MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tradycyjnie ,czyli kapusta kiszona czy slodka?

 

Postów: 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stokrotka8888

Post #1 Ocena: 0

2010-05-09 14:28:08 (15 lat temu)

stokrotka8888

Posty: 414

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: stockport

Chciała bym ugotowac pierogi z kapusta, chodzi o to zeby bylo tradycyjnie. Mam w pamieci smak przepysznych, babcinych, a pochodzila gdzies z terenow ukrainskich. Nie wiem tylko czy uzywala do tego slodkiej czy kiszonej kapusty, przebisy mozna znalezc rozne, na obydwie wersje,a ja chcala bym żeby wyszły tradycyjne, wschodnie. Podobnie z łazankami-przewazaja przepisy na takie z kwaszonej, ale widzialam rowniez takie z dodatkiem slodkiej. Jak ktos cos wie na ten temat prosze o podpowiedz!
Sek tez w tym, ze zostalo mi pol glowki bialej kapusty i nie mam pojecia jak ja zużyć:-], dlatego wymyslilam pierogi lub lazanki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-09 14:31:05 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokrotka8888

Post #3 Ocena: 0

2010-05-09 14:59:23 (15 lat temu)

stokrotka8888

Posty: 414

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: stockport

Cytat:

2010-05-09 14:31:05, Phoney napisał(a):
wymieszaj:)

pewnie tak wlasnie zrobie..:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2010-05-09 15:20:23 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Czasami jak mi zostaje tak polowka kapusty ,kroje ja na mniejsze 2,3 czesci obwiazuje nitka ,chwile obgotowuje w osolonej wodzie .odsaczam a potem chlodna obtaczam w w vegecie i bulce tartej i smaze na patelni na masle
dobry pomysl do obiadu i jak masz lenia w zmobilizowaniu sie do robienia pierogow;-)
A co do piergow z Twoich rejonow nie masz z nikim konatktu kto moglby ci podpowiedziec ?,bo tu pewnie sie okaze ,ze ile ludzi tyle przepisow
Ja tak dlugo szukalam smako golabkow z dziecinstwa az wreszcie udalo mi sie trafic metoda prob i bledow bo niestety nie mialam mozliwosci dowiedziec sie jak robila je osoba dzieki ktorej je polubilam

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 09-05-2010 15:20 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2010-05-09 15:27:11 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2010-05-09 15:27:26 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2010-05-09 15:58:01 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokrotka8888

Post #8 Ocena: 0

2010-05-09 16:18:56 (15 lat temu)

stokrotka8888

Posty: 414

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Skąd: stockport

Tym razem ze slodkiej zrobie, z dodatkiek kiszonej, taki przepis znalazlam. Z bulka sprobuje nastepnym razem:-) jak jakies miesiwo do tego bedzie. A o te pierogi zapytam ciotki, nie jest z niej swietna kucharka ale moze wie jak jej mama gotowala. Bo moj ojciec to na pewno by wszystko pomieszal:-]on ma wlasne wizje w swojej glowie i nie dalo by rady odroznic co bylo prawda a co sam wymyslil:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,