MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przepis na pasztet

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frelcia

Post #1 Ocena: 0

2010-04-01 21:15:42 (15 lat temu)

frelcia

Posty: 9482

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Skąd: ~Skelmersdale~

Cytat:

2010-04-01 19:52:07, sniper00 napisał(a):
pasztet z zająca robi się pół na pół z koniną;) pół zająca i pół konia:P



:-]:-]:-]:-]monitor zaplulam, ale jak by nie bylo to kon prawie wielkoscia zajaczkowi dorowna:-]:-]:-]
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-01 22:39:58 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2010-04-01 22:48:31 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Libbii

Post #4 Ocena: 0

2010-04-01 23:20:45 (15 lat temu)

Libbii

Posty: 659

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Skąd: Leicester

Cytat:

2010-04-01 19:37:36, fiona20041 napisał(a):
Przepis mojej znajomej,pasztet jadłam -palce lizać .Niestety sama jeszcze nie robiłam.

mięso wołowe 50 dkg
mięso wieprzowe 50 dkg
podgardle 50 dkg

1) wszystko razem ugotować we włoszczyżnie( udusić) do miękkości
2) zmielić 2 razy ( maszynką do mięsa)
3) dodać 4 jajka całe
4) dodać gałkę muszkatołową mieloną
5) do smaku doprawic wegetą ,pieprzem

To wszystko wymieszać i włożyć na brytwankę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Ugnieść na ściśło,posypać bułką tartą na wierzch.
Piec w temp. 180 - 200 stopni ok. godzinkę i 10 minut.

Smacznego;-)


Fiona, a nie masz wrażenia, że zabrakło tu podstawowego składnika, jakim jest wątróbka? (ok. pół kg. ja podsmażam z cebulką, wiem że inni też ją gotują)

I ja na Boże Narodzenie nie dostałam podgardla, więc zastąpiłam je golonką.
I dodaje się też suchą bułkę (lub dwie) wymoczoną w wywarze mięsno - warzywnym.

pozdrawiam i powodzenia, bo roboty przy tym co niemiara ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2010-04-01 23:33:14 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2010-04-02 06:39:42 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2010-04-02 07:00:45 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13642

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2010-04-01 23:20:45, Libbii napisał(a):
Cytat:

2010-04-01 19:37:36, fiona20041 napisał(a):
Przepis mojej znajomej,pasztet jadłam -palce lizać .Niestety sama jeszcze nie robiłam.

mięso wołowe 50 dkg
mięso wieprzowe 50 dkg
podgardle 50 dkg

1) wszystko razem ugotować we włoszczyżnie( udusić) do miękkości
2) zmielić 2 razy ( maszynką do mięsa)
3) dodać 4 jajka całe
4) dodać gałkę muszkatołową mieloną
5) do smaku doprawic wegetą ,pieprzem

To wszystko wymieszać i włożyć na brytwankę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Ugnieść na ściśło,posypać bułką tartą na wierzch.
Piec w temp. 180 - 200 stopni ok. godzinkę i 10 minut.

Smacznego;-)


Fiona, a nie masz wrażenia, że zabrakło tu podstawowego składnika, jakim jest wątróbka? (ok. pół kg. ja podsmażam z cebulką, wiem że inni też ją gotują)

I ja na Boże Narodzenie nie dostałam podgardla, więc zastąpiłam je golonką.
I dodaje się też suchą bułkę (lub dwie) wymoczoną w wywarze mięsno - warzywnym.

pozdrawiam i powodzenia, bo roboty przy tym co niemiara ;)


mozna zrobc z kazdego miesa. Jesli mieso bedzie dobrej jakosci to i pasztet bedzie bardziej wykwintny, wazne aby dodac tlustego miesa, chocby boczku aby pasztet nie byl suchy jak plyta pazdzierzowa. Najlepiej piec w wysokiej podluznej foremce a po upieczeniu zostawic w niej az do wystygniecia az pasztet na maxa napije sie wlasnego sosu, wtedy bedzie soczysty. Mozna wlozyc do srodka jaja ugotowane na twardo lub wzdluz kawalek dobrej kielbasy, Jesli po swietach planujemy zamrozenie nadwyzki na pozniej to raczej ten bez jaj poniewaz rozmrozone wygladaja zalosnie.
Smacznego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #8 Ocena: 0

2010-04-02 08:15:46 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2010-04-02 10:21:42 (15 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Składniki

pół kilograma mięsa mielonego,

4 łyżki bułki tartej,

kolendra,

pieprz ziołowy,

sól,

majeranek,

czosnek,

cebula,

3 jajka,

4 jajka ugotowane na twardo.



Sposób przygotowania:

Mięso mielone połączyć ze startą cebulą i czosnkiem,bułką tartą,jajkami.Doprawić do smaku.Połowę mięsa wyłozyć na wysmarowaną tłuszczem keksówkę,na to położyć obrane jajka i przykryć pozostałym mięsem formując długiego klopsa.Piec w 190st. przez 1godz.

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,