MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kurczak z rozna.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-03-04 21:04:32 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-03-04 20:54:07, sniper00 napisał(a):
i szybka zmiana profilu firmy...

hm, a to jest normalna kolej żeczy, zawsze prowadząc jakąś działalność trzeba się liczyć z bolesnymi upadkami.
Ile razy ja padałem na pysk... i to za spore,na prawdę spore pieniądze .szkoda gadać :D
ale tym rożni się biznes od bycia pracownikiem, jak trafisz w decyzje, to zbierasz miód, a za pomyłki nie opierd@, tylko życiowy <a href="mailto:wpier@ol" target="_new">wpier@ol</a> że ciężko wstać. 8-) ale taki charakter pracy i nie pomogą żadne związki zawodowe, co najwyżej pan Kaziu albo twoja rzona inne opcji nima :-]:-]:-]

a chikena w cury to Anglicy wchłaniają za pokutę, za lata zaborów w koloni :D
a tak na poważnie, wśród moich znajomych trafiło się kiedyś strasznie zmaszczone wakacje, dlaczego? bo będąc gdzieś tam w świecie, Anglicy nie mogli zjeść angielskiego śniadania!!!!
Ludzie! były takie frykasy morza śródziemnego, że ja śniadanie degustowałem prawie dwie godziny i wyglądałem jak banka Stańka, a oni W@k że nie ma co jeść :D
jakaś tam część jest otwarta nma nowe smaki ale patrząc na ich domy, zachowanie i to co zazwyczaj jedzą są cholernie zamknięci w swoim świecie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Vivienne

Post #2 Ocena: 0

2010-03-04 22:09:35 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

A czy my - Polacy jestesmy otwarci? Czesc z nas, owszem, czesc kupuje bigos i flaki w Tesco/tureckich sklepach i narzeka na angielskie potrawy, pogode etc.
Kazdy z nas ma wlasne upodobania kulinarne, Anglicy tez.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-03-05 07:37:45 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #4 Ocena: 0

2010-03-05 08:36:23 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

A moze przyznacie sie kto z was byl w typowo angieskiej restauracji i zjadl typowo angielski obiad??

Wsrod moich znajomych polakow to owsze po wloskich, greckich, azjatyckich kanjpakch tak - ale angielskich nie - a ja np uwilebij gigant yorkshire pudding z wolowina:-) no niebo w gebie:-]

i czasem wybiore angielska kanjke niz polkie schabowe - kto z was tak ma??

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-03-05 08:50:27 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Hrabia666

Post #6 Ocena: 0

2010-03-05 08:54:28 (15 lat temu)

Hrabia666

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-02-2010

Od kiedy zobaczyłem w TV film o przemysłowej hodowli kurczaków - nie ruszam ich nawet palcem. Wolę wołowinę bo wiem, że krów nie traktuje się w tak bezduszny i barbarzyński sposób jak kurczaków.

Do góry stronyOffline

anna69

Post #7 Ocena: 0

2010-03-05 09:01:13 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Olenka85 a moze warto isc do lepiszej kanjpki - i wierz mi nie wszedzie podaja rozgotowane warzywa - ja np lubie ugotowane marchew gorszek itp - bez soli i przypraw - glowieni na parze - w kanjpce do ktorej chodze jeszcze nigdy nie podano mi rozgotowanych ciapkowatych warzyw, czasem warto zmienic lokal......
A wolowina u nich rozplywa sie w ustach:-]

Lubie salatki - bardzo - ale do tego dania nie pasuja - tak jak nie pasuje do pizzy marchwka z groszkiem.....

Wiec ja nie oceniam ich kuchni poprzez wszytko be i bez smaku - nie lubie F&C - bo mi sie tluszczem odbija przez kilka dni - ale np w Whitby bylam w kajpce gdzie jadlam najlepszego F&C pod sloncem i tam mi smakowal....i nie czulam go na zoladku wogle:-)

Lubie tez kuchnie wloska i grecka, hiszpanska i meksykanska, czasem nawet i burgety jem....

A w ten weeknd robie golabki - uwazam ze kada kuchnia ma swoj urok tylko trzeba sie otworzcy - a nie same schabowe z kapusta i kartoflami jesc:-]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-03-05 09:53:29 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2010-03-05 09:59:38 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

No widzisz o gustach sie nie dyskutuje.... Kazdy lubi co innego.....

Szkoda ze wlosi tez sie krzywia jak przyjezdzja do pl i w pizzerich dostaja pizze z ogorkiem kiszonym, kuurydza z puszki itp - mozna powiedziec ze my tez kaszanimy ich jedzenie:-)

Co kraj to obyczaj - ja jestem otwarta na wszelkie smaki - lubie ekserymentowac i nie kryrykuje innych kultur smakowych - jedne kuchnie mi smakuja bardziej(np srodniemnomorskie) inne mniej (fish and chips) ...... ale nie uwazam ze anglicy to bezguscia kulinarni - to w kocu my polacy jemy zepsuta kapuste:-]

Do góry stronyOffline

BocianDelikates

Post #10 Ocena: 0

2010-03-05 11:39:49 (15 lat temu)

BocianDelikatesyOnline

Z nami od: 23-02-2010

Włoskie jedzenie to akurat 'kaszani' większość pseudo-włoskich restauracji na całym świecie :D
Pasaż handlowy online oferujący produkty oraz usługi dla Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,