MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile jest miesa w miesie?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Postów: 30

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

redona

Post #1 Ocena: 0

2010-02-18 16:55:46 (15 lat temu)

redona

Posty: 186

Kobieta

Z nami od: 05-06-2009

Skąd: london

www.irishdream.eu/?p=251#more-251

Uwaga moderatora: Poprawiony link na klikany.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2010-02-18 17:00:51 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2010-02-18 17:06:11 (15 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

moj syn po progranie telewizyjnym na podobny temat stwierdzil ze parowki to powinno sie pic a nie jes skoro tam do 50 % mozna znalesc wody
i od tamtej pory a to juz ponad 14 lat ani on ani zadne moje dziecko parowek nie chce jesc
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-02-18 17:15:30 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

zeby tylko woda tam była, a to ze one takie puszyste to przecież nic innego jak mąka i mielone kości :))

To ze często meiso jest takie tanie to znaczy ze po prostu zosało napompowane, zobaczcie na ten przykłądowy boczek, jeżeli ma powiedzmy około jednego cala to OK, ale znajdzie taką swinie co ma warstwę mięsa i tłuszczu na 6cm?

te pakowane coś, gdy rozcinasz to trzeba to robić nad zlewem bo woda płynie.
czasami udaje mi się znaleźć (w polskich sklepach) żeberka, boczek, czy wędzoną słonie gdzie po podgrzaniu na patelni wytapia się tłuszcz a nie woda, ale to jest ewenement no i niestety lepiej nie patrzeć na cene tylko brać w ślepo razem z resztą zakupów :)) po co się denerwować.
Większość ludzi nawet nie wie jak powinna wyglądać prawdziwa wędlina, bo niby gdzie mieli spróbować?
całe życie na wyrobach (z dodatkiem mięsa) z marketu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2010-02-18 17:17:01 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2010-02-18 17:17:25 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13524

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

w szynce jest ok. 30% miesa, dlatego w Polsce kupowalem mieso, peklowalem i sam wedzilem. Kielbasy rowniez. Tutaj tez wkrotce zaczne tak robic.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-02-18 17:22:51 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

też czasami pekluje :) ale nie mam gdzie wędzić więc piekę w piekarniku pieczenie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2010-02-18 17:32:28 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13524

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2010-02-18 17:22:51, krakn napisał(a):
też czasami pekluje :) ale nie mam gdzie wędzić więc piekę w piekarniku pieczenie


masz kawalek podworka? Kup obie elektryczna wedzarnie lub na LPG. Tutaj kosztuje 100-500 $
przyklad: http://www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_07115888000P?filter=Category%7CSmokers+%26+Specialty+Cookers&vName=Outdoor+Living&sName=View+All&cName=Grills+%26+Outdoor+Cooking

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-02-18 17:43:34 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

a co z "dymkiem" z drewna ? :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2010-02-18 17:47:23 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13524

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2010-02-18 17:43:34, krakn napisał(a):
a co z "dymkiem" z drewna ? :)


kupujesz albo znajdujesz odpowiednie drewno w chipsach, zawijasz w alufolie, robisz mala dziurke, kladziesz na zrodlo temperatury i dymek jak z Giewonta, tak robie na swoim gazowym BBQ. Wczytaj sie w instrukcje, te lepsze modele maja generatory dymu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,