Str 3 z 37 |
|
---|---|
br1 | Post #1 Ocena: 0 2010-12-21 17:03:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Wolverhampton |
kurcze tylko nie wiem jak to wkleic zeby byl link!!!
Kubus 25 marzec 2009
Hanusia 12 kwiecien 2012
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2010-12-21 17:08:12 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
wyprobowany sernik br1
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
br1 | Post #3 Ocena: 0 2010-12-21 17:10:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Wolverhampton |
hehe dzieki efkakonefka33!!!
Kubus 25 marzec 2009
Hanusia 12 kwiecien 2012
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2010-12-21 17:13:24 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-12-21 17:10:17, br1 napisał(a): hehe dzieki efkakonefka33!!! polecam sie na przyszlosc przeczytalam ,dodalam do ulubionych i bede piec za jakis czas Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
br1 | Post #5 Ocena: 0 2010-12-21 17:16:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Wolverhampton |
polecam go pisze ze niby jest trudny ale dla mnie to proste jak nie wiem,laik to zrobi!!!
Kubus 25 marzec 2009
Hanusia 12 kwiecien 2012
|
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2010-12-21 19:22:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
inny serik wiedenski:
Warunek: piekarnik elektryczny jest zdecydowanie lepszy niz gazowy. 1 kg tlustego sera (moze byc gotowy) 3/4 szkl cukru 8 jaj kostka masla budyn waniliowy olejek wanilowy lub laska prawdziwej wanilii, sok z 1/2 cytryny bakalie:rodzynki, smazona skorka (zamiast bakalii mozna dodac brzoskwienie z puszki) Najpierw pluczeny rodzynki, ostaczamy Przygotowujemy tortownice tluszczem, posypujemy bulka tarta W malym rondelu rozpuszczamy maslo a teraz pora na sernik: W makutrze ucieramy zoltka z cukrem (powinny miec konsystencje gestej smieteny), stopniowo dodajemy sok z cutryny i wanilie. Do kogla-mogla dodajemy porcjami ser i proszek budyniowy, wciaz ucierajac mase. Nastepnie wlewamy porcjami przestudzone roztopione maslo, ucieramy do uzyskania gladkiej masy. Wrzucamy bakalie. W osobnym naczyniu ubijamy bialka z szczypta soli na sztywna piane. Od teraz nie mozna uzywac miksera. Delikatnie mieszajac lyzka laczymy mase serowa z piana z bialek (stopniowo dodajac do masy serowej ubite bialka). Pieczemy w temp. 180 st C. W czasie pieczenia nie mozna otwierac drzwiczek, zeby sprawdzic ciasto co 5 minut. Po okolo 40 min. zerkamy przez szybke , czy nasz sernik nie za bardzo zbrazowial. Jesli tak, otwieramy szybko piekarnik i sernik nakrywamy folia aluminiowa. Po okolo 15 - 20 min. wylaczamy doplyw ciepla, uchylamy delikatnie drzwiczki, zeby zahartowac sernik i uchronic przed opadnieciem. Po 10 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika, studzimy w tem. pokojowej. Sernik jest dosc pracochlonny, ale naprawde warty upieczenia. |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2010-12-21 19:28:30 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Ten przepis brzmi ciekawie ...mhmm...kolejny do wyprobowania tylko teraz powstaje dylemat od ktorego zaczac
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
agusia30 | Post #8 Ocena: 0 2010-12-21 19:40:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2008 Skąd: bristol |
Cytat: 2010-12-21 16:25:33, EFKAKONEFKA33 napisał(a): ja desperacko poszukuje sprawdzonego przepisu na pyszny sernik ...ma ktos? wyprobowalam juz wiele przepisow i zawsze jestem nie do konca usatysfakcjonowana w weekend probowalam ten przepis sernik nowojorski uzylam polskiego mielonego sera ...efekt mnie nie powlil na kolana niestety Ludzie blagam zlitujcie sie i wklejajcie przepisy na serniki ps.oprocz przepisu prosilabym o przyslanie probki do degustacji uniknelabym pieczenia i wyprbowywania wszystkich przepisow ,kto bedzie to jadl? a ja mam wyprobowany, musze tylko wygrzebac przepis i go wstawie. a na makowiec zawijany, zeby pasowal mak z puszki tez, choc to przepis na rogaliki,hihi. przepis na 3 makowce ciasto: 1kg maki 1 kostka drozdzy 2 margaryny 10 lyzeczek mleka 2 lyzeczki proszku do pieczenia sol 2 cukry waniliowe 4 jaja. wykonanie drozdze rozkurszyc z mlekiem a pozniej polaczyc z pozostalymi skladnikami. powstale ciasto wstawic do lodowki na 4 godz(ja wyjmuje je po2)walkuje jak duzego nalesnika, rozsmarowuje mak i skrecam. owijam w papier do pieczenia i do piekarnika na godz( sprawdzac patykiem czy sie upiekl). smacznego |
agusia30 | Post #9 Ocena: 0 2010-12-21 19:49:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2008 Skąd: bristol |
juz mam
ciasto: 1 1/2 szkl maki 2 zoltka 1/2 kostki masla 5 lyzek cukru zapach wniliowy szczypta soli masa serowa: 1 1/2 kg sera 10 jajaek 25dkg margaryny 2 szkl cukru 2 lyz. maki ziemniaczanej 2 lyzki kaszy manny 1/2 proszku do pieczenia cukier waniliowy dodatki wedlug uznania wykonanie: wszystkie skladniki ciasta mieszamy jak na ciasto kruche wykladamy na blache i chwilke zapiekamy w piekarniku na to wykladamy mase serowa i pieczemy 1godz w 180C masa serowa utrzec maslo z cukrem, dodawac ser z zoltkami i maka i kasza manna. na koniec ubic piane i dodac bardzo delikatnie mieszajac drewniana lyzka. dodac bakalie. wylozyc na blaszke i piec. smacznego sernik na prawde pycha i chyba nie jadlam lepszego, a wedlug znajomych znam sie na rzeczy |
Post #10 Ocena: 0 2010-12-21 20:08:43 (13 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|