Str 8 z 16 |
|
---|---|
sarcia | Post #1 Ocena: 0 2010-03-02 21:43:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2008 |
ale ten drugi chlebek to extra
|
Post #2 Ocena: 0 2010-03-03 12:45:30 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-03-06 11:38:10 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2010-03-20 17:07:06 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cristal | Post #5 Ocena: 0 2010-03-20 19:50:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: TU |
ja tez juz zakupilam , funkiel nowka nie smigana na car bootsie za cale £3
![]() |
|
|
Kasia_red | Post #6 Ocena: 0 2010-04-14 07:26:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-03-06 11:38:10, andzia1303 napisał(a): Pisze do faceta wsciekla ze kupilam uzywana a nie zepsuta,zdazylam wyslac a ta cholera zaczyna mieszac ![]() ![]() no i znowu pisze ze przepraszam ale dziala ![]() Umarłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A chlebek boooooooooooooski ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Kasia_red | Post #7 Ocena: 0 2010-04-14 07:31:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Mój niezawodny przepis na chleb, który robię raz w tygodniu - jak wystygnie, kroję na kromki i zamrażam. Codziennie na śniadanie zjadam dwie.
Do maszyny wlewam ok. 400-500 ml mleka chudego lub wody (wlewam mniej, a pozniej jak ciasto jest bardzo gęste, to dolewam więcej). Sypię 2 płaskie łyżeczki soli + 1 płaska łyżeczka cukru (albo fruktozy). Na to 500 g mąki pszennej razowej typ 1850 + 50 g otrąb pszennych. Następnie dodaję 30 g świeżych drożdży lub 1,2 opakowania suszonych (Oetkera). I przeróżne przyprawy - w zależności, na co mam smak - np. suszone zioła prowansalskie, suszone pomidory, duszoną cebulkę, oliwki, ziarna itp. Chleb nie wychodzi puszysty i lekki - jest raczej ciężki i bywa kleisty w środku. No ale ma mnóstwo błonnika i kocham ten smak ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2010-04-14 09:06:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja robie teraz chleb raz na tydzien, moze rzadziej. Zalezy czy mam wene i ochote.
Carpe diem.
|
basia_hudd | Post #9 Ocena: 0 2010-04-14 09:33:11 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2007 Skąd: Yorkshire |
Ja maszynke do chleba używam również do wyrabiania cista drożdżoweg - niebo w gebie
![]() |
Kasia_red | Post #10 Ocena: 0 2010-04-14 09:47:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-04-14 09:06:37, Richmond napisał(a): Ja robie teraz chleb raz na tydzien, moze rzadziej. Zalezy czy mam wene i ochote. Richmond, szukałam, ale nie znalazłam info - jaką dokładnie maszynę kupiłaś? Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|