MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przepisy na dania bożonarodzeniowe

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 28 z 37

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2018-12-07 14:46:05 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2018-12-07 14:35:49, gosian napisał(a):
Nie pęka. Pięknie rośnie i równo tylko troszkę opada.
Czasami może pęknac jak nie dokładnie się wymiesza śmietanę albo białka


To w wolnej chwili podaj przepis. Chetnie skorzystam :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2018-12-08 15:27:03 (5 lat temu)

gosian

Posty: 9827

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Spód
1 jajko, 0.5 szkl. Cukru, 1.5 szkl mąki,0.5 kostki masła, 1 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść na kruche ciasto.

Masa serowa
1kg sera, 3/4 szkl cukru, 8 jaj(żółtka oddzielnie, białka ubić), 2 budynie smietankowe, na czubek łyżeczki proszku do pieczenia (ja pomijam), 0.4l kremowki ubić na sztywno.

Ser utrzeć z cukrem i dodawać po jednym żółtku. Jak masa będzie puszysta dodać budynie i lekko wymieszać. Następnie wymieszać białka, na końcu bardzo delikatnie śmietanę.
Piec ok godziny w 180°.

P.s z tym pieczeniem to każdy musi "wyczuć" swój piekarnik. Ja w połowie pieczenia zwiększam temp do ok 200° na niecałe 10 minut, następnie zmniejszam i dokanczam pieczenie w temp 180° max do godziny.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2018-12-08 21:58:58 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Budyn w przepisach - czy to ma byc ugotowany, czy zawartosc opakowania dodana jako skladnik? Jak gotowany, to wg przepisu, bo np jak dodaje galaretke, to zwykle mniej wody dodaje jesli ma byc do masy placka dodana. Nigdy nie uzywalam budyniu do masy wiec nie wiem co macie na mysli.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2018-12-08 23:14:25 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Wsypujesz suchy proszek budyniowy do masy
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2018-12-09 09:47:48 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10986

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

W tym akurat przepisie dodaje budyń w proszku, ale są też przepisy gdzie budyń na masę trzeba ugotować
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #6 Ocena: 0

2018-12-09 10:27:03 (5 lat temu)

gosian

Posty: 9827

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Cytat:

2018-12-09 09:47:48, SweetLiar napisał(a):
W tym akurat przepisie dodaje budyń w proszku, ale są też przepisy gdzie budyń na masę trzeba ugotować


Podaj przepis, bo nigdy nie robiłam z ugotowanego budyniu. Mało tego nigdy nie widziałam takiego przepisu na sernik. Może być ciekawy i chętnie wyprobuje
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2018-12-09 11:16:40 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Znalazłam coś takiego

pewnie za jakiś czas wypróbuje
Sernik na gotowanym budyniu
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #8 Ocena: 0

2018-12-09 13:34:28 (5 lat temu)

gosian

Posty: 9827

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Jeszcze się nie spotkałam żeby biszkopty piec. Dziwne trochę. Wygląda apetycznie, może kiedyś zrobię jak pierwsza dasz opinie czy warto haha.

U mnie na święta będzie sernik z kremowka :-)
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

violettaphotogr

Post #9 Ocena: 0

2018-12-09 18:42:56 (5 lat temu)

violettaphotography

Posty: 1563

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Skąd: ...

Cytat:

2018-12-09 13:34:28, gosian napisał(a):
Jeszcze się nie spotkałam żeby biszkopty piec. Dziwne trochę.


No ba, przeciez mozna upiec mase serowa a biszkopty polozyc pod spod pozniej *ROFL*
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #10 Ocena: 0

2018-12-09 19:54:41 (5 lat temu)

gosian

Posty: 9827

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Można, ale wtedy trzeba by te biszkopty na coś przykleić. Same do upieczonej masy się nie przykleja. Używam biszkoptow do sternika na zimno.
Czy dwa razy upieczone biszkopty nie są za twarde?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 28 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,