MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-01-13 20:27:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Englandpl

Post #2 Ocena: 0

2010-01-13 22:16:41 (15 lat temu)

Englandpl

Posty: 59

Kobieta

Z nami od: 27-08-2009

Skąd: Wielka Brytania

Jesli nie robimy brokuł na parze tylko gotujemy, to najlepiej krótko i w wodzie osłodzonej , zachowuja swój zieloniutki kolor :)
Bardzo fajnie smakuja oraz ładnie wygladają z sosem czosnkowym i migdałami. Sos mozna zrobic ze smietany i majonezu, dodac wycisniety zabek lub dwa czosnku. Ugotowane brokuły wykładamy na półmisek, polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałów. Polecam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2010-01-13 22:28:16 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13557

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2010-01-13 20:07:21, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:

2010-01-13 19:57:03, andyopole napisał(a):
ugotowane brokuly ukladam w ceramicznym lub szklanym, zaroodpornym naczyniu, na to duzo (bo lubie) roztartego czosnku, na to ser, zolty, gorgonzola (taki jak kto lubi) i zapiekam w piekarniku. Jadalne.

I tak bez wody się procesują?


sa ugotowane, maja wode w sobie:-]

edit: ja nie gotuje tylko blanszuje, tzn. wrzucam a posolony wrzatek na minut dwie lub trzy. Potem dochodza w piekarniku.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 13-01-2010 22:30 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

sebabar

Post #4 Ocena: 0

2010-01-16 01:39:33 (15 lat temu)

sebabar

Posty: 510

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Skąd: Londyn

mniam mniam...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

pikpok69

Post #5 Ocena: 0

2010-01-16 07:08:44 (15 lat temu)

pikpok69

Posty: 22

Kobieta

Z nami od: 07-01-2010

Skąd: Grimsby

Cytat:

2010-01-13 19:47:46, krunschwitz napisał(a):
Zacznijcie parować warzywa,a nie gotować.Z wodą wylewacie wszystko co najcenniejsze.
Warzywa przygotowane na parze smakują inaczej,znacznie intensywniej i często o wiele lepiej niż z wody.
Brokuły też.


Racja.:-) Ja jeszcze dodam, żeby nie było tak niskokalorycznie to polejcie brokuły sosem czosnkowym - pycha :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #6 Ocena: 0

2010-01-16 07:57:56 (15 lat temu)

Kasia_red

Posty: 3814

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Skąd: Londyn

Zapiekam brokuły.
Najpierw je gotuję na parze na al dente, układam w formie żaroodpornej i robię sos: po 2-3 łyżki śmietany i majonezu, wyciśnięty ząbek (lub kilka) czosnku, sól, pieprz + starty żółty ser (tyle, żeby wyszło w miarę gęste). Sosem polewam brokuły i wkładam do piekarnika na ok. 15 minut. Palce lizać.

Robię też zupę krem z brokułów - gotuję brokuła w wywarze warzywnym, a następnie miksuję, doprawiam (koniecznie gałką muszkatołową), podaję ze śmietaną i grzankami pokrojonymi w kostkę lub groszkiem ptysiowym.

Dodaję brokuły do wszystkich możliwych sałatek. Świetnie komponują się z jajkami i majonezem...

Chyba wiem, co zjem dziś na obiad ;-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Englandpl

Post #7 Ocena: 0

2010-01-16 19:56:00 (15 lat temu)

Englandpl

Posty: 59

Kobieta

Z nami od: 27-08-2009

Skąd: Wielka Brytania

Cytat:

2010-01-16 07:57:56, Kasia_red napisał(a):
Zapiekam brokuły.
Najpierw je gotuję na parze na al dente, układam w formie żaroodpornej i robię sos: po 2-3 łyżki śmietany i majonezu, wyciśnięty ząbek (lub kilka) czosnku, sól, pieprz + starty żółty ser (tyle, żeby wyszło w miarę gęste). Sosem polewam brokuły i wkładam do piekarnika na ok. 15 minut. Palce lizać.

Robie prawie identycznie :) Dodaje jeszcze do formy z brokułami pokrojona w kostkę i podsmażoną pierś kurczaka oraz makaron. Pyszna , syta zapiekanaka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-01-16 20:04:10 (15 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:
Robię też zupę krem z brokułów


A do tego jeszcze stilton, mniam mniam
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,