2010-04-01 19:52:07, sniper00 napisał(a):
pasztet z zająca robi się pół na pół z koniną


![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 2 z 2 |
|
---|---|
frelcia | Post #1 Ocena: 0 2010-04-01 21:15:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Cytat: 2010-04-01 19:52:07, sniper00 napisał(a): pasztet z zająca robi się pół na pół z koniną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Post #2 Ocena: 0 2010-04-01 22:39:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-04-01 22:48:31 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Libbii | Post #4 Ocena: 0 2010-04-01 23:20:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Leicester |
Cytat: 2010-04-01 19:37:36, fiona20041 napisał(a): Przepis mojej znajomej,pasztet jadłam -palce lizać .Niestety sama jeszcze nie robiłam. mięso wołowe 50 dkg mięso wieprzowe 50 dkg podgardle 50 dkg 1) wszystko razem ugotować we włoszczyżnie( udusić) do miękkości 2) zmielić 2 razy ( maszynką do mięsa) 3) dodać 4 jajka całe 4) dodać gałkę muszkatołową mieloną 5) do smaku doprawic wegetą ,pieprzem To wszystko wymieszać i włożyć na brytwankę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Ugnieść na ściśło,posypać bułką tartą na wierzch. Piec w temp. 180 - 200 stopni ok. godzinkę i 10 minut. Smacznego ![]() Fiona, a nie masz wrażenia, że zabrakło tu podstawowego składnika, jakim jest wątróbka? (ok. pół kg. ja podsmażam z cebulką, wiem że inni też ją gotują) I ja na Boże Narodzenie nie dostałam podgardla, więc zastąpiłam je golonką. I dodaje się też suchą bułkę (lub dwie) wymoczoną w wywarze mięsno - warzywnym. pozdrawiam i powodzenia, bo roboty przy tym co niemiara ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2010-04-01 23:33:14 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-04-02 06:39:42 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2010-04-02 07:00:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2010-04-01 23:20:45, Libbii napisał(a): Cytat: 2010-04-01 19:37:36, fiona20041 napisał(a): Przepis mojej znajomej,pasztet jadłam -palce lizać .Niestety sama jeszcze nie robiłam. mięso wołowe 50 dkg mięso wieprzowe 50 dkg podgardle 50 dkg 1) wszystko razem ugotować we włoszczyżnie( udusić) do miękkości 2) zmielić 2 razy ( maszynką do mięsa) 3) dodać 4 jajka całe 4) dodać gałkę muszkatołową mieloną 5) do smaku doprawic wegetą ,pieprzem To wszystko wymieszać i włożyć na brytwankę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Ugnieść na ściśło,posypać bułką tartą na wierzch. Piec w temp. 180 - 200 stopni ok. godzinkę i 10 minut. Smacznego ![]() Fiona, a nie masz wrażenia, że zabrakło tu podstawowego składnika, jakim jest wątróbka? (ok. pół kg. ja podsmażam z cebulką, wiem że inni też ją gotują) I ja na Boże Narodzenie nie dostałam podgardla, więc zastąpiłam je golonką. I dodaje się też suchą bułkę (lub dwie) wymoczoną w wywarze mięsno - warzywnym. pozdrawiam i powodzenia, bo roboty przy tym co niemiara ![]() mozna zrobc z kazdego miesa. Jesli mieso bedzie dobrej jakosci to i pasztet bedzie bardziej wykwintny, wazne aby dodac tlustego miesa, chocby boczku aby pasztet nie byl suchy jak plyta pazdzierzowa. Najlepiej piec w wysokiej podluznej foremce a po upieczeniu zostawic w niej az do wystygniecia az pasztet na maxa napije sie wlasnego sosu, wtedy bedzie soczysty. Mozna wlozyc do srodka jaja ugotowane na twardo lub wzdluz kawalek dobrej kielbasy, Jesli po swietach planujemy zamrozenie nadwyzki na pozniej to raczej ten bez jaj poniewaz rozmrozone wygladaja zalosnie. Smacznego. |
Post #8 Ocena: 0 2010-04-02 08:15:46 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2010-04-02 10:21:42 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Składniki
pół kilograma mięsa mielonego, 4 łyżki bułki tartej, kolendra, pieprz ziołowy, sól, majeranek, czosnek, cebula, 3 jajka, 4 jajka ugotowane na twardo. Sposób przygotowania: Mięso mielone połączyć ze startą cebulą i czosnkiem,bułką tartą,jajkami.Doprawić do smaku.Połowę mięsa wyłozyć na wysmarowaną tłuszczem keksówkę,na to położyć obrane jajka i przykryć pozostałym mięsem formując długiego klopsa.Piec w 190st. przez 1godz.
Ada
|