. z pol godziny. przydaja sie zapakowanie w rekaw foliowy, coby nie wysuszyc na wior miesa. Smacznego! pytania dodatkowe 1. czy od razu piec w tym rekawie? domyslam sie ze to o to chodzi? ![]() 2. czy zostawic mieso na noc w tym rekawie? 3. czy pol godziny wystarczy na podgrzanie dopieczenie 2kg miesa? -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2010-12-22 15:28:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zostawialam na noc w rekawie.
Pol godziny do nagrzanego piekarnika powinno wystarczyc. Zakladam, ze mieso bedzie siedzialo np. noc przed pieczeniem w zalewie/przyprawach i z tym powedruje do rekawa. |
Anthrax | Post #7 Ocena: 0 2010-12-22 15:33:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2010-12-22 15:28:22, karjo1 napisał(a): Zostawialam na noc w rekawie. Pol godziny do nagrzanego piekarnika powinno wystarczyc. Zakladam, ze mieso bedzie siedzialo np. noc przed pieczeniem w zalewie/przyprawach i z tym powedruje do rekawa. w zalewie???? nic o zalewach nie wiem, mozesz podpowiedziec? btw dzieki za cierpliwosc -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2010-12-22 15:35:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
anthrax na necie jest mase przepisow, w google wpisz pieczen i ci wyskoczy cala litania.
[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 22-12-2010 15:36 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Anthrax | Post #9 Ocena: 0 2010-12-22 15:36:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2010-12-22 15:35:28, kik1976 napisał(a): anthrax na necie jest mase przepisow, w google wpisz pieczen i ci wyskoczy cala litania. [ Ostatnio edytowany przez: <i>kik1976</i> 22-12-2010 15:36 ] dzieki, ale ja chce sprawdzone od rodaczek -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2010-12-22 15:42:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ze sprawdzonych zakupownaych Knorr staropolska przyprawa do pieczenia i podobna - korzenna.
Z domowych pomyslow, troche wina (najlepiej czerwone, im tansze tym lepsze), miod, cynamon, gozdziki, oliwa/spirytus - wodka, oliwa, czosnek, ziola prowansalskie (duzo) - do wyboru smak, upackane w tym mieso w glebokim naczyniu, po kilku godzinach mozna odwrocic, po nocy do piekarnika z cala zawartoscia. Aaa, swietnie wychodzi wbicie noza w srodek miesa i naszpikowanie go suszonymi morelkami/sliwkami. PS. miesa, nie noza ![]() PS.2 powyzsze skladniki miesz sie na zimno (tylko miod ma byc lejacy sie), do uzyskania gestosci jogurtu/kwasnej smietany. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 22-12-2010 16:01 ] |