MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obiady w Upaly

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-07-05 10:41:40 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kinga77

Post #2 Ocena: 0

2010-07-05 10:46:55 (15 lat temu)

kinga77

Posty: 1785

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Skąd: UK

Cytat:

2010-07-05 10:41:40, werdew napisał(a):
Wlasnie wczoraj na obiad byla botwinka.
Mniaam.
Kupiona na targu warzywnym w Tadley.
Tam zawsze są swieże warzywa.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>werdew</i> 05-07-2010 10:44 ]



Ja gotowalam botwinke ze swoich buraczkow
Posiadanie dzialki-bezcenne:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2010-07-05 12:49:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2010-07-05 16:49:28 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kinga77

Post #5 Ocena: 0

2010-07-05 18:20:35 (15 lat temu)

kinga77

Posty: 1785

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Skąd: UK

Wysle Ci buraczki poczta:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kinga77

Post #6 Ocena: 0

2010-07-05 18:21:40 (15 lat temu)

kinga77

Posty: 1785

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Skąd: UK

Cytat:

2010-07-05 12:49:00, kubusia napisał(a):
Może nie mam botwinki ale mam za to zupę koperkową, też polecam na ciepłe dni;-)

Kubusia zarzucisz przzepis?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2010-07-05 19:22:20 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-07-05 19:53:22 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

u nas wczoraj beata przytargała dwa seabass-y
to tak na pocieszenie że nie mogliśmy jechac nad morze.

czas wykonania nie przekracza 30 minut od momentu stanięcia przy ladzie.

najpierw ziemniaczki w mundurkach z koperkiem do gara i gotujemy.
Na patelnie wleamy 3/4 butelki białego wina, troche masła i wsypujemy ziarna cardamonu.
bardzo duzy ogien zeby szybko się wygotowało
Teraz mamy czas na rybke.
odcinamy głowe i pletwy
posypujemy solą pieprzem i opuszamy swieżo startą gałką muszkatułową, bardzo delikatnie.
Teraz posypujemy bardzo drobno posiekanym koperkiem i obtaczamy mąką.
jak wino odparuje (uwaga zeby się nie przypaliło!) dokładam masła i na patelnie, czas smażenie do 17 minut tak ze 4 minuty można pod przykryciem.

a dziś po pracy też lightowo, Beata podsmażyła kawałeczki piersi kurczaka i dosypała mieszanki jarzynowej "chinskiej" hehe. coś tam przyprawiła i do tego ryż :> nawet nie złe i też nie więcej jak 30 minut :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2011-02-17 11:14:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2011-04-30 17:17:45 (14 lat temu)

kksiezniczka

Posty: 11969

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Skąd: Już nie Essex

Nie będę zakładać nowego tematu,tylko ten odświeżę.Właśnie do mojego mieszkania nadszedł upał i strasznie zachciało mi sie w ramach obiadu lodów.Bakaliowych.I co? I nie mogę znaleźć takich w sklepach! Mam rumowe z rodzynkami,ale to nie to.
Wiecie może czy gdzieś takie dostanę?
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,