MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kto ma patent na rozne mieska??? wogole jakie macie patenty?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2010-06-14 22:28:49 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2010-06-05 01:34:58, littleflower napisał(a):
kalafior, brokuly sa o wiele smaczniejsze gotowane na parze lub w woreczku w mikrofalowce

Teraz mi sie przypomniało że zawsze Danka dostaje opr jak gotuje np fasolke pod przykryciem hehe
Warzywa zawierające chlorofil gotuje sie bez przykrycia z dodatkiem masła i cukru i najlepiej je zaraz potem zahartować w zimnej wodzie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-06-14 23:32:15 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2010-06-15 00:03:31 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Najpierw musisz pokochać jedzenie.Jeszcze sie chyba nie urodził kucharz wszechczasów-dietetyk.Diety są dla masochistów:-]:-]
Jak już będziesz na etapie że można cię bić,więzić ale nie daj Boze głodzić (to ja hehe) to zobaczysz że gotowanie to zabawa.
Jest jedna złota zasada:Jeśli nie chcesz być w kuchni lamusem nie trzymaj się ściśle przepisów,nie zapisuj,nie staraj się na siłe kopiować innych.
Ile ludzi tyle smaków i cała sztuka w tym żeby jedzenie zaskakiwało,inaczej staje się paszą.Setki razy ktoś mnie pytał o przepis na to czy tamto i zgodnie z prawdą odpowiadałem że nie znam,bo gotuję zawsze na pałe.Czasem zaczynam coś z jakimś zamiarem i nagle w trakcie zmieniam zdanie i wychodzi coś zupełnie innego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2010-06-15 00:14:52 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2010-06-14 23:32:15, lpu112 napisał(a):
Czytam czytam i naczytac sie nie moge :-) a ten przepis na karkowke w piwie! az mi slinka cieknie! ! oj, zebym sie teraz za dobrze nie nauczyla gotowac,bo ludzie sie do dobrego szybko przyzwyczajaja, haha:) cale szczescie jestem calkiem oporna- zanim dojde do wprawy nie jednego steka pewnie przerobie na podeszwe;)
Aha to niekoniecznie musi być piwo,może być wino(w/g zasady nie dawaj do potraw wina którego nie jesteś w stanie wypić),ocet balsamiczny robiący ostatnio furorę.Chodzi w tym wszystkim o to że alkochol sprawia że mięso staje się kruche.Ja osobiście jestem piwoszem i dlatego piwo.Ale jakby mnie naszło to zrobiłbym jakąś bejce na whiskaczu do wolowinki koniecznie z jakimś akcentem z np.rozmarynu i wołowina by nabrała smaku dziczyzny;-).Takich tricków jest całe mnóstwo tylko trzeba trafić w swój temat.Każdy ma kubki smakowe inne to co dla jednego będzie mistrzostwem świata dla innego będzie paszą(to tak jak z preferencjami seksualnumi hehe)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,