MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przepisy na dania bożonarodzeniowe

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 32 z 37

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2019-12-18 14:28:13 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Odświeżam temat. Co przygotowujecie na Świeta w tym roku?

Ja muszę mieć pierogi z kapustą i grzybami. Robię też sernik wiedeński i roladę drożdżową nadziewaną bakalimi i marcepanem. Ta rolada to przez Andypolo, który zaraził mnie Mini stolen marzipan

Obrazek

Ponieważ ja średnio lubię ryby, tym razem pewnie zrobię śledzie z ogórkiem kiszonym i jabłkiem w sosie smietanowo- majonezowym. W tej formie je chociaż zjem :-)

Robicie tradycyjnie czy macie jakieś odstępstwa?
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2019-12-18 15:18:00 (4 lata temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Stolen z M&S...zbieram sobie kredyt kalorii na ta ucztę ...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2019-12-18 15:19:25 (4 lata temu)

karjo1

Posty: 20606

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ulubione sledzie w zalewie ze sliwkami w occie.
Wymoczone sledzie przekladam pokrojonymi sliwkami i zalewam zalewa z tych ostatnich, potem do lodowki na dzien, dwa.

Marcepany:
Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2019-12-18 16:02:50 (4 lata temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-12-18 14:28:13, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Odświeżam temat. Co przygotowujecie na Świeta w tym roku?

..Ponieważ ja średnio lubię ryby, tym razem pewnie zrobię śledzie z ogórkiem kiszonym i jabłkiem w sosie smietanowo- majonezowym. W tej formie je chociaż zjem :-)

Robicie tradycyjnie czy macie jakieś odstępstwa?


Poniewaz ja bardzo lubie ryby robie bardzo podobnie. :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2019-12-18 17:04:55 (4 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Obrazek
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2019-12-18 17:13:10 (4 lata temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-12-18 17:04:55, SweetLiar napisał(a):
Obrazek


Oooo, moja ex-wife! *STOP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2022-01-05 17:01:56 (2 lata temu)

karjo1

Posty: 20606

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ludzie potrafia cudenka robic.
W tym bombki piernikowe, z dzwieczacym wkladem, z wstazeczka do powieszenia:

Obrazek

Pyszne w smaku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2022-01-05 17:45:36 (2 lata temu)

andyopole

Posty: 12803

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2019-12-18 17:04:55, SweetLiar napisał(a):
Obrazek


Ciekawym co to byl za obrazek bo u mnie sie nie otwiera a pamiec juz nie ta. ... :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2022-12-18 12:39:50 (rok temu)

karjo1

Posty: 20606

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jeszcze tydzien, czas na nowe pomysly.

Latwy, efektowny losos w galarecie, ktos cos?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #10 Ocena: 0

2022-12-18 14:00:38 (rok temu)

rafald

Posty: 1299

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Skąd: Londyn

Łatwy, efektowny łosoś bez galarety:

Obrazek

Osuszony filet zalewam sokiem z pomarańczy + startą skórkę z tejże, zasypuję grubą warstwą mieszanki soli, cukru i odrobiną przypraw - zgnieciony coriander na przykład. Przykrywam blaszkę cling filmem i do lodówki na 1.5-2 doby, w zależności od grubości filetu.
Zamarynowany filet opłukuję, jeszcze raz osuszam, przesypuję lekko musztardą w proszku i przykrywam cienką warstą siekanego kopru - tak na godzinę/dwie przed podaniem aby zdążył się "przykleić" ale jeszcze nie zaczął zmieniać koloru.
A później - na plasterki i niebo w gębie *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 32 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,