ja mam kilka porpozycji a oto niektore z nich :
CHLODNIK
1peczek botwiny
1spory ogorek
1peczek rzodkiewek
1peczek koperku
1peczek szczypiorku
2 maslanki/kefiry/mleka zsiadle
4jajak na twardo
botwine razem z liscmi posiekac i ugotowac w odrobinie osolonej wody (tyle zeby ledwo przykrywala liscie) do miekkosci i ostudzic.
ostudzona botwine razem z woda przelac do duzej miski - bardzo duzej miski - dodac maslanke i pokrojonego ogorka, rzodkiewke, jakjka, posiekany koperek i szyczypiorek - dosmakowac sola i przeprzem

Podawac w miseczce jako zupe - mozna jako dodatek mlode skrobane ziemniaki z koperkeim i skwarkami
MAKARON Z TRUSKAWKAMI
truskawki pokroic i zalac jogurtem nauralnym i poslodzic - dodac szczypte cynamonu
polac tym ugotowany cieply makaron - smacznego

mozna truskawki z powodzeniem zastepowac jagodami lesnymi badz malinami
