MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Lubisz jeść !...Gotujesz !...To podziel się przepisem na to coś ....

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2010-01-28 22:27:35 (15 lat temu)

ewamik

Posty: 4126

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Skąd: London

a tak coś na piątek? Bez mięska? Jakaś pieczona rybka? coś...makaron z czym tam?
Tylko nie carbonara bo mi niedobrze po tym(a tak kurewsko to lubie..!!)
Pomozecie mi?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2010-01-28 22:53:15 (15 lat temu)

rafald

Posty: 2222

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Skąd: Londyn

Cytat:

2010-01-28 22:27:35, ewamik napisał(a):
a tak coś na piątek? Bez mięska? Jakaś pieczona rybka? coś...makaron z czym tam?
Tylko nie carbonara bo mi niedobrze po tym(a tak kurewsko to lubie..!!)
Pomozecie mi?


Pomieszaj potłuczone gotowane ziemniaki z upieczoną rybą i np. szczypiorkiem, dopraw musztardą, sokiem z cytryny + startą skórką, solą i pieprzem, uformuj kulki, wrzuć w roztrzepane jajo, potem w bułkę tartą i na głęboki olej do zrumienienia.
Podawać z sałatką i majonezem lub sosem tatarskim - smacznego :-D

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2010-01-28 22:57:40 (15 lat temu)

ewamik

Posty: 4126

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Skąd: London

a to nie może byc tak bardzo tłuste-cholera próbuje oschudzić się troszkę.Załozyłam sobie,ze jeśli schudnę kilka kg,to pojade do Grecji na wakacje.
Wolałabym cos pieczonego.
Ale przepis powyzej-zatrzymam :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2010-01-28 23:16:51 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13525

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2010-01-28 22:57:40, ewamik napisał(a):
...Załozyłam sobie,ze jeśli schudnę kilka kg,to pojade do Grecji na wakacje.:-)


Bardzo rozsadnie. Inaczej >grinpisi< widzac Cie na plazy wepchneli by Cie niechybnie nazad do wody...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2010-01-29 09:01:48 (15 lat temu)

ewamik

Posty: 4126

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Skąd: London

no widzisz jakie trafne spostrzeżenie.Wolałabym tego uniknąc. :-)
Na szczęście miasto w Grecji gdzie jeżdże znam jak własnę mieszkanie.W razie czego wiem gdzie uciekać

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dadido

Post #6 Ocena: 0

2010-01-29 12:02:03 (15 lat temu)

dadido

Posty: 768

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Skąd: Manchester

mam pytanie ?
Czy ktoś z was zna może więcej przepisów na rybkę niestety nie mam w tym doświadczenia .
Może być przepis na gotowana lub pieczoną.:-?
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2010-01-29 12:07:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2010-01-29 12:09:44 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dadido

Post #9 Ocena: 0

2010-01-29 12:33:59 (15 lat temu)

dadido

Posty: 768

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Skąd: Manchester

Cytat:

2010-01-29 12:07:21, marusia82 napisał(a):
Ja dzisiaj rybke po grecku robie+ryz z jajeczkiem+mizeria.....:-)

Marusia możesz zdradzić jak ty robisz rybe po grecku ?;-)
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #10 Ocena: 0

2010-01-29 13:05:22 (15 lat temu)

rafald

Posty: 2222

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Skąd: Londyn

Skoro ma być pieczona i nietłusta - może pieczona w panierce (taka śródziemnomorska)?
Bardzo dobrze nadają się do tego makrele (filety) ale robiłem też z dorsza, większe filety rozcinałem na pół w plastry o grubości nie więcej niż 1 cm.
Blachę wysłać papierem lekko nasmarowanym olejem, żeby nie przywarło (pędzelkiem albo zwilżonym w oleju papierowym ręcznikiem).
Poukładać filety zostawiając małe odstępy, skórą do dołu, skropić sokiem z cytryny, posypać równomiernie odrobiną soli i pieprzu.
Panierka - dobry jest polski jasny chleb, rozdrobniony food-procesorem, jeżeli jest zbyt świeży można dosypać trochę bułki tartej - całość będzie bardziej sucha i łatwiej uzyskamy okruszki. Dodajemy drobniutko posiekany ząbek czosnku, startą skórke z cytryny i posiekane świeże zioła - majeranek bądź oregano jak ktoś woli ostrzejszy smak (ważne - w żadnym wypadku nie używać suszonych).
Przyprawioną rybę posypujemy panierką, ok. 1cm i do pieca rozgrzanego do 200-210 stopni. Wyjmujemy kiedy panierka ładnie się przyrumieni.
Można podawać z sałatką z zielska o nazwie rocket + cherry tomatoes + oliwa i sok z cytryny, ew. młodym szpinakiem.

[ Ostatnio edytowany przez: rafald 29-01-2010 13:07 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,