ja wczoraj zrobilam pomirodorwa - i wyszlo ok
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
a robie tak:
do duzego gara wlewam 2/3zimniej wody (lub cut mniej, lepiej powniej dolac niz mialoby byc za duzo), do tego 5skrzydelek z kuraka, 3 ziola ang, 3 listki laurowe, garsc suszonego lubczyku kilka ziaren czarnego pieprzu, 4 lyzeczki soli, 4 marchewki (w calosci) - i jak mam to pol paczki suszonej wloszczyzny, jak nie to 1 pietrucha, 1/4selera (strarte) i 1 por(drobnko pokrojony) - dzieki temu marchew pogryziemy w zupie a reszta sie prawie calkiem rozgotuje, dajac smaczek. Do tego odrazu wrzucam 4 spore garscie makaronu rurki pelnoziarnistego. Tak na malym ogniu gotuje jakas godzinke, jak marchew jest juz miekka, to wlewam troche wywaru do kubka i rozprowadzam w nim 2 male puszki koncentratu -i do zupki, znow troche zupyu do kubka i cala mala singe cream (zachartowac) - i do zupy, jak sie lekko zagotuje to dosmakowuje, lyzeckza cukru, odrobina soli (badz maggi, ale przewaznie juz lbczyk dal ten smaczek), pieprzem i pozadna gascia suszonego majeranku.
Zawsze wychodzi super, w sumie malo roboty jak sie ma suszona wloszczyzne a obiad sycacy i pyszny