Str 4 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-07-05 10:41:40 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kinga77 | Post #2 Ocena: 0 2010-07-05 10:46:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2010-07-05 10:41:40, werdew napisał(a): Wlasnie wczoraj na obiad byla botwinka. Mniaam. Kupiona na targu warzywnym w Tadley. Tam zawsze są swieże warzywa. [ Ostatnio edytowany przez: <i>werdew</i> 05-07-2010 10:44 ] Ja gotowalam botwinke ze swoich buraczkow Posiadanie dzialki-bezcenne ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2010-07-05 12:49:00 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2010-07-05 16:49:28 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kinga77 | Post #5 Ocena: 0 2010-07-05 18:20:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Wysle Ci buraczki poczta
![]() |
|
|
kinga77 | Post #6 Ocena: 0 2010-07-05 18:21:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2010-07-05 12:49:00, kubusia napisał(a): Może nie mam botwinki ale mam za to zupę koperkową, też polecam na ciepłe dni ![]() Kubusia zarzucisz przzepis? |
Post #7 Ocena: 0 2010-07-05 19:22:20 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-07-05 19:53:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
u nas wczoraj beata przytargała dwa seabass-y
to tak na pocieszenie że nie mogliśmy jechac nad morze. czas wykonania nie przekracza 30 minut od momentu stanięcia przy ladzie. najpierw ziemniaczki w mundurkach z koperkiem do gara i gotujemy. Na patelnie wleamy 3/4 butelki białego wina, troche masła i wsypujemy ziarna cardamonu. bardzo duzy ogien zeby szybko się wygotowało Teraz mamy czas na rybke. odcinamy głowe i pletwy posypujemy solą pieprzem i opuszamy swieżo startą gałką muszkatułową, bardzo delikatnie. Teraz posypujemy bardzo drobno posiekanym koperkiem i obtaczamy mąką. jak wino odparuje (uwaga zeby się nie przypaliło!) dokładam masła i na patelnie, czas smażenie do 17 minut tak ze 4 minuty można pod przykryciem. a dziś po pracy też lightowo, Beata podsmażyła kawałeczki piersi kurczaka i dosypała mieszanki jarzynowej "chinskiej" hehe. coś tam przyprawiła i do tego ryż :> nawet nie złe i też nie więcej jak 30 minut ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2011-02-17 11:14:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2011-04-30 17:17:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Nie będę zakładać nowego tematu,tylko ten odświeżę.Właśnie do mojego mieszkania nadszedł upał i strasznie zachciało mi sie w ramach obiadu lodów.Bakaliowych.I co? I nie mogę znaleźć takich w sklepach! Mam rumowe z rodzynkami,ale to nie to.
Wiecie może czy gdzieś takie dostanę? ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|