Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-06-08 21:29:50 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-06-08 22:15:34 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-06-08 22:24:30 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2010-06-08 22:27:48 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Albo zaprzyjaznic sie z lokalnym rzeznikiem, i bez problemu zapewne zmieli kawalek dobrego miesa.
Ada
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-06-08 22:33:17 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
dinozaur, tłuszcz tak, ścięgna, żyły, błony- nie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-06-10 08:24:04 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2010-06-10 08:35:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2010-06-10 08:24:04, dinozaur napisał(a): Krakn, bez urazy ojca dzieci nie ucz robic. Z tym ojcostwem to roznie bywa wiec powstrzymaj lejce ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
avon02 | Post #8 Ocena: 0 2010-06-10 08:41:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: Gdzieś na końcu świata. |
Lazania
Składniki: * 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego * 1 cebula * 1 marchewka * 1 ząbek czosnku * 1-2 łyżki oliwy * puszka pomidorów bez skórki * 1 koncentrat pomidorowy * 2 łyżeczki suszonej bazylii * sól, pieprz * 1 opakowanie makaronu lasagne sos beszamelowy: * 2 łyżki mąki zasmażyć na 2 łyżkach masła. Dodać dwie szklanki mleka i szybko rozmieszać, żeby nie utworzyły się grudki. Gdy zgęstnieje dodać garść parmezanu. (Można też dodać do sosu 1 jajko.) 1. Cebulę pokroić w kosteczkę, marchew zetrzeć na tarce, na dużych oczkach, czosnek posiekać. 2. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć warzywa. Następnie dodać mięso i dalej smażyć na małym ogniu. 3. Dodać pomidory, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu ok. 30 minut. 4. Dno nasmarowanej oliwą blaszki wyłożyć połową płatów lasagne, wyłożyć połowę mięsa,a na nią sos beszamelowy. Czynność powtórzyć kilkukrotnie, aż otrzymasz kopiec lazanii. Ostatni powinien być sos beszamelowy. Posyp całość żółtym serem. 5. Wstaw do piekarnika na 40 min w 200 stopniach. SMACZNEGO! ![]() W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|
misiaczek822 | Post #9 Ocena: 0 2010-06-10 09:51:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2010 Skąd: manchester |
moim zdaniem każde mięsko dobrze przyprawione dobrze smakuje....
nieważne w jakiej formie kotletów mielonych, gołąbków, zapiekanek z mięsa mielonego, lasagne itp. ważne by było świeże!!!! mój mąż robi rewelacyjne mielone i gołąbki z angielskiego mielonego.... palce lizac |
Marzenna67 | Post #10 Ocena: 0 2010-06-10 11:24:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2009 Skąd: DAVENTRY |
Moje ulubione danie z mięsa mielonego :
"OSZUKANE GOŁĄBKI " -500 g Mięsa mielonego -1 szklanka ryżu ugotowanego -1 główka młodej kapusty -2 cebule -2 ząbki czosnku -1 papryka czerwona -1 puszka pomidorów -1 jajo przyprawy , oliwa Połowę kapusty drobniutko siekamy , podsmażamy cebulkę i czosnek , paprykę kroimy w drobną kosteczkę .Następnie łączymy mięsko, ryż ,posiekaną kapustę ,cebulkę,jajo i paprykę ,przyprawiamy solą pieprzem , wyrabiamy jednolitą masę. Drugą połowę kapusty kroimy wedle upodobań i w dużym rondlu podduszamy razem z pomidorami , doprawiamy do smaku solą i czym kto lubi . podduszamy bardzo krótko . Z przygotowanej masy mięsnej formujemy kotleciki , obsmażamy i układamy na podduszonej kapuście .Około 20 min.dusimy razem i już .SMACZNEGO [ Ostatnio edytowany przez: Marzenna67 10-06-2010 11:58 ] |