2018-12-07 14:35:49, gosian napisał(a):
Nie pęka. Pięknie rośnie i równo tylko troszkę opada.
Czasami może pęknac jak nie dokładnie się wymiesza śmietanę albo białka
To w wolnej chwili podaj przepis. Chetnie skorzystam
Str 28 z 37 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2018-12-07 14:46:05 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-12-07 14:35:49, gosian napisał(a): Nie pęka. Pięknie rośnie i równo tylko troszkę opada. Czasami może pęknac jak nie dokładnie się wymiesza śmietanę albo białka To w wolnej chwili podaj przepis. Chetnie skorzystam Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2018-12-08 15:27:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Spód
1 jajko, 0.5 szkl. Cukru, 1.5 szkl mąki,0.5 kostki masła, 1 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść na kruche ciasto. Masa serowa 1kg sera, 3/4 szkl cukru, 8 jaj(żółtka oddzielnie, białka ubić), 2 budynie smietankowe, na czubek łyżeczki proszku do pieczenia (ja pomijam), 0.4l kremowki ubić na sztywno. Ser utrzeć z cukrem i dodawać po jednym żółtku. Jak masa będzie puszysta dodać budynie i lekko wymieszać. Następnie wymieszać białka, na końcu bardzo delikatnie śmietanę. Piec ok godziny w 180°. P.s z tym pieczeniem to każdy musi "wyczuć" swój piekarnik. Ja w połowie pieczenia zwiększam temp do ok 200° na niecałe 10 minut, następnie zmniejszam i dokanczam pieczenie w temp 180° max do godziny. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2018-12-08 21:58:58 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Budyn w przepisach - czy to ma byc ugotowany, czy zawartosc opakowania dodana jako skladnik? Jak gotowany, to wg przepisu, bo np jak dodaje galaretke, to zwykle mniej wody dodaje jesli ma byc do masy placka dodana. Nigdy nie uzywalam budyniu do masy wiec nie wiem co macie na mysli.
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2018-12-08 23:14:25 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Wsypujesz suchy proszek budyniowy do masy
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2018-12-09 09:47:48 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
W tym akurat przepisie dodaje budyń w proszku, ale są też przepisy gdzie budyń na masę trzeba ugotować
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2018-12-09 10:27:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: 2018-12-09 09:47:48, SweetLiar napisał(a): W tym akurat przepisie dodaje budyń w proszku, ale są też przepisy gdzie budyń na masę trzeba ugotować Podaj przepis, bo nigdy nie robiłam z ugotowanego budyniu. Mało tego nigdy nie widziałam takiego przepisu na sernik. Może być ciekawy i chętnie wyprobuje Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2018-12-09 11:16:40 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Znalazłam coś takiego
pewnie za jakiś czas wypróbuje Sernik na gotowanym budyniu Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2018-12-09 13:34:28 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Jeszcze się nie spotkałam żeby biszkopty piec. Dziwne trochę. Wygląda apetycznie, może kiedyś zrobię jak pierwsza dasz opinie czy warto haha.
U mnie na święta będzie sernik z kremowka Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
violettaphotogr | Post #9 Ocena: 0 2018-12-09 18:42:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat: 2018-12-09 13:34:28, gosian napisał(a): Jeszcze się nie spotkałam żeby biszkopty piec. Dziwne trochę. No ba, przeciez mozna upiec mase serowa a biszkopty polozyc pod spod pozniej #Violujemy
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2018-12-09 19:54:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Można, ale wtedy trzeba by te biszkopty na coś przykleić. Same do upieczonej masy się nie przykleja. Używam biszkoptow do sternika na zimno.
Czy dwa razy upieczone biszkopty nie są za twarde? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|